ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Οι 10 τύποι βίντεο που αποτελούν το 90% του YouTube

YouTube. Μια από τις 3 πιο δημοφιλής ιστοσελίδες στον κόσμο και πιθανόν η πιο επικίνδυνη, δεδομένου ότι το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο YouTube, είναι να σπαταλήσεις τον χρόνο σου παρακολουθώντας βίντεο. Σίγουρα, το YouTube, είναι ένα σπουδαίο μέρος για να παρακολουθήσεις παλιά διαφημιστικά, παράνομα anime, κόλπα βιντεοπαιχνιδιών, παράνομες σειρές, trailers ταινιών, αλλά όλα αυτά τα ωραία πράγματα αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος των περιεχομένων της βιβλιοθήκης του. Στην πραγματικότητα, το 90% από τα αρκετά εκατομμύρια βίντεο στο YouTube μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν σε 10 διαφορετικές κατηγορίες και το συγκλονιστικό είναι ότι κανένα από τα παραπάνω δεν ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες.

 

10. Ο Τρελός Τύπος

Από ότι φαίνεται, αν κάνεις δημόσια κάτι που οι άνθρωποι θεωρούν εντελώς τρελό, αλλά το ανεβάσεις στο YouTube, θα γίνεις διασημότητα του Διαδικτύου. Για παράδειγμα, βλέπεις έναν ξανθό άνδρα να κλαίει στο δρόμο φωνάζοντας “Leave Britney Alone!”. Το πιθανότερο είναι να αλλάξεις αμέσως πεζοδρόμιο και να απομακρυνθείς βιαστικά. Ωστόσο, στο YouTube, αυτός ο άνδρας είναι ένα αστέρι του internet. Βλέπεις στον δρόμο ένα παιδί να παίζει με το φωτόσπαθο του. Θα σκεφτείς ότι μπορεί να έχει πάθει μια κρίση. Ωστόσο, στο YouTube, αυτό το παιδί είναι διάσημο. Βλέπεις έναν τύπο να πασαλείφεται με σιρόπι σοκολάτας και να τραγουδάει….κατάλαβες τι θέλω να πω. Δυστυχώς, αυτό μας παρέδωσε η τεχνολογία. Όχι ιπτάμενα αυτοκίνητα, αλλά τον εκδημοκρατισμό της ζωντανής μετάδοσης βίντεο. Και ο κόσμος μίλησε με καθυστερημένα παλαμάκια και κλικ στο ποντίκι..

 

09. Κόπανοι Ανατινάζουν Πράγματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα θεωρούσαν καλή ιδέα να βάλεις αρκετά κιλά δυναμίτη σε ένα παλιό αυτοκίνητο και να το ανατινάξεις, ενώ τα θραύσματα μετάλλου εκτοξεύονται δίπλα τους. Ωστόσο, για τους ανθρώπους που ζουν εκεί που ούτε το Google Maps δεν τους πιάνει, αυτό δεν είναι μόνο μια καλή ιδέα, αλλά ποιοτική ψυχαγωγία και κάτι που πρέπει να το δει ο κόσμος. Απλά κάνε μια περιστασιακή αναζήτηση στο YouTube με τους όρους “Shooting a Full Propane Tank with a Shotgun” και “Blowing Up a Hornet Nest with an M-80”. Αν και αυτά τα βίντεο μπορεί να είναι διασκεδαστικά για αρκετούς, πρέπει κανείς να συνειδητοποιήσει ότι παρακολουθώντας αυτά τα βίντεο, βλέπεις το αληθινό πρόσωπο της Αμερικής.

 

08. Απίστευτες Θεωρίες Συνομωσίας της 11/9

Δεν έχει σημασία που υπάρχουν χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες των επιθέσεων, τους χιλιάδες ανθρώπους που πέθαναν ή τραυματίστηκαν ή τις επιστημονικές αναλύσεις των επιθέσεων από ειδικούς! Υπάρχουν τύποι στο YouTube που παρουσιάζουν βίντεο υποστηρίζοντας ότι, οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 έγιναν από πράκτορες της C.I.A. οι οποίοι τοποθέτησαν εκρηκτικά στους δίδυμους πύργους, ενώ ειδησεογραφικά πρακτορεία έστησαν ψεύτικα βίντεο και πλήρωσαν χιλιάδες ηθοποιούς να προσποιηθούν ότι είχαν συγγενείς που πέθαναν την στιγμή που εξωγήινα διαστημόπλοια συνεργάζονταν μαζί με τις εταιρείες πετρελαίου για να ξεκινήσουν πόλεμο στο Ιράκ για να αποκτήσουν την τεράστια δύναμη των αρχαίων γραμμών Lay που θα απελευθερώσουν το Yeti! Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση του Bush δεν είναι γεμάτη από ανίκανους ηλίθιους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά από γεμάτες κακία σατανικές ιδιοφυίες που μπορούν να φτιάξουν την μεγαλύτερη συνομωσία του ανθρώπινου είδους και να γελάνε βλέποντας την από τον θρόνο τους. Νομίζω ότι αν ένα βίντεο στο YouTube είχε αποκαλύψει την αλήθεια για μια τεράστια φαύλη συνομωσία, τότε το φάσμα της πραγματικότητας θα είχε καταρρεύσει, οι γάτες θα κυνηγούσαν τους πιθήκους και στο σύμπαν θα είχε εκραγεί!

 

07. Ψεύτικες Ταινίες Snuff

Ένα πράγμα που μπορείς να ψάξεις στο YouTube, είναι για snuff films. Είναι όμως εντελώς διαφορετικό πράγμα τα ηλίθια αποτελέσματα που θα πάρεις από την αναζήτηση!  Αν βάλω ένα ζευγάρι παπούτσια μαζί με ένα παντελόνι να βγαίνουν μέσα από ένα καναπέ και πω “Ο, όχι! Ο καναπές μόλις έφαγε κάποιον!”, θα χτυπήσω αντανακλαστικά τον εαυτό μου που είμαι τόσο ηλίθιος. Ακόμη παραπέρα, αν το βιντεοσκοπήσω και το ανεβάσω στο YouTube με τον τίτλο “ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΑΓΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΝΑΠΕ”, μέρος του εγκεφάλου μου θα προσπαθήσει να τερματίσει την λειτουργία του σε μια προσπάθεια να με σκοτώσει. Ο εγκέφαλος όμως άλλων ανθρώπων, δεν έχει τέτοια λειτουργία από ότι φαίνεται. Τέτοιοι άνθρωποι ανεβάζουν βίντεο με μια μπλούζα πασαλειμμένη με κιμά με τον τίτλο “ΕΚΡΗΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ”!.

 

06. Video Blogs από Ανθρώπους που δεν θα Πρέπει να τους Επιτρέπεται να Φτιάχνουν Video Blogs

Ο καθένας θέλει να μιλάνε για αυτόν/αυτή, ο καθένας θέλει να αρέσει, αλλά πολύ πολύ πολύ πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν ζωές που είναι ενδιαφέρουσες αρκετά για να κάθονται οι άλλοι άνθρωποι και να τους ακούνε να μιλάνε για αυτό. Παρ’ όλα αυτά, το YouTube είναι γεμάτο από βίντεο, στα οποία άνθρωποι με πληκτικές ζωές, μιλάνε για αυτές λες και υπάρχουν άνθρωποι που τους παρακολουθούν  προσηλωμένοι, κρατώντας σημειώσεις για να καταγράψουν αυτές τις στιγμές στην ανθρώπινη ιστορία. Ψάξε στο σκοτεινό YouTube και θα δεις αυτές της ιστορίες ανθρώπινης τραγωδίας να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά καθώς μοναχικά άτομα κοιτάζουν τις κάμερες τους, φιλοσοφούν και παρέχουν αδιάσειστα στοιχεία για την εγκυρότητα της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

 

05. Επανεκδόσεις του Star Wars με πλάνα από το Star Trek

Τι είναι καλύτερο από το να διαβάζεις επιστημονική φαντασία; Ίσως το να βλέπεις τα υγρά όνειρα κάποιου με το U.S.S. Enterprise να μάχεται με ένα Star Destroyer, δημιουργημένα με επεξεργασία σκηνών από το “Return of the Jedi” και του “A Balance of Terror”! Δεν έχει σημασία που σχεδόν κανείς δεν νοιάζεται, αυτό το άτομο έκατσε και σπατάλησε τον χρόνο και ένωσε ασύνδετα αποσπάσματα με τρόπο που απορρίπτει όλους τους κανόνες αισθητικής. Laser και τορπίλες φωτονίων πυροβολούν ακατάπαυστα, καθώς τα διαστημόπλοια κινούνται σε αντίθετες πορείες και σε εντελώς διαφορετικές θέσεις και σύμπαντα. Αδέξιοι διάλογοι μεταξύ των ηθοποιών, που αν ήταν μεταξύ πραγματικών ανθρώπων θα νόμιζες ότι κάποιος έπαθε εγκεφαλικό και αυτός ο κάποιος είσαι εσύ. Βέβαια, υπάρχουν και μερικά πολύ πετυχημένα, αλλά γενικά, τα άθλια αυτά βίντεο είναι ακόμη ένας λόγος για τον οποίο η Apple θα καεί στην κόλαση επειδή εφηύρε το iMovie.

 

04. Φρικτά Ατυχήματα με Πατίνια

Παρακολούθησε καθώς κάποιος παίρνει το πατίνι του και κάνει κόλπα σε κάποια σκαλοπάτια μόνο και μόνο για να ρίξει τον ανδρισμό του, πέφτοντας στα πλάγια και ανοίγοντας το κρανίο του στα δύο. Έπειτα, παρακολούθησε την ηλίθια ερώτηση που του κάνουν “Φίλε, είσαι καλά;”. Όταν είναι προφανές ότι αυτή η ερώτηση έπρεπε να γίνει την στιγμή που αυτός που πάει να κάνει το κόλπο λέει “Κοίτα Αυτό!” και προσπαθεί να πηδήξει πάνω από 10 σκαλιά, χωρίς κράνος και προστατευτικά. Επίσης, παρακολούθα και άλλα πλάνα ανθρώπων που σκάνε με τα μούτρα στο τσιμέντο, σε αργή κίνηση ώστε να δεις την στιγμή που το σύνθετο κάταγμα συμβαίνει και ο ορθοπεδικός τρίβει τα χέρια του. Το πιο εντυπωσιακό μέρος αυτών των βίντεο, είναι ότι αυτός που υποτίθεται ότι είναι φίλος του τραυματισμένου, όχι μόνο συνεχίζει να τραβάει, αλλά το ανεβάζει και κιόλας ώστε να μπορούν όλοι να το δουν. Αυτοί είναι πραγματικοί φίλοι.

 

03. Χάλια Συγκροτήματα, Χάλια Βίντεο

Τι τρέχει με αυτά το κοκκοειδή, τρεμάμενα πλάνα; Κάνει αυτός ο γερουσιαστής χρήση κοκαΐνης μέσα στον Λευκό Οίκο; Όχι, είναι πλάνα από το βιντεοκλίπ ενός συγκροτήματος που ακούγεται ακριβώς όπως κάθε άλλο συγκρότημα που ακούς στο ραδιόφωνο, με εξαίρεση τον ντράμερ χωρίς ρυθμό, τους ατάλαντους κιθαρίστες που παίζουν λες και είναι στο Guitar Hero και την άφωνη τραγουδίστρια που ακούγεται σαν μια τσουγκράνα που σέρνεται σε ένα σκουριασμένο κομμάτι λαμαρίνα. Όλοι ηχογραφημένοι από ένα χάλια μικρόφωνο με μια χάλια εικόνα, σαν από κάμερα του 1992. Η περιγραφή του βίντεο, θα αναφέρει πόσο γαματή είναι η μπάντα καθώς θα παίζουν ζωντανά κομμάτια των Slipknot, σε ένα μπαρ που θα έπρεπε να κλείσει λόγω παραβίασης 15 του κώδικα, σε ένα κοινό 5 ατόμων με συνολική νοημοσύνη όσο το μυαλό μιας κότας. Το μόνο ευχάριστο μέρος, είναι να προσπαθείς να μαντέψεις ποιοι από τα μέλη θα γίνουν μεσήλικες πλανόδιοι πωλητές, ποιοι θα γίνουν καθηγητές κοινωνιολογίας και ποιοι θα πεθάνουν από υπερβολική δόση.

 

02. Ένα Έφηβο Κορίτσι που Έχει Τόσες Πολλές Εμφανίσεις Εξαιτίας των Διεστραμμένων που τον Παίζουν Μαζί της

Δεν υπάρχει αρκετό πορνό στο internet για κάποιους; Προφανώς, όχι! Θα δεις ένα βίντεο ενός χαριτωμένου κοριτσιού. Το βίντεο από μόνο του δεν περιέχει σχεδόν τίποτα που να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Το κορίτσι μιλάει για το πώς πέρασε την μέρα της τριγυρνώντας και χαζεύοντας τα δέντρα. Ίσως δείχνει και ένα βίντεο που τρέχει ανέμελη στο πάρκο με φτερά νεράιδας. Δεν υπάρχει κάποια μεγάλη καλλιτεχνική έκφραση, ούτε βαθιά αφήγηση, τίποτα. Υπάρχει μια θλιβερή τραγωδία σε αυτό. Μια κοπέλα που θέλει να είναι αρεστή, αλλά τελικά είναι αρεστή από άτομα που αν τα συναντούσε στην πραγματική ζωή, θα πέρναγε το υπόλοιπο της ζωής της προσπαθώντας να το σβήσει από την μνήμη της.

 

01.  Καταστροφές στον Αέρα με Επένδυση από Κομμάτια των Metallica

Ένα ρώσικο μαχητικό αεροσκάφος πέφτει πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων, κατά την διάρκεια μιας αεροπορικής επίδειξης. Υπάρχουν κραυγές, υπάρχει μακελειό, υπάρχει χάος. Ένα τρομακτικό ατύχημα τραβήχτηκε σε βίντεο. Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο δράμα εκείνη την στιγμή καλύτερα από το soundtrack των Metallica “For Whom The Bell Rings”. Ναι, στο YouTube, οι αεροπορικές συντριβές και οι Metallica πάνε πακέτο, όπως το ζαμπόν με το τυρί στο τοστ. Η γρήγορη συντριβή ενός Β-52 καθώς η μεταλλική του μύτη αγγίζει την πίστα σε συνδυασμό με το “One”. Μην δίνεις σημασία στο γεγονός ότι σκοτώθηκαν 5 άτομα, αυτό είναι λεπτομέρεια. Δες επίσης, αεροπλάνα να συνθλίβονται καθώς συγκρούονται στον αέρα με την μουσική υπόκρουση του “Enter  Sandman” και ενός επιβατηγού να πέφτει στον ωκεανό υπό τους ήχους του “Nothing Else Matters”.

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *