ENFRAME | PHOTOGRAPHY

11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά τα κάνεις έτσι και αλλιώς

Χθες, βρέθηκα σε μια συζήτηση σχετικά με τους ανθρώπους που είναι κατά των αμβλώσεων. Ο λόγος: είναι απλώς ακατανόητο για μας, ότι οι άνθρωποι αυτοί κυριεύονται με τέτοιο μίσος που θα έφταναν μέχρι και να σκοτώσουν τους γιατρούς που κάνουν εκτρώσεις και θα βομβάρδιζαν τις κλινικές αμβλώσεων. Η συζήτηση πήγε τότε φυσικά, στην επιλεκτική, προσωπική ερμηνεία της Βίβλου… βρίσκοντας νέους στίχους και αποσπάσματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δικαιολογήσεις την θέση που σου επιτρέπει να επιβάλλεις την ηθική σου σε κάποιον και χρησιμοποιώντας το για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Έτσι, σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή στιγμή να βρω ένα σωρό πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει… πράγματα που είναι πολύ λιγότερο βολικά. Μην ανησυχείς όμως… μόνο και μόνο επειδή τα τονίζω, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα ακολουθήσεις κιόλας. Είναι πολύ πιο εύκολο εξάλλου να συνεχίσεις να κάνεις διακρίσεις εναντίων των γκέι, παρά να σταματήσεις να τρως μπέικον.

Παρακάτω βρίσκονται 11 πράγματα που τεχνικώς απαγορεύονται από την Αγία Γραφή.

11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά τα κάνεις έτσι και αλλιώς - dailyarticle.gr

1. Κουρέματα. Θα σας δω στην κόλαση Beatles… και εσάς παιδιά με  τα καρφάκια, τις μοϊκάνες και τα άλλα περίεργα κουρέματα. Και όλες εσάς τις γυναίκες που περιποιείστε και στολίζετε τα μαλλιά σας..

Λευιτικό 19:27  – “Δεν θα κουρεύετε την κόμη του κεφαλιού σας κυκλοειδώς ούτε θα φθείρετε τις άκρες από τα πηγούνια σας.”

11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά τα κάνεις έτσι και αλλιώς - dailyarticle.gr

2. Ράγκμπι. Τουλάχιστον η αρχική μορφή του ράγκμπι που παίζεται με δέρμα χοίρου. Οι σύγχρονες μπάλες ράγκμπι είναι άσχημες και ολισθηρές έτσι και αλλιώς.

Λευιτικό 11:08 – “από το κρέας τους δεν θα τρώτε, και το ψοφίμι τους δεν θα το αγγίζετε· είναι σε σας ακάθαρτα.”

Και θα έχεις αμαρτάνει εις διπλούν αν ξυπνήσεις, φας ένα λουκάνικο και μετά πας να παίξεις ποδόσφαιρο.

11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά τα κάνεις έτσι και αλλιώς - dailyarticle.gr

3. Μαντεία. Πριν καλέσεις έναν αριθμό 090 (αλήθεια, υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να καλούν τέτοια νούμερα για να ακούσουν το μέλλον τους;), διαβάσεις το ωροσκόπιο σου ή πας να σου πουν το φλιτζάνι, συνειδητοποίησε ότι θα έχεις τεράστιο πρόβλημα αν το κάνεις.

Λευιτικό 19:31 – “Δεν θα ακολουθείτε αυτούς που έχουν πνεύμα μαντείας ούτε θα προσκολληθείτε σε επαοιδούς, ώστε διαμέσου αυτών να μολύνεστε. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας.”

Η ποινή για αυτό:

Λευιτικό 20:06 – “Και η ψυχή που θα ακολουθήσει αυτούς που έχουν πνεύμα μαντείας, και τους επαοιδούς, για να πορνεύει πίσω απ’ αυτούς, θα στήσω το πρόσωπό μου ενάντια σ’ εκείνη την ψυχή, και θα την εξολοθρεύσω από μέσα από τον λαό της

Από ότι φαίνεται, μια εφ’ όρου ζωής εξορία είναι πολύ σκληρή τιμωρία επειδή μίλησες με την Λίτσα Πατέρα.

11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά τα κάνεις έτσι και αλλιώς - dailyarticle.gr

4. Τράβηγμα πριν “τελειώσεις”. Η Βίβλος δεν ασχολείται και ιδιαίτερα με τον έλεγχο των γεννήσεων… είναι σαφώς πληθυσμιακό θέμα αλλά και πάλι όταν γράφτηκε, κανείς δεν είχε προβλέψει τα προφυλακτικά.

Μια από τις πιο διάσημες αναφορές σεξουαλικού προσανατολισμού στην Αγία Γραφή, αυτή που χρησιμοποιείται ως ρητορικό για τον αυνανισμό, αναφέρεται στην πραγματικότητα στο «τράβηγμα».

Γένεση 38:9-10 – “Αλλ’ ο Αυνάν ήξερε ότι το σπέρμα δεν θα ήταν δικό του· γι’ αυτό, όταν έμπαινε μέσα στη γυναίκα τού αδελφού του, ξέχυνε στη γη, για να μη δώσει σπέρμα στον αδελφό του. Κι αυτό που έκανε φάνηκε κακό μπροστά στον Κύριο· γι’ αυτό, θανάτωσε κι αυτόν.”

11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά τα κάνεις έτσι και αλλιώς - dailyarticle.gr

5. Τατουάζ. Όχι τατουάζ.

Λευιτικό 19:28  – “Δεν θα κάνετε εντομές στο σώμα σας για νεκρόν ούτε θα χαράξετε επάνω σας στικτά γράμματα. Εγώ είμαι ο Κύριος

Ούτε μια μικρή πεταλούδα στον αστράγαλο σου ή ένα tribal σχέδιο. Ούτε καν έναν σταυρό.

11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά τα κάνεις έτσι και αλλιώς - dailyarticle.gr

6. Πολυεστέρας ή οποιοδήποτε άλλο μείγμα υφάσματος. Η Βίβλος δεν θέλει να φοράς πολυεστέρα. Όχι μόνο επειδή φαίνονται φθηνά. Είναι αμαρτωλά και αφυσικά.

Λευιτικό 19:19 – []Θα τηρείτε τα δικαιώματά μου· δεν θα κάνεις τα κτήνη σου να βατεύονται με ετεροειδή· στον αγρό σου δεν θα σπείρεις ετεροειδή σπέρματα· ούτε θα βάλεις επάνω σου σύμμικτο ένδυμα από ετεροειδή κλωστή

Έλεγξε την ετικέτα στο πουκάμισο σου αμέσως. Δεν είχες συνειδητοποιήσει ότι είσαι μέσα στην αμαρτία, έτσι δεν είναι;

11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά τα κάνεις έτσι και αλλιώς - dailyarticle.gr

7. Διαζύγιο. Η Αγία Γραφή είναι πολύ σαφής σε αυτό το σημείο: Απαγορεύεται το διαζύγιο. Δεν μπορείς να το κάνεις. Γιατί, όταν παντρεύεσαι κάποιον, σύμφωνα με το κατά Μάρκον 10:08 – “Ώστε δεν είναι πλέον δύο, όπως προηγουμένως, αλλά ένα σώμα” και 10:09 – “Αυτό λοιπόν το ανδρόγυνον, το οποίον εις ένα σώμα έχει συνδέσει ο Θεός, ο άνθρωπος ας μη το χωρίζη

Ο Μάρκος γίνεται ακόμα πιο σκληροπυρηνικός μερικούς στίχους αργότερα.

Κατά Μάρκον 10:11-12 – “Και εκείνος τους είπε· “Οποιος χωρίσει την γυναίκα του και νυμφευθή άλλην, διαπράττει μοιχείαν εις βάρος της νομίμου συζύγου του”, ” Και εάν μία γυναίκα χωρίση τον άνδρα της και υπανδρευθή άλλον, διαπράττει μοιχείαν

11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά τα κάνεις έτσι και αλλιώς - dailyarticle.gr

8. Είσοδος σε ανθρώπους χωρίς όρχεις στην εκκλησία. Είτε έχεις ευνουχιστεί ή έχεις χάσει ένα ή δυο μπαλάκια από καρκίνο δεν είναι σημαντικά. Η Βίβλος δεν γίνεται τόσο συγκεκριμένη. Λέει απλά ότι δεν μπορείς να προσευχηθείς.

Δευτερονόμιο 23:01 – “Εκείνος, που έχει τα κρύφιά του σπασμένα ή αποκομμένα, δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου

Α, και το επόμενο εδάφιο αναφέρει ότι, αν είσαι μπάσταρδος… ή ο προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ παππούς σου ήταν μπάσταρδος, δεν μπορείς να μπεις στην εκκλησία ή την συναγωγή.

Δευτερονόμιο 23:02 – “Ο νόθος δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου· μέχρι τη δέκατη γενεά του, δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου

11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά τα κάνεις έτσι και αλλιώς - dailyarticle.gr

9. Φορώντας χρυσά κοσμήματα και ακριβά ρούχα. Απαγορεύεται να φοράς χρυσά ή μαργαριταρένια κολιέ. Επίσης απαγορεύεται να φοράς οποιαδήποτε ρούχα δεν τα πήρες από τα H&M ή τα Zara.

Προς Τιμόθεο Α’ 2:09 – “Επίσης, θέλω οι γυναίκες να κοσμούν τους εαυτούς τους με τα κατάλληλα ρούχα, σεμνά και διακριτικά, όχι με πλέγματα στα μαλλιά ή χρυσό ή μαργαριτάρια ή δαπανηρά ενδύματα

11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά τα κάνεις έτσι και αλλιώς - dailyarticle.gr

10. Οστρακοειδή.

Λευιτικό 11:10 – “Και όλα όσα δεν έχουν πτερύγια και λέπια, στις θάλασσες και στους ποταμούς, από όλα όσα κινούνται στα νερά, και από κάθε έμψυχο ζώο, που είναι στα νερά, θα είναι σε σας βδελυκτά· 11 αυτά θα είναι εξάπαντος βδελυκτά σε σας και από το κρέας τους δεν θα τρώτε, και το ψοφίμι τους θα το σιχαίνεστε.”

Και τα οστρακοειδή βρίσκονται μέσα σε αυτά..

Το Λευιτικό 11 απαγορεύει ένα τόνο ζώα να φαγωθούν. Εκτός από τα οστρακοειδή και τα γουρούνια, λέει επίσης, δεν μπορείς να φας καμήλα, ασβό, λαγό, αετό, γύπα, γεράκι, κοράκι, στρουθοκάμηλο, κουκουβάγια, γλάρο, πελεκάνο, πελαργό, ερωδιό, νυχτερίδα, φτερωτά έντομα που περπατούν σε τέσσερα πόδια εκτός αν έχουν αρθρώσεις (όπως οι ακρίδες), αρκούδα, τυφλοπόντικα, ποντίκι, σαύρα, κροκόδειλο, χαμαιλέοντα και σαλιγκάρι.

11 Πράγματα που η Αγία Γραφή απαγορεύει, αλλά τα κάνεις έτσι και αλλιώς - dailyarticle.gr

11. Η γυναίκα σου υπερασπιζόμενη την ζωή σου σε ένα καυγά αρπάζει τα γεννητικά όργανα αυτού που σου επιτίθεται. Δεν πρόκειται για φάρσα. Το Δευτερονόμιο αφιερώνει στην πραγματικότητα δύο στίχους σε αυτό το ακριβές σενάριο:

Δευτερονόμιο 25:11-12 – “Αν άνθρωποι μάχονται μεταξύ τους, και η γυναίκα τού ενός πλησιάσει για να ελευθερώσει τον άνδρα της από το χέρι εκείνου που τον χτυπάει, και απλώνοντας το χέρι της, τον πιάσει από τα κρύφια μέρη του,  τότε θα κόψεις το χέρι της· το μάτι σου δεν θα λυπηθεί.”

Αυτό είναι αδύνατο να παρερμηνευτεί. Κυρίες μου, εάν ο σύζυγος σας έχει πέσει θύμα ληστείας, φροντίστε να κλοτσήσετε τον ληστή στα αχαμνά. Μόνο μην του τα πιάσετε με το χέρι και του τα ζουλήξετε. Αλλιώς το χέρι σας θα πρέπει να κοπεί…

Ως τελική παρατήρηση, γνωρίζω ότι εννέα από τις έντεκα αυτές αναφορές είναι στην Παλαιά Διαθήκη, την οποία οι χριστιανοί δεν είναι απαραίτητο να τηρούν σαν νόμο.

Για το οποίο λέω: Αν πρόκειται να αγνοήσεις το τμήμα του Λευιτικού που απαγορεύει τα τατουάζ, το χοιρινό κρέας, τα οστρακοειδή, τα περίεργα κουρέματα, τον πολυεστέρα και το ποδόσφαιρό, πως μπορείς να δέχεσαι το απόσπασμα Λευιτικό 18:22 (“Και με άρρενα δεν θα συνευρεθείς, όπως με γυναίκα· είναι βδέλυγμα”) ως άρρητο νόμο;

Αλλά αυτό είναι απλά εγώ να προσπαθώ να εισάγω την λογική στον θρησκευτικό φανατισμό (ή τουλάχιστον, προσπαθώ να αντιμετωπίσω ένα μείγμα άγνοιας, μισαλλοδοξίας και ναρκισσισμού με την λογική).

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

5 Σχόλια

 1. “Ως τελική παρατήρηση, γνωρίζω ότι εννέα από τις έντεκα αυτές αναφορές είναι στην Παλαιά Διαθήκη, την οποία οι χριστιανοί δεν είναι απαραίτητο να τηρούν σαν νόμο.”

  Και γιατί παρακαλώ; Cherry-piking θα κάνουμε σε ότι μας αρέσει; Αλλα λέει το el.orthodowiki.org

  “Η Ορθόδοξη Εκκλησία περιλαμβάνει στον κανόνα της 27 βιβλία της Καινής και 49 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης.”(1) Δλδ τα 2/3 της Α.Γραφής των ΧΟ είναι Παλαιά Διαθήκη.

  But wait there is more!
  “Τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης αποτέλεσαν τις μοναδικές Ιερές Γραφές που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ιησού Χριστό, τους αποστόλους και την πρωτοχριστιανική κοινότητα.
  Για τους Χριστιανούς, η Αγία Γραφή αποτελείται από δύο μέρη: την Παλαιά Διαθήκη και την Καινή Διαθήκη, ενώ η Παλαιά Διαθήκη αναγνωρίζεται ότι κατέχει ίσο κύρος με την Καινή Διαθήκη. Σύμφωνα με την χριστιανική διδασκαλία, η σύναψη της Καινής Διαθήκης προφητεύεται ήδη μέσα στην Παλαιά Διαθήκη.” (2)

  Και ορθώς μια και οι “10 εντολές”, ο Αδάμ και η Εύα, ο Γιαχβέ που είναι ο Ιησούς κουλουπου κουλουπου, όλα αυτά είναι Παλαιά Διαθήκη. Αν απορρίψεις αυτά που σου κάνουν τζιζ από την Παλαιά Διαθήκη και κρατάς μόνο αυτά που σε βολεύουν δεν μπορείς να λέγεται κάποιος Χ.Ο. αλλά “πιστεύω ό,τι μου γουστάρει”. Και κανείς δε θέλει να είναι αιρετικός, έτσι;

  (1) http://el.orthodoxwiki.org/%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%82#.CE.9F_.CE.9A.CE.B1.CE.BD.CF.8C.CE.BD.CE.B1.CF.82_.CF.83.CF.84.CE.B7.CE.BD_.CE.9F.CF.81.CE.B8.CF.8C.CE.B4.CE.BF.CE.BE.CE.B7_.CE.95.CE.BA.CE.BA.CE.BB.CE.B7.CF.83.CE.AF.CE.B1

  (2) http://el.orthodoxwiki.org/%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%AC_%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7

 2. Λοιπόν επειδή πολύ στενόμυαλοι υπάρχουν εδώ, θέλω να πω κάτι..
  Αυτά τα οποία αναφέρονται τα τηρούν οι Εβραίοι, όπως και πολλά ακόμη! Όταν αυτά γράφτηκαν ήταν άλλες εποχές και ο κόσμος δεν ήταν όπως είναι τώρα. Επίσης αυτοί οι κανόνες γράφτηκαν για την τότε εποχή,άρα διαμορφώνονται συνεχώς με βάση την εποχή! Ένας άλλος κανόνας που αναφέρεται στην Π.Δ είναι ο λιθοβολισμός στις γυναίκες που απατούν τον άνδρα τους, αλλά ήρθε ο Χριστός στην Κ.Δ και το άλλαξε με βάση την εποχή. Οι Εβραίοι τα τηρούν ακόμα, δεν ξέρω αν κάνουν σωστά ή όχι, επίσης ένας κανόνας που τηρούν οι Εβραίοι είναι να μην κάνουν σεξ πριν τον γάμο.. και όντως,οι Εβραίοι τον τηρούν. και όντως όλους αυτούς τους κανόνες τους τηρούν!!!

 3. ψεματα … γνωρισα εναν ιερομοναχο που εποπτευει την ιεραποστολη στο καμερουν … κατα την στεψη του συγκεκριμενου ειχε γινει και θαυμα μεσα στην εκκλησια . Μου ειπε πως θελει να κανει τατουαζ και σκουλαρικι , και οταν τον ρωτησα ‘μα καλα η θρησκεια δεν τα απαγορευει ολα αυτα ; ‘ μου απαντησε , αν η θρησκεια ηταν ολο απαγορευσεις τοτε για τι θεο αγαπης μιλαμε ?

 4. τι μαλακιες λετε ρε αυτα ειναι πλανες τα περισσοτερα ! ΠΛΑΝΕΣ..ΠΑΛΙΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *