ENFRAME | PHOTOGRAPHY

19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου

Η ανθρώπινη τάση να ενεργούμε με έναν τρόπο που είναι επιζήμιος για την υγεία ήταν πάντα ένα κομμάτι της κοινωνίας μας. Είτε όταν φόραγες την κάπα σου και πήδαγες από την σκεπή για να δοκιμάσεις τις πτητικές σου ικανότητες όταν ήσουν έξι, είτε κάνεις ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο όταν είσαι τριάντα, καταφέρνουμε να βάζουμε τους εαυτούς μας σε καταστάσεις επικίνδυνες, για την φήμη, το χρήμα, την αυτό-ανακάλυψη ή την εξερεύνηση. Ανεξάρτητα από τα κίνητρα, οι άνθρωποι είχαν και θα συνεχίσουν να ενεργούν με αυτό τον τρόπο και μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι τα περιστατικά αυτά θα παρατηρηθούν και θα καταγραφούν. Εδώ είναι 19 από τα πιο τολμηρά και ακραία ανθρώπινα κατορθώματα που έγιναν ποτέ.

 

Ελεύθερη Πτώση από την Κόλαση (ή τον Παράδεισο)

Ελεύθερη Πτώση - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Ο Joseph Kittinger είναι ένας από τους λίγους. Υπηρέτησε 3 φορές στο Βιετνάμ, πέταξε σε 483 αποστολές και πέρασε 11 μήνες φυλακισμένος σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Βόρειο Βιετνάμ. Είναι κυρίως διάσημος για την απίστευτη λίστα από ελεύθερες πτώσεις, το τελευταίο από τα οποία εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να κατέχει το ρεκόρ  για το μεγαλύτερο ύψος ελεύθερης πτώσης, υψηλότερο άλμα με αλεξίπτωτο και την μεγαλύτερη ταχύτητα από έναν άνθρωπο μέσα στην ατμόσφαιρα (988 χλμ). Είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει σπάσει το φράγμα του ήχου, χωρίς την χρήση οποιουδήποτε μηχανικού εξοπλισμού. Προσπάθειες που έγιναν μετέπειτα ια να σπάσουν το ρεκόρ του, είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο αυτών που το επιχείρησαν. Α, και τα έκανε όλα αυτά πριν από τα διαρκή βασανιστήρια που πέρασε στην φυλακή Hanoi Hilton, κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

(Πηγή)

 

Περπάτημα σε Τεντωμένο Σκοινί στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου

19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Ο Philipe Petit δεν συνειδητοποίησε ότι η επίσκεψη του στον οδοντίατρο, το 1.968, θα άλλαζε την ζωή του. Αλλά, αφότου διάβασε ένα άρθρο σχετικά με την κατασκευή των νέων πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στην Νέα Υόρκη, του έγινε έμμονη ιδέα. Αφού πέρασε έξι χρόνια σχεδιασμού και έρευνας, ο Petit, αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να τεντώσει ένα συρματόσχοινο 43 μέτρων ανάμεσα στους δίδυμους πύργους (417 μέτρα ύψος από το έδαφος) και να περπατήσει πάνω σε αυτό. Πέρασε 45 λεπτά πάνω στο καλώδιο αυτό, πηγαίνοντας από τον ένα πύργο στον άλλο 8 φορές. Η αστυνομία στάλθηκε να τον συλλάβει αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε , αλλά ο Petit συνέχισε να το διασκεδάσει, έως ότου ένα ελικόπτερο (και η βροχή) τον ανάγκασαν να σταματήσει στον χορό του πάνω στο τεντωμένο σκοινί. Συνελήφθη για το περιστατικό αυτό, το οποίο αναφέρεται ακόμη και σήμερα ως το «καλλιτεχνικό έγκλημα του αιώνα».

(Πηγή)

 

Ρεκόρ Ταχύτητας Εδάφους

Ρεκόρ Ταχύτητας - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Η ταχύτητα έχει υπάρξει έμμονη ιδέα για πολλούς ανθρώπους, λίγο μεγαλύτερη για τον Andy Green. Κατέχει μέχρι και σήμερα το ρεκόρ ταχύτητας εδάφους στα 1.233 χιλιόμετρα. Αυτές οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν, κατά κανόνα, σε ερήμους, λόγο της λείας επιφάνειας τους, αλλά και λόγω του ότι ακόμη και ένα πετραδάκι θα μπορούσε να μετατρέψει αυτό το όχημα πύραυλο σε φλεγόμενη μπάλα φωτιάς.

(Πηγή)

 

Ρεκόρ Ταχύτητας Αέρα

Ρεκόρ Ταχύτητας στον Αέρα - Ρεκόρ Ταχύτητας - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

7.297 χιλιόμετρα/ώρα. Αυτό είναι περίπου όσο η απόσταση μεταξύ Λονδίνου και Πεκίνου ή μεταξύ Σηάτλ και Τόκιο. Είναι επίσης και το τρέχων ρεκόρ ταχύτητας στον αέρα, που πραγματοποιήθηκε από τον Pete Knight. Με τέτοιο ρυθμό θα μπορούσες να πετάξεις από την Γη στο Φεγγάρι, μέσα σε 52 ώρες. Αυτό είναι λιγότερο από τον χρόνο που χρειάστηκε το Apollo 11 για να φτάσει στο Φεγγάρι, και χωρίς το όφελος του κενού αέρος. Ο Andy Green θα μπορούσε να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα σε 5 ½ ώρες με αυτή την ταχύτητα.

(Πηγή)

 

Άλμα με Μοτοσυκλέτα

Άλμα με Μοτοσυκλέτα - Ρεκόρ Ταχύτητας στον Αέρα - Ρεκόρ Ταχύτητας - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Ο Robbie Maddison  έχει ζήσει την ζωή του στα άκρα, συνήθως πάνω σε ένα κάθισμα μοτοσυκλέτας. Συνεχίζει να σπρώχνει τα όρια του, με πιο πρόσφατο το ρεκόρ του για το μεγαλύτερο άλμα με μοτοσυκλέτα (105 μέτρα). Αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά σκέψου ότι το μεγαλύτερο άλμα του Evil Knievel ήταν 46 μέτρα.

(Πηγή)

 

Το «Ανθρώπινο Τζετ»

Άνθρωπος Τζετ - Ρεκόρ Ταχύτητας στον Αέρα - Ρεκόρ Ταχύτητας - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Ο Yves Rossy αποφάσισε μια μέρα να διασχίσει την Μάγχη. Αλλά δεν ήθελα να καλύψει αυτά τα 22 μίλια κολυμπώντας, οδηγώντας ή τρέχοντας. Ήθελε να πετάξει, κάτι που ακούγεται απολύτως φυσιολογικό. Εκτός και αν πηδάς έξω από ένα αεροπλάνο στα 2.682 μέτρα και προσεύχεσαι το τζετ στην πλάτη σου να καταφέρει να σε μεταφέρει αυτά τα 22 μίλια. Ευτυχώς, ο Yves, ήξερε τι έκανε και κατάφερε να κάνει αυτή την διέλευση σε λιγότερο από 10 λεπτά, φτάνοντας την ταχύτητα των 201 χλμ/ώρα.

(Πηγή)

 

Ο Αδιάκοπος Κολυμβητής

Αδιάκοπη Κολύμβηση - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν συνεχώς, άλλοι φροντίζουν τον κήπο τους. Ο Martin Strel κολυμπά. Κολύμπησε για 84 ώρες και 10 λεπτά στον ποταμό Δούναβη, χωρίς διάλλειμα. Μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την θέση του στον «Τοίχο της Δόξας» της κολύμβησης, κολύμπησε επίσης και τον Μισισιπή (αν και όχι συνεχόμενα), καλύπτοντας 3.798 χιλιόμετρα σε 68 ημέρες.

(Πηγή)

 

Στην Κορυφή του Έβερεστ (Χωρίς Οξυγόνο)

Ανάβαση Έβερεστ - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Όταν ο Sir Edmond Hillary κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή του Έβερεστ το 1953, επαινέθηκε από την Βασίλισσα, κέρδισε μια διεθνή επικερδή συμφωνία και έγινε ήρωας για πολλούς. Λιγότερο γνωστή είναι η άνοδος που πραγματοποίησε το 1978 ο Reinhold Messner, ο οποίος ολοκλήρωσε την ανάβαση (μόνος του τις τρεις τελευταίες μέρες) χωρίς συμπληρωματικό οξυγόνο. Με πυκνότητα οξυγόνου στο 1/3 από αυτήν στο επίπεδο της θάλασσας, η αναπνοή είναι σχεδόν αδύνατη στα 8.839 μέτρα. Συνδύασε το αυτό με το γεγονός ότι ο Messner ανέβηκε σχεδόν 2.438 μέτρα μόνος του και έχεις ένα άτομο που αναζητά την υπέρτατη συγκίνηση και δεν έχει ανταγωνισμό.

(Πηγή)

 

Το Μεγαλύτερο/Μακρύτερο/Πιο Τρελό Base Jump

Base-Jump - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Σε ύψος 6.603 μέτρων, οι Glenn Singleman και Heather Swan έκαναν άλμα από το Meru Peak κατευθείαν στα βιβλία των ρεκόρ. Έκαναν  ελεύθερη πτώση για πάνω από 2 λεπτά και προσγειώθηκαν σε έναν ογκόπαγο, καταρρίπτοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ ύψους και απόστασης για το Base Jumping. Τι κάνει αυτό το άλμα το πιο τρελό; Ότι έπρεπε να αναρριχηθούν επάνω στο 6.705 μέτρων βουνό (ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο ακόμη και για τους πιο έμπειρους ορειβάτες) πριν κάνουν το άλμα.

(Πηγή)

 

Bungee Jumping

Bungee-Jjumping - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Το Bungee Jumping, όπως και το Base Jumping, είναι ένα άθλημα των άκρων. Ακραίοι άνθρωποι, ακραίος κίνδυνος και ακραία μυαλά. Το πιο επικίνδυνο και μεγαλύτερο Bungee Jumping ανήκει σήμερα στον David Barlia, ο οποίος πήδηξε από ένα ελικόπτερο και έπεσε για περίπου 1.829 μέτρα. Ευτυχώς το ελικόπτερο πετούσε στα 3.048 μέτρα, έτσι η εμπειρία του David έληξε επιτυχώς με μια έκρηξη αδρεναλίνης και ένα ρεκόρ.

(Πηγή)

 

Κινέζικο Βασανιστήριο Νερού

19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Είναι αμφισβητήσιμο το αν ο Χουντίνι είναι ο μεγαλύτερος μάγος όλων των εποχών. Εκτέλεσε πολλά κατορθώματα, τα οποία οι θαυμαστές του εξακολουθούν να τα βρίσκουν επικίνδυνα και απίστευτα ακόμη και σήμερα. Ένα είναι σίγουρο πάντως, είναι ένας από τους πιο παράτολμους ανθρώπους που έζησαν ποτέ. Πολλές από τις εκτελέσεις του τον ανάγκαζαν να ζει σοβαρές και απειλητικές στιγμές,  είτε επρόκειτο για το κράτημα της αναπνοής του κάτω από το νερό ή για το θάψιμο του στο χώμα. Λόγω του κινδύνου που υπήρχε, οι ταινίες των απεικονίζουν να πνίγεται στην προσπάθεια του να διαφύγει από το Κινέζικο Βασανιστήριο στο νερό, αν και αυτό δεν συνέβη στην πραγματικότητα.

(Πηγή)

 

Θαμμένος Ζωντανός

Θαμμένος Ζωντανός - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Αν και ο Χουντίνι έχει εκτελέσει πολλές αποδράσεις ενώ ήταν θαμμένος ζωντανός, δεν πιάνει μια μπροστά στον Geoff Smith. Ο Geoff, πέρασε 150 ημέρες θαμμένος στα 1.8 μέτρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν οι 101 ημέρες και το κατείχε η μητέρα του! Υποθέτω ότι η κλειστοφοβία (ή η έλλειψη της) τρέχει στο αίμα της οικογένειας, για αυτό και ο Geoff κατάφερε και έμεινε μέσα σε ένα φέρετρο 2 μέτρων για 150 συνεχόμενες μέρες.

(Πηγή)

 

Ελεύθερη Κατάδυση

Ελεύθερη Κατάδυση - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Ο Patrick Musimu πρέπει να έχει πνεύμονες από ατσάλι. Γιατί; Διότι μόνο με μια αναπνοή καταδύθηκε σε βάθος 209,6 μέτρων. Αυτό είναι 135 κιλά ανά τετραγωνικό πίεση στο σώμα του και περίπου 20 ατμόσφαιρες πίεσης στους πνεύμονες και το σώμα του. Κατέχει σήμερα το ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης για βάθος μεγαλύτερο των 36 μέτρων.

(Πηγή)

 

Ο Χιονάνθρωπος

19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Αν ο Patrick έχει πνεύμονες από ατσάλι, ο Wim Hof έχει μονωμένο δέρμα. Ο Wim παρέμεινε μέσα σε μια λεκάνη με πάγο, μέχρι τον λαιμό, για 1 ώρα και 31 λεπτά. Είναι κάτοχος 9 παγκόσμιων ρεκόρ σχετικών με τον πάγο και ισχυρίζεται ότι μπορεί να ελέγχει την θερμοκρασία του σώματος του χρησιμοποιώντας την Ταντρική  τεχνική Tummo. Ο Wim ανέβηκε επίσης στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο μέσα σε 2 μέρες, φορώντας το σορτσάκι του. Χρειάστηκε μόνο άλλες 2 μέρες για να το κατέβει. Επίσης, προσπάθησε (αλλά απέτυχε) να ανέβει και το Έβερεστ μόνο με το σορτσάκι του και τίποτα άλλο.

(Πηγή)

 

Πτώση από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε Βαρέλι

Πτώση από τους Καταρράκτες Νιαγάρα - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Αλήθεια το έχουν κάνει αυτό; Ναι και όμως το έχουν κάνει. Νόμιζα ότι είναι φάρσα, αλλά όχι, για την Annie Taylor δεν ήταν. Το 1901, η Annie Taylor, ήταν το πρώτο άτομο που έπεσε από τους καταρράκτες του Νιαγάρα, μέσα σε ένα βαρέλι, και επέζησε. Περίμενε να λάβει χρήματα και δόξα, αλλά όπως αποδείχθηκε, εκείνη την εποχή κανείς δεν νοιάστηκε. Δυστυχώς, κατέληξε να πεθάνει μέσα στην φτώχεια. Αν και έκανε το ταξίδι αυτό με έναν μικροτραυματισμό και μερικές επευφημίες, η Annie, εξακολουθεί να είναι το πρώτο καταγεγραμμένο πρόσωπο που έπεσε μέσα σε ένα βαρέλι από τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

(Πηγή)

 

Η Απόλυτη «Άτσαλη» Βουτιά

19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Μερικοί πιστεύουν ότι η καλύτερη βουτιά γίνεται με το κεφάλι. Ο Darren Taylor, πιστεύει ότι γίνεται με το στομάχι. Ειδικά όταν πηδάς από τα 10 μέτρα σε μια δεξαμενή νερού με ύψος μόλις 0.5 μέτρα. Η ειδική τεχνική ικανότητα του Darren (αν θέλεις να το πεις έτσι) να βουτάει με την κοιλιά του σε δεξαμενές με ελάχιστο νερό, του έχει προσφέρει μεγάλη, τοπική και εθνική αναγνώριση στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς και ένα πολύ κόκκινο στομάχι.

(Πηγή)

 

Η Μεγαλύτερη σε Διάρκεια Κατάδυση

Κατάδυση - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Ο Nuno Gomes, απλά λατρεύει τις καταδύσεις. Στην πραγματικότητα, του αρέσει τόσο πολύ που το κάνει για 12 ώρες κάθε φορά. Και μόνο 14 λεπτά από αυτά είναι η κατάδυση. Ο Nuno, καταδύθηκε σε βάθος 318 μέτρα στην Ερυθρά Θάλασσα και στην συνέχεια ανέβηκε στην επιφάνεια μετά από 12 ώρες.

(Πηγή)

 

Το Άλμα της Πίστης

Κασκαντέρ - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Ο Stig Gunther είναι ένας από τους λίγους καλούς κασκαντέρ. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 ταινίες, πραγματοποιώντας επικίνδυνες φιγούρες που σου κόβουν την ανάσα, αλλά το πιο φιλόδοξο και επικίνδυνο ακροβατικό έγινε το 1999 όταν πήδηξε από τα 104,5 μέτρα πάνω σε έναν αερόσακο.

(Πηγή)

 

Άνθρωπος Φωτιά

Άνθρωπος Φωτιά - 19 Καταπληκτικές πράξεις περιφρόνησης του θανάτου - dailyarticle.gr

Ο αυτό-αποκαλούμενος «ανθρώπινο πυροτέχνημα» βγάζει τα προς το ζην βάζοντας φωτιά στον εαυτό του για τα πλήθη. Ο Wally Glenn, ο άνθρωπος φωτιά αυτοπροσώπως, έχει κάνει εκατοντάδες εμφανίσεις σε φεστιβάλ και εκθέσεις, προωθώντας όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και την πυρασφάλεια. Μάλλον αυτό είναι πολύ καλό, μιας και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες, είναι τα παιδιά σου να αυτό-πυρπολούνται στο όνομα του.

(Πηγή)

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *