ENFRAME | PHOTOGRAPHY

70 Δεξιότητες που κάθε άνδρας πρέπει να γνωρίζει

70 Δεξιότητες που κάθε άνδρας θα πρέπει να μπορεί να κάνει

Ένας άνδρας μπορεί να μην είναι ειδικός σε κάτι συγκεκριμένο, αλλά πρέπει να έχει εξασκηθεί σε πολλά πράγματα. Δεξιότητες. Δεν χρειάζεται να γίνεις μάστερ σε όλα με την μια. Απλά πρέπει να συγκεντρώσεις και να αναπτύξεις έναν ορισμένο αριθμό δεξιοτήτων καθώς περνάνε τα χρόνια. Οι άνθρωποι βασίζονται σε εσένα για να τα βγάλεις πέρα. Για αυτό χρειάζεσαι αυτές τις δεξιότητες, για να ξεκινήσεις.

Ένας άνδρας θα πρέπει να μπορεί να:

01. Δίνει συμβουλές που έχουν σημασία, με μια μόνο πρόταση. Όταν έφυγα από μια  δουλειά που μου άρεσε, ένας τύπος με σταμάτησε καθώς έβγαινα από το κτίριο. Έξυπνος άνθρωπος, αλλά επιρρεπής στο να μην λέει πολλά. Κρατήθηκα. Δεν ήθελα να τον ακούσω. Χρειαζόμουν έναν λευκό ιππότη και ήξερα ότι δεν ήταν αυτός. Απλά με κοίταξε και είπε: “Όταν κανείς δεν σε στηρίζει, πρέπει να στηρίξεις εσύ τον εαυτό σου.” Έπειτα περπάτησε μακριά. Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ποτέ. Μια πρόταση.

02. Καταλαβαίνει πότε κάποιος λέει ψέματα. Ο καθένας έχει την δικιά του θεωρία. Διάλεξε μια και δοκίμασε την. Διάλεξε αυτά που δουλεύουν για εσένα. Μου αρέσουν αυτά: οι ψεύτες αλλάζουν θέμα γρήγορα. Οι ψεύτες κοιτάνε πάνω και δεξιά όταν μιλάνε. Οι ψεύτες χρησιμοποιούν λιγότερες συντομεύσεις. Οι ψεύτες μερικές φορές θα σε κοιτάξουν στα μάτια και θα χρησιμοποιήσουν ένα χωρίς εκφράσεις πρόσωπο. Οι ψεύτες τοποθετούν αντικείμενα μεταξύ εσένα και αυτών κατά την διάρκεια μιας συζήτησης.

03. Βγάζει μια φωτογραφία. Να γεμίζει το πλαίσιο.

04. Να βάλει γκολ σε έναν αγώνα.

05. Να μπορεί να ονομάσει ένα βιβλίο που έχει σημασία. Το να αναφέρεις απλά έναν τίτλο δεν έχει σημασία. Πρέπει να το έχεις διαβάσει.

06. Να γνωρίζεις τουλάχιστον ένα μουσικό συγκρότημα όσο καλύτερα γίνεται. Ένας τύπος στην συζήτηση μπορεί να ξέρει που γεννήθηκε ο Cobain και ποιος ήταν ο δάσκαλος του στο σχολείο. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να υποστηρίξει την κομψή εκτέλεση του Trope από τους Liquid Swords σε σχέση με τον GZA μόνο του. Έτσι θα πρέπει να γίνεται. Η μουσική δεν απαιτεί να συμφωνείς. Rilo Kiley, Nina Simone, Whitesnake, Cypress Hill, The Haunted. Οτιδήποτε. Διάλεξε. Κανείς δεν θέλει έναν παντογνώστη γιατί 1) δεν μπορείς να ξέρεις τα πάντα και 2) η μουσική προσφέρει συγκεκριμένα και ιδιαίτερα μαθήματα. Για αυτό διάλεξε ένα.

07. Μπορείς να μαγειρέψεις κρέας κάπου αλλού εκτός από την σχάρα. Δοκίμασε το ψήσιμο, το βράσιμο, το αργό μαγείρεμα στον φούρνο. Στο τέλος, το ψήσιμο στην σχάρα θα είναι μια επιλογή αντί για αγγαρεία.

 70 Δεξιότητες που κάθε άνδρας θα πρέπει να γνωρίζει - dailyarticle.gr

08. Μην μονοπωλεί την συζήτηση.

09. Γράψει ένα γράμμα. Τόσο απλό. Και όμως, τόσο εύκολα ξεχνιέται. Μια δομή πέντε παραγράφων λειτουργεί αρκετά καλά: Πες γιατί γράφεις. Πες λεπτομέρειες. Κάνε ερωτήσεις. Γράψε νέα. Πρόσθεσε ένα υπόμνημα ή δύο. Αν ο γραφικός σου χαρακτήρας είναι χάλια, γράψε το στον υπολογιστή. Πάντα να κλείνεις επίσημα.

10. Αγοράσει ένα κοστούμι. Απέφυγε τις προσφορές. Να ξέρεις τα γούστα σου και τον λόγο για τον οποίο το χρειάζεσαι (δουλειά, κηδεία, δικαστήριο). Πίεσε το ύφασμα, εάν αναπηδά πίσω με λίγο ή καθόλου τσαλάκωμα, σημαίνει ότι είναι καλό και ανθεκτικό υλικό. Τράβηξε τα κουμπιά ελαφρά. Αν τα αισθάνεσαι χαλαρά ή ασταθή, πιθανόν να μην αντέξουν πολύ. Οι βάτες στο σακάκι υποτίθεται ότι πρέπει να ευθυγραμμίζουν τους ώμους σου. Αν γέρνουν ή αφήνουν βαθουλώματα στο ρούχο, σημαίνει ότι το σακάκι είναι μεγάλο. Τα μανίκια δεν πρέπει να ξεπερνάνε τον καρπό. Αν το κάνουν ζήτα ένα νούμερο μικρότερο ή να στο κοντύνουν. Πάντα να είναι ζητάς τροποποιήσεις.

11. Κολυμπάει με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

12. Σέβεται χωρίς να είναι «γλείφτης». Σεβάσου τα παρακάτω, με την ακόλουθη σειρά: ηλικία, εμπειρία, φήμη.

13. Ρίξει μια μπουνιά. Αρκετά κοντά, αλλά όχι πολύ κοντά. Ταλαντεύσου με τους ώμους, όχι με το χέρι. Οι μπουνιές από μακριά σπάνια προσγειώνονται ευθεία. Απλά θυμήσου, τα κόκαλα στο χέρι σου είναι μικρά και σπάνε εύκολα. Ή μπορείς απλά να κεράσεις τον τύπο μια μπύρα και να τα βρείτε μιλώντας.

14. Κόψει ένα δέντρο. Σιγουρέψου ότι ξέρεις από πια πλευρά θα πέσει..

15. Υπολογίζει τα τετραγωνικά μέτρα. Πλάτος επί Μήκος.

16. Δέσει ένα παπιγιόν.

 Δέσιμο παπιγιόν - 70 Δεξιότητες που κάθε άνδρας θα πρέπει να γνωρίζει - dailyarticle.gr

17. Φτιάχνει πολύ καλά. ένα ποτό σε μεγάλες δόσεις. Όταν έδωσα την πρώτη μου συνέντευξη εργασίας, ένας από τους ανώτερους με κάλεσε στο σπίτι του σε μια δεξίωση. Μου πρόσφερε ένα πούρο και μου έδειξε ένα μπολ με ένα κοκτέιλ. Ακόμα και τώρα θυμάμαι την υπέροχη γεύση που μου άφηνε και πόσες φορές είχα γεμίσει το ποτήρι μου χωρίς να μεθύσω. Θαύμαζα τον οικοδεσπότη για μια δεκαετία, αλλά ποτέ δεν μου φανέρωσε την συνταγή. Έτσι χρησιμοποίησα αυτήν:

      – Για κάθε μπουκάλι 750 ml ουίσκι, πρόσθεσε;

         – 180 ml φρέσκο, στραγγισμένο χυμό λεμονιού.

         – 180 ml απλό σιρόπι (μίγμα ζάχαρης και νερού σε ίσες ποσότητες)

Για να σερβίρεις: Για ένα άτομο, ανακάτεψε 90 ml με πάγο και σούρωσε το σε παγωμένα ποτήρια κοκτέιλ. Γαρνίρισε το με ένα κεράσι και μια φέτα πορτοκάλι.

 70 Δεξιότητες που κάθε άνδρας θα πρέπει να γνωρίζει - dailyarticle.gr

18. Να μιλάει μια ξένη γλώσσα. Pas Beaucoup. Mais faites un effort.

19. Να προσεγγίσει μια γυναίκα εκτός των κυβικών του. Ένας άντρας που μπορεί να το κάνει αυτό έχει τα εξής χαρακτηριστικά. Δουλεύει αρκετά σκληρά, δεν έχει συνέχεια το κεφάλι σκυμμένο, ξέρει πράγματα αλλά δεν καυχιέται συνεχώς για αυτά, δεν ντρέπεται ούτε ζητάει συγνώμη για την οικογενειακή του κατάσταση, την δουλειά του ή τον τρόπο που ντύνεται, κάνει την δουλειά του με αυτοπεποίθηση και την απολαμβάνει. Πράξε όπως αυτός ο τύπος.

20. Ράψει ένα κουμπί.

21. Διαφωνήσει με έναν ξένο, χωρίς να γίνει ξενοφοβικός ή προσβλητικός.

22. Δώσει σε μια γυναίκα έναν οργασμό, ώστε να μην χρειαστεί να την ρωτήσει μετά αν τελείωσε.

23. Να είναι πιστός. Θα αποτύχεις σε αυτό. Έχεις ήδη αποτύχει. Ένας άνδρας που δεν ξέρει την πίστη και από τις δυο πλευρές της, δεν ξέρει τους άνδρες. Η αφοσίωση δεν είναι θέμα δούναι και λαβείν, μου έκανε μια χάρη οπότε του χρωστάω μια. Όχι! Είναι η αναγνώριση ενός δεσμού, η τήρηση μιας κοινής ιστορία, η επανεμφάνιση των όρκων που κάνουμε σε μια δύσκολη στιγμή. Δεν σημαίνει απόλυτη συμφωνία ή αόρατους δεσμούς αίματος. Πρόκειται για έναν νόμισμα ανιδιοτέλειας, που δίνεται χωρίς προσδοκία και ικανό για τις πιο αστρικές αποδώσεις.

24. Ξέρει να ψαρεύει με καλάμι, χωρίς να αναστενάζει ή να κλαίγεται. Αλλιώς να παραδέχεται την ήττα του.

25. Να παίξει χαρτιά με έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Οι ηλικιωμένοι θα προσπαθήσουν να σε συντρίψουν. Θα σε πνίξουν με ανούσια φλυαρία, λέγοντας σου ιστορίες από τον πόλεμο. Ή θα γίνουν ολιγόλογοι ώστε να σε κάνουν να μιλήσεις. Θα σημειώσουν τις στρατηγικές σου χωρίς να το αναφέρουν και θα αλλάξουν τον τρόπο παιξίματος τους απλά για να σε μπερδέψουν. Θα πρέπει να το κάνεις αυτό, να παίξεις το παιχνίδι τους. Μπορεί να παίζουν χαρτιά για δεκαετίες. Δέξου την ήττα σου σαν να μαθαίνεις ένα μάθημα χωρίς να χρειάζεται να το κάνεις. Αλλά μην φοβάσαι να τους νικήσεις. Θα το αντέξουν.

26. Να παίξει με τα παιδιά. Μίλησε τους, διοργάνωσε μια εκδήλωση, πες τους ιστορίες. Πρέπει να παίξεις το παιχνίδι τους, ακόμη και αν το παίζουν για εβδομάδες. Παρατήρησε. Δίδαξε τα. Και μην φοβάσαι να τα νικήσεις. Μπορούν να το αντέξουν.

27. Να καταλαβαίνει την κβαντική φυσική αρκετά καλά, ώστε να δέχεται ότι όταν ένα αντικείμενο βάρους 250gr θα πέσει κάτω αν το αφήσει. Μερικές φορές, οι νόμοι της φυσικής δεν είναι καν νόμοι.

28. Υποκρίνεται ενδιαφέρον.

29. Στρώνει το κρεβάτι.

30. Περιγράφει ένα ποτήρι κρασί με μια πρόταση, χωρίς να χρησιμοποιήσει τους όρους στυφνό, φρουτώδες, γεύση ή τελείωμα. Κάποτε σταμάτησα σε μια κάβα να αγοράσω ένα κρασί και ο ιδιοκτήτης περιέγραψε ένα κρασί σαν “μια νυχτερινή βόλτα σε ένα βρεγμένο κήπο”. Το αγόρασα. Πήγα στο σπίτι και το ήπια όλο μόνος μου. Δεν ξέρω τι ήταν πιο ωραίο, το κρασί ή η εικόνα που μου είχε βάλει μέσα στο κεφάλι μου. Το θέμα είναι ότι είχε δίκιο.

31. Κάνει ένα καλό κόλπο στο μπιλιάρδο. Δεν είναι κάτι που θα κάνεις συχνά, αλλά όταν κάνεις, σε σηματοδοτεί ως παίχτη και εν συντομία εντυπωσιάζει τις γυναίκες.

 70 Δεξιότητες που κάθε άνδρας θα πρέπει να γνωρίζει - dailyarticle.gr

32. Καλύψει μια πληγή. Πρώτα σταμάτα την αιμορραγία. Άσκησε πίεση χρησιμοποιώντας μια γάζα. Συνέχισε να ασκείς πίεση. Αν δεν μπορείς να σταματήσεις την αιμορραγία, ξέχνα το επόμενο βήμα, πήγαινε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Όταν η αιμορραγία σταματήσει, καθάρισε την πληγή. Χρησιμοποίησε νερό ή φυσιολογικό ορό. Λίγο σαπούνι είναι καλό επίσης. Αν δεν μπορείς να καθαρίσεις την πληγή, ξέχνα το επόμενο βήμα, απλά πήγαινε στο νοσοκομείο. Τέλος, δέσε την πληγή. Άλειψε την περιοχή με αντιβακτηριδιακή αλοιφή. Άλλαζε το δέσιμο κάθε 12 ώρες και έλεγχε για σημεία λοίμωξης. Ακόμα καλύτερα, πήγαινε στο νοσοκομείο.

33. Αλλάξει ένα λάστιχο και τα λάδια του αυτοκινήτου.

34. Ανακατέψει μια τράπουλα.

35. Πει ένα καλό ανέκδοτο. Ορίστε ένα: Δυο φίλοι περνάνε από ένα σκοτεινό σοκάκι, όταν ένας ληστής τους σταματάει και ζητάει τα χρήματα τους. Και οι δυο βγάζουν απρόθυμα τα πορτοφόλια τους και ξεκινάνε να βγάζουν τα λεφτά τους. Εκείνη την στιγμή, γυρνάει ο ένας τύπος και λέει στον άλλο: “Ορίστε τα 20 € που σου χρώσταγα”.

36. Γνωρίζει τους κανόνες του poker.

 Κανόνες Πόκερ - 70 Δεξιότητες που κάθε άνδρας πρέπει να γνωρίζει - dailyarticle.gr

37. Μιλάει σε ένα οχτάχρονο ώστε να τον ακούει. Χρησιμοποίησε το μικρό του όνομα. Μην του μιλάς σαν να μιλάς σε μωρό. Κάνε ερωτήσεις και περίμενε για απάντηση. Παρακολούθησε. Μην προσποιείσαι ότι ενδιαφέρεσαι για τους Power Rangers. Συγκεντρώσου στο να δεις αυτό το παιδί σαν ένα άτομο.

38. Μιλήσει σε ένα σερβιτόρο, ώστε να τον ακούσει. Δεν σου ανήκει το εστιατόριο, οπότε μην συμπεριφέρεσαι σαν να σου ανήκει. Σου ανήκει η συναλλαγή. Οπότε μην μιλάς στο μενού. Σήκωσε το κεφάλι σου. Έχε οπτική επαφή. Όλα τα εστιατόρια έχουν μυστικά, άφησε τον να καταλάβει ότι περιμένεις να δεις μερικά από αυτά.

39. Μιλήσει σε ένα σκύλο ώστε να ακούσει. Μίλησε σαν να μιλάς σε ένα μωρό.

40. Εγκαταστήσει μια πρίζα, διακόπτη ή λάμπα, χωρίς να ζητήσει βοήθεια. Απλά θυμήσου να ΚΛΕΙΣΕΙΣ τον γενικό πρώτα!

41. Ζητήσει βοήθεια. Οι άνθρωποι που αρνούνται να ζητήσουν βοήθεια είναι οι πιο καταραμένοι από όλους. Οι πεισματάρηδες, οι εγωιστές και οι απόμακροι.

42. Καταλάβει το μέγεθος ρούχων που φοράει μια γυναίκα.

43. Απαγγείλει ένα ποίημα εκ μνήμης.

44. Αφαιρέσει έναν λεκέ από ένα ρούχο.

45. Πει όχι.

46. Μαγειρέψει ένα αυγό μάτι. Τηγάνισε το μέχρι το ασπράδι να φαίνεται στερεό, όχι περισσότερο.

47. Ανάψει μια φωτιά σωστά.

 70 Δεξιότητες που κάθε άνδρας θα πρέπει να γνωρίζει - dailyarticle.gr

48. Κάνει μια δουλειά που κανείς άλλος δεν θέλει να κάνει.

49. Κλωτσήσει κάποιος κώλους όταν χρειαστεί.

50. Σταματήσει ένα καυγά.

55. Δείξει τον Βορρά, οποιαδήποτε στιγμή. Αν έχεις ρολόι μπορείς να δείξεις τον ήλιο με τον δείκτη της ώρας. Έπειτα βρες το σημείο που τέμνονται ο δείκτης της ώρας με το 12. Εκεί είναι ο Νότος. Στην αντίθετη κατεύθυνση είναι, φυσικά, ο Βορράς.

56. Δημιουργήσει μια λίστα τραγουδιών στην οποία, δέκα φαινομενικά τυχαία κομμάτια, παρέχουν ένα μήνυμα σε ένα άτομο.

57. Εξηγήσει τι είναι ένα έτος φωτός. Είναι η μέτρηση της απόστασης που ταξιδεύει το φως σε 365,25 μέρες.

58. Αποφύγει την πλήξη. Έχεις αρκετό φαγητό. Μπορείς να κινηθείς. Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί ως ένα είδος ελευθερίας. Δεν χρειάζεται πάντα να αγοράσεις πράγματα.

59. Γράψει μια ευχαριστήρια ανακοίνωση.

60. Είναι πιστός σε τουλάχιστον μια μάρκα. Λέει πολλά για το ποιος είσαι και από πού προέρχεσαι. Εγώ; Μου αρέσει η μαγιονέζα Hellman’s και η μπύρα Guinness.

61. Μαγειρέψει μπέικον. Άπλωσε τις λωρίδες μπέικον σε ένα ταψί και ψήσε τα στους 200 οC για 15 λεπτά.

62. Κρατήσει ένα μωρό. Τα νεογέννητα θα πρέπει να είναι τυλιγμένα και να κρατούνται στο στήθος. Τους αρέσουν οι στενοί χώροι (σκέψου την προηγούμενη τους κατάσταση) και οι ρυθμικές κινήσεις. Κράτησε το στο ύψος των ώμων σου. Κούνα τους γοφούς σου σαν να βαριέσαι. Κανείς δεν το αντιλαμβάνεται εκτός από τα μωρά. Μην αναπνέεις πάνω τους.

 70 Δεξιότητες που κάθε άνδρας θα πρέπει να γνωρίζει - dailyarticle.gr

63. Γνωρίζει ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ένα κάθαρμα. Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ ο Χριστόφορος Κολόμβος και ήταν ο ήρωας μου. Βέβαια, αργότερα έμαθα ότι ήταν ένας εγωιστής που πούλησε ένα ολόκληρο ημισφαίριο σε Ευρωπαίους φιλάργυρους.

64. Βρει τον δρόμο του έξω από το δάσος, αν χαθεί. Βάλε σημάδια, βουνά, ρυάκια, ο ήχος ενός αυτοκινητόδρομου. Κοίταξε τον ήλιο. Είναι στον Νότο; Κινείται Δυτικά; Προσδιόριζε την κατεύθυνση σου κάθε λίγα λεπτά. Αν κολλήσεις τελείως, ψάξε για ένα μικρό ρυάκι και ακολούθησε το προς τα κάτω. Το νερό ρέει προς μεγαλύτερα υδατικά συστήματα, όπου εκεί κοντά ζουν άνθρωποι.

65. Δένει μια γραβάτα.

 Δέσιμο Γραβάτας - 70 Δεξιότητες που κάθε άνδρας θα πρέπει να γνωρίζει

66. Κάνει χειραψία. Σταθερά, σφιχτά και όχι χαλαρά. Έχε οπτική επαφή.

67. Σιδερώσει ένα πουκάμισο.

68. Ετοιμάσει μια τσάντα έκτακτης ανάγκης για το αμάξι. Κουβέρτα. Φακός. Γάντια. 6 μπουκαλάκια νερό. Χάρτης. Κάλτσες. Επίδεσμοι. Μαγνήτη. Κατσαβίδι. Σουγιά. Κονσέρβες. Φαρμακείο.

69. Γνωρίζει τα είδη ορισμένων πουλιών. Αν δεν μπορείς να δώσεις προσοχή σε ένα πουλί, τότε δεν μπορείς να μάθεις από τις λεπτομέρειες, δεν μπορείς να εκτιμήσεις την ομορφιά της εξέλιξης και δεν έχεις ιδέα πόσο μπορεί να μοιάζουν με των πουλιών οι δικές μας συνήθειες. Τα παρατηρούσες στα τυφλά για χρόνια τώρα. Πάρε έναν οδηγό.

70. Διαπραγματευτεί μια καλύτερη τιμή. Να είσαι ενημερωμένος. Να γνωρίζεις τις τιμές των ανταγωνιστών. Σε ένα μεγάλο κατάστημα, ψάξε για τον υπεύθυνο. Χρησιμοποίησε μια φράση όπως “χρειάζομαι λίγη βοήθεια με αυτό”. Επανέλαβε το, σαν μια πρόσκληση σε αυτόν. Μην παρακαλάς. Ποτέ. Πρόσφερε κάτι: την πίστη σου, την επόμενη αγορά σου, ακόμα και την φιλία σου και αφού γίνει η συμφωνία την ευγνωμοσύνη σου.

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *