ENFRAME | PHOTOGRAPHY
starbucks - Διάσημες εταιρείες - Από που προέκυψε η ονομασία τους - dailyarticle.gr

Διάσημες εταιρείες – Από που προέκυψε η ονομασία τους

Μάθε από πού προέρχεται η ονομασία αυτών των δημοφιλών εταιρειών.

Κάποια στιγμή, πιθανόν να αναρωτηθείς για το πώς βγήκε το όνομα Walmart ή πως ένα όνομα όπως το Starbucks έγινε τόσο δημοφιλές. Και εμείς αναρωτηθήκαμε το ίδιο πράγμα, για αυτό ψάξαμε και μάθαμε την προέλευση της ονομασίας 10 διάσημων εταιρειών. Δείτε πως μερικές από τις ποιο αγαπημένες μάρκες ξεκίνησαν την επιχείρηση τους και ποιος ή τι ενέπνευσε για το όνομα τους.

Sephora

sephora - Διάσημες εταιρείες - Από που προέκυψε η ονομασία τους - dailyarticle.gr

Ένα από τα ποιο γνωστά καταστήματα ομορφιάς. Ξεκίνησε την λειτουργία του πρώτου καταστήματος στην Γαλλία το 1969 και αργότερα άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Αμερική το 1998, στην Νέα Υόρκη. Πήρε το όνομα του από την ένωση δυο λέξεων. Η πρώτη ήταν η λέξη “sephos”, που σημαίνει όμορφη, και η δεύτερη είναι το όνομα “Zipporah” η οποία, σύμφωνα με την Βίβλο, ήταν η γυναίκα του Μωυσή και ήταν γνωστή για την ομορφιά της.

Banana Republic

banana-republic - Διάσημες εταιρείες - Από που προέκυψε η ονομασία τους - dailyarticle.gr

Αυτό το δημοφιλές και κλασσικό κατάστημα ρούχων ξεκίνησε το 1978 με ιδρυτές τους Mel και Patricia Ziegler. Το όνομα είχε ως στόχο να αντανακλά την πρωτοτυπία και το ταξιδιωτικό ύφος που το κατάστημα ήθελε να διατηρήσει.

Google

google - Διάσημες εταιρείες - Από που προέκυψε η ονομασία τους - dailyarticle.gr

Η λέξη “Google” προήλθε από ένα λογοπαίγνιο των ιδρυτών Larry Page και Sergey Brin, το 1997. Έψαχναν για ένα όνομα που θα αποκάλυπτε το ευρύ φάσμα των πληροφοριών που υπάρχει στο διαδίκτυο. Η λέξη “Google” προήλθε από τον μαθηματικό όρο “googol”, που σημαίνει μια μονάδα ακολουθούμενη από 100 μηδενικά.

Yahoo

yahoo - Διάσημες εταιρείες - Από που προέκυψε η ονομασία τους - dailyarticle.gr

Άλλο ένα εμπορικό σήμα που δημιουργήθηκε ως ένα αρκτικόλεξο. Το Yahoo σημαίνει “Yet Another Hierarchical Officious Oracle”. Οι δημιουργοί του, Jerry Yang και David Filo, μεταφόρτωσαν το 1994,το “Jerry and David’s Guide to the World Wide Web”, στην σημερινή μηχανή αναζήτησης που όλοι γνωρίσουμε.

LEGO

lego - Διάσημες εταιρείες - Από που προέκυψε η ονομασία τους - dailyarticle.gr

Δημιουργήθηκε το 1994 από την δανέζικη φράση “leg godt”, που σημαίνει “παίξε καλά”. Το όνομα LEGO ανακαλύφθηκε αργότερα ότι, στα λατινικά σημαίνει “συναρμολογώ” – η τέλεια περιγραφή για το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών.

eBay

ebay - Διάσημες εταιρείες - Από που προέκυψε η ονομασία τους - dailyarticle.gr

Ο ιδρυτής του eBay, Pierre Omidyar, ξεκίνησε αρχικά μια ιστοσελίδα με την ονομασία AuctionWeb για την εγγραφή, προβολή και τοποθέτηση δημοπρασιών. Όταν η γυναίκα του του ανέφερε ότι ήθελε να βρει άλλους συλλέκτες για να κάνει συναλλαγές και να εμπλουτίσει την συλλογή της, ο Pierre ξεκίνησε την διαδικασία για την δημιουργία μιας νέας και βελτιωμένης ιστοσελίδας. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία του Pierre ονομαζόταν “Echo Bay Technology Group”, ωστόσο, όταν προσπάθησε να κατοχυρώσει το όνομα EchoBay.com, αυτό ήταν ήδη «πιασμένο». Έτσι, συμβιβάστηκε με μια συντομότερη εκδοχή: eBay.com

Walmart

Μετά την περιοδεία στην χώρα, προκειμένου να εξοικειωθούν με τα πάντα σχετικά με τις τιμές λιανικής πώλησης, ο Sam Walmart ξεκίνησε το φαινόμενο Walmart μαζί με την γυναίκα του Rogers, στο Αρκάνσας, το 1962, παίρνοντας έμπνευση για το όνομα από το επώνυμο τους.

Gap

gap - Διάσημες εταιρείες - Από που προέκυψε η ονομασία τους - dailyarticle.gr

Η Gap Inc. ξεκίνησε από τους Donald και Doris Fisher με το όνειρο ενός καταστήματος ρούχων που θα γεφύρωνε  το χάσμα(gap) των γενεών. Το κατάστημα είχε σκοπό να στοχεύει σε ένα νεότερο κοινό, αλλά με ένα κλασσικό και casual τρόπο. Ο δημιουργός του, Don Fisher, δεν έβρισκε ένα αξιοπρεπές τζιν που να του κάνει, έτσι το 1969 έλυσε το πρόβλημα του δημιουργώντας την μάρκα Gap.

McDonald’s

mc-donalds - Διάσημες εταιρείες - Από που προέκυψε η ονομασία τους - dailyarticle.gr

Η μεγαλύτερη αλυσίδα fast food  στον κόσμο ιδρύθηκε από τους Dick και Mac McDonald το 1948. Τα μόνα πράγματα που σερβίρονταν αρχικά, ήταν το κλασσικό χάμπουργκερ, το τσίζμπεργκερ και μια ποικιλία από αναψυκτικά, πατάτες και πίτες. Το χάμπουργκερ πωλούνταν για 15 cents!

Starbucks

starbucks - Διάσημες εταιρείες - Από που προέκυψε η ονομασία τους - dailyarticle.gr

Παραδόξως, αυτή η καφετέρια πήρε το όνομα της από τον χαρακτήρα του μυθιστορήματος του Herman Melvilles, Moby Dick. Η αρχική ονομασία ήταν, “Starbucks Coffee, Tea and Spices”, μέχρι που το όνομα έγινε απλά “Starbucks Coffee Company”.

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *