18 Απριλίου 2024

    “27 εξαιρετικά μαγαζιά που σερβίρουν αυθεντικό street food σε τραπέζι”

    Τα τελευταία χρόνια, ο τρόπος που απολαμβάνουμε το street food έχει αλλάξει ριζικά. Αυτά τα πιάτα, που κάποτε τα τρώγαμε στο χέρι ή τα παραγγέλναμε σπίτι για να τα φαγούμε στην κουνιστή καρέκλα μας, πλέον σερβίρονται προσεγμένα, σε καθαρά τραπέζια. Μπορούμε να βγούμε έξω και να απολαύσουμε ένα γεύμα σε έναν από τους πολλούς πιάτσες της πόλης μας. Έτσι, αποκτούν νέα σημασία και γίνονται κανονικές επιλογές για μια εξωτερική έξοδο. Πλέον μπορούμε να δώσουμε ραντεβού και να βγούμε να φάμε σάντουιτς σε ένα από τα 27 μαγαζιά που θα σας παρουσιάσω.

    Ας ξεκινήσουμε από το Βorghese, ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Παγκρατίου που σερβίρει περίπου 20 σπέσιαλ σάντουιτς, εφευρέσεις του Γιώργου Λαϊνά. Τα best-sellers αυτού του μαγαζιού είναι το πικάντικο BLT με πανσέτα, μαρούλι, ντομάτα και μαγιονέζα με πάπρικα και το σάντουιτς με κοτοσαλάτα, κάρι και ρόκα. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το λουκάνικο salsiccia με τυρί fontina, πιπεριές και κρεμμύδια ή τη γκοργκοντζόλα, το πικάντικο σαλάμι, τα φύλλα σαλάτας και τα σύκα.

    Όσον αφορά τα σουβλατζίδικα, υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που προσφέρουν αυθεντική γεύση. Στον Κορυδαλλό, μπορείτε να δοκιμάσετε το παλιακό τυλιχτό με μπιφτέκι στο Κοχύλι και το πιο φανταστικό σουβλάκι με την γλυκιά και πικάντικη κόκκινη σάλτσα στην Αγανάκτηση. Οι πιο παραδοσιακές γεύσεις συνεχίζονται στο Λευτέρη στις Τζιτζιφιές, στον Πανερυθραϊκό στη Νέα Ερυθραία, στον Ιορδάνη στην Πεντέλη και στον Ζάχο στη Βουλιαγμένη. Εδώ θα βρείτε κλασικές γεύσεις με φρέσκο κρέας και πατάτες, αλλά και τα πιο εξαιρετικά τυλιχτά που σερβίρονται σε ξύλινα τραπέζια.

    Τέλος, για τους λάτρεις της πίτσας, υπάρχουν πλήθος επιλογών για να ικανοποιήσουν τις γευστικές σας ανησυχίες. Από το αυθεντικό υπόγειο pizza bar Normandia στον Ζωγράφου, μέχρι την Valteziana στα Εξάρχεια, θα βρείτε πίτσα για κάθε προτίμηση. Η Alio Neighborhood Pizzeria στο Χαλάνδρι σερβίρει πίτσες μεταξύ ναπολιτάνικης και νέας Υόρκης, ενώ η Flower στη Μαβίλη είναι γνωστή για τις deep dish πίτσες της. Η Lisa στην Κυψέλη και η K2 Pizza στα Άνω Πετράλωνα είναι επίσης άξιες επιλογές για να απολαύσετε μια παραδοσιακή γεύση πίτσας.

    Το street food έχει γίνει ένας νέος τρόπος να ταξιδεύουμε γευστικά και να ανακαλύψουμε νέα μαγαζιά που προσφέρουν ποιοτικό φαγητό. Αυτά τα 27 μαγαζιά που παρουσιάσαμε είναι μόνο μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα της ποικιλίας που μπορείτε να βρείτε στην Αθήνα. Αξίζει να εξερευνήσετε και να δοκιμάσετε όλα αυτά τα μαγαζιά για μια μοναδική γευστική εμπειρία.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα