19 Απριλίου 2024

    3 ελληνικά μπαρ που αναδείχθηκαν ως τα καλύτερα στον κόσμο

    Η αναγνώριση των κορυφαίων μπαρ παγκοσμίως είναι πάντα μια μεγάλη τιμή για την ελληνική ζαχαροπλαστική. Και φέτος, τρεις ελληνικοί προορισμοί ξεχώρισαν στη λίστα των 50 καλύτερων μπαρ στον κόσμο, που ανακοινώθηκε στην τελετή βράβευσης της διοργάνωσης The World’s 50 Best Bars στη Σιγκαπούρη.

    Το μπαρ Line, το Baba au Rum και το The Clumsies ήταν οι ελληνικές δημιουργίες που κατάφεραν να μπουν στην παγκόσμια κατάταξη. Το Line κατέλαβε την εντυπωσιακή 12η θέση, ενώ το Baba au Rum βρέθηκε στην 25η θέση και το The Clumsies στην 47η θέση. Πρόκειται για μπαρ που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν σημαντική φήμη σε παγκόσμιο επίπεδο και να εκπροσωπήσουν την ελληνική εστίαση με τον καλύτερο τρόπο.

    Όσον αφορά την κορυφή, την καλύτερη θέση στη λίστα των 50 καλύτερων μπαρ κατάφερε να κατακτήσει το Sips στη Βαρκελώνη. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Double Chicken Please στη Νέα Υόρκη, ενώ στην τρίτη θέση αναδείχθηκε το Handshake Speakeasy στην Πόλη του Μεξικού. Η λίστα συμπληρώνεται από εξαιρετικά μπαρ που βρίσκονται σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

    Εκτός από τη γενική κατάταξη, η διοργάνωση απένειμε και ειδικά βραβεία σε διάφορες κατηγορίες. Σε αυτές τις βραβεύσεις ξεχώρισαν δύο ελληνικά μπαρ. Το The Clumsies απέσπασε το βραβείο Remy Martin Legend of the List, που απονέμεται στο μπαρ που έχει τη μεγαλύτερη σταθερότητα στο χρόνο. Επίσης, το Line κέρδισε το βραβείο Best New Opening 2023, αποδεικνύοντας το εξαίρετο έργο που έχει κάνει από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του.

    Συνολικά, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεχωρίζουν για τις περισσότερες συμμετοχές στη λίστα με πέντε μπαρ έκαστη. Ωστόσο, η Πόλη του Μεξικού ξεχωρίζει ως η πόλη με τα περισσότερα καταξιωμένα μπαρ, αφού έχει τέσσερις εισηγμένες δημιουργίες.

    Η παρουσία των ελληνικών μπαρ στη λίστα των καλύτερων παγκοσμίως αποτελεί μια σπουδαία διάκριση για την ελληνική εστίαση και αποδεικνύει το εξαιρετικό επίπεδο των επαγγελματιών μας και την αναγνώριση που απολαμβάνουν παγκοσμίως. Είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί η ποιότητα, η δημιουργικότητα και η εξαιρετική εξυπηρέτηση που προσφέρουν τα ελληνικά μπαρ και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η εστίαση στη χώρα μας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα