ENFRAME | PHOTOGRAPHY

9 δημιουργικές σκάλες

Οι σκάλες είναι γενικά πολύ βαρετές. Μην το πάρεις στραβά. Αν οι σκάλες με πάνε από το ένα επίπεδο σε ένα άλλο, έχουν πετύχει σαν στον σχεδιασμό τους. Απλά θα ήθελα να είναι λίγο πιο συναρπαστικές. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα που θα μπορούσαν πραγματικά να με διασκεδάσουν, πριν συνειδητοποιήσω ότι πρόκειται να λαχανιάσω αν τις ανέβω…

.

.

 

 1.Σκάλα Αποθήκευσης

9 δημιουργικές σκάλες - dailyarticle.gr

Σχεδιαστής: Unicraft Joinery

Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι αυτού του είδους η σκάλα, δεν χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στα σπίτια . Για άτομα με μικρό αποθηκευτικό χώρο, αυτό θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά πολύτιμο. Απλά χρησιμοποίησε το κάθε σκαλί για συρτάρι. Κανείς δεν θα το παρατηρήσει.

 .

.

 

 2.Μουσικές Σκάλες

Οι πληροφορίες για τα μουσικά σκαλιά στο κτίριο της Sony στη Ginza, του Tokyo φαίνεται να είναι αραιές. Ρίξε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί. Για να πατήσεις μια νότα σε αυτά τα σκαλιά, θα πρέπει να πηδάς πάνω-κάτω σαν καθυστερημένος για να την πετύχεις και πιθανόν να σπάσεις κάποιο κόκαλο προσπαθώντας. Είναι σαν μια «σκληροπυρηνική» έκδοση ενός γιγαντιαίου πιάνου.

 .

.

 

 3.Στραβές Σκάλες

9 δημιουργικές σκάλες - dailyarticle.gr

Σχεδιαστής: Gabriella Gustafson and Mattias Stahlbom

Αυτές οι αφηρημένης σχεδίασης σκάλες φαίνονται εξαιρετικές, αλλά δεν μπορώ να μην σκέφτομαι ότι οι πιθανότητες να πέσω, είναι εξαιρετικά περισσότερες από ότι σε μια κανονική σκάλα. Αν ξυπνήσω το πρωί μισοκοιμισμένος και πάω να κατέβω αυτά τα σκαλιά, το σίγουρο είναι ότι θα πέσω αναίσθητος ξανά.

 .

.

 

 4.Σκάλα Τσουλήθρα

9 δημιουργικές σκάλες - dailyarticle.gr

Σχεδιαστής: Rodney Miller @ Wood Innovations

Ο πολυεκατομμυριούχος Scott Jones, αποφάσισε να ξοδέψει μερικά από τα χρήματα του σε μια σπειροειδή σκάλα και αμέσως έκανε πολλούς ανθρώπους να ζηλέψουν. Ζήτησε από τον τοπικό τεχνίτη Rodney Miller να του κατασκευάσει το 5,18 μ. παιχνίδι του, μια δουλειά που χρειάστηκε 15 μήνες για να ολοκληρωθεί. Η σκάλα περιέχει επίσης φώτα οπτικών ινών που μπορεί να αλλάξει 8 διαφορετικά χρώματα.

 .

.

 

 5.Εσωτερική Σκάλα από Κούτσουρο

9 δημιουργικές σκάλες - dailyarticle.gr

9 δημιουργικές σκάλες - dailyarticle.gr

Σχεδιαστής: Dave Stewart

Πιστεύεται ότι είναι η μοναδική εσωτερική σκάλα φτιαγμένη από κούτσουρο δέντρου στον κόσμο. Αυτό το καλλιτέχνημα λαξεύτηκε από ένα γιγάντιο 140 τόνων δέντρο kauri. Αυτό το κτήνος, χρειάστηκε συνολικά 500 ώρες εργασίας για να χαραχτεί και να τελειώσει. Βρίσκεται στο “Αρχαίο Βασίλειο Kauri”, στη Νέα Ζηλανδία.

 .

.

 

 6.Αναδιπλούμενη Σκάλα

9 δημιουργικές σκάλες - dailyarticle.gr

Σχεδιαστής: Aaron Tang

Ο βιομηχανικός σχεδιαστής Aaron Tang, δημιούργησε μια φουτουριστική αναδιπλούμενη σκάλα χρησιμοποιώντας ‘απλούς μεντεσέδες και έμβολα’. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μέρη όπου ο χώρος είναι περιορισμένος ή εκεί που η πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ενός κτιρίου θα πρέπει να περιοριστεί.

 .

.

 

 7.Σκαλιά από Χάλυβα

9 δημιουργικές σκάλες - dailyarticle.gr

Σχεδιαστής: Thomas Heatherwick

Ο σχεδιαστής με έδρα το Λονδίνο, Thomas Heatherwick, δημιούργησε αυτά τα 55 τόνων σκαλιά από χάλυβα για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος Longchamps στην Νέα Υόρκη και έλαβε επαίνους από παντού. Η κατασκευή των σκαλιών ήταν σκέτος εφιάλτης, καθώς καθεμία από τις 17 ξεχωριστές μονάδες έπρεπε να εγκατασταθεί με ακρίβεια

 .

.

 

 8.Αναστελλόμενες Σκάλες

9 δημιουργικές σκάλες - dailyarticle.gr

9 δημιουργικές σκάλες - dailyarticle.gr

Σχεδιαστής: Jorg Conzett and rolf bachofner

Δεν βλέπεις συχνά σκάλες να χρησιμοποιούνται για να γεφυρώσουν ένα φαράγγι. Οι Ελβετοί σχεδιαστές Jurg Conzett και Rolf Bachofner, αποφάσισαν ότι αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να διασχίσεις το Traversinertobel στην Ελβετία, καθώς τα μόνα ασφαλή σημεία ήταν σε διαφορετικά υψόμετρα, κάτι που σήμαινε ότι μια γέφυρα θα προκαλούσε πολλά προβλήματα. Η απίστευτη αυτή σκάλα-γέφυρα έχει μήκος 56 μέτρα

 .

.

 

 9.“Αδύνατη” Σπειροειδής Σκάλα

9 δημιουργικές σκάλες - dailyarticle.gr

Σχεδιαστής:       Άγνωστο

Υπάρχουν πολλά μυστήρια που περιβάλλουν την κατασκευή της σπειροειδούς αυτής σκάλας στο παρεκκλήσι του Loretto και πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για θαύμα. Ο σοφός σχεδιασμός της, κάνει την σκάλα αυτή εξαιρετικά εντυπωσιακή, καθώς δεν υπάρχει ορατή κεντρική δοκός για να κρατάει τα σκαλιά και καθόλου καρφιά δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή της. Ωστόσο, η κεντρική σπείρα είναι τόσο στενή, που λειτουργεί ως μια δέσμη στήριξης για την σκάλα.

Check Also

Καλλιτέχνης κάνει τις πέτρες… εύπλαστες!

Ο Ισπανός γλύπτης José Manuel Castro López δεν φοβάται να πειραματιστεί και να αλλάξει την ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *