ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Γιατί δεν θα πρέπει να πας cinema στο πρώτο σου ραντεβού

Εισαγωγική παράγραφος; Εκεί που πάμε, δεν χρειαζόμαστε… εισαγωγικές παραγράφους.

 

10. Δεν μπορείς να δώσεις προσοχή στην ταινία

Γιατί δεν θα πρέπει να πας cinema στο πρώτο σου ραντεβού - dailyarticle.gr

Τα ραντεβού είναι πολύ αγχωτικές εμπειρίες. Συνεχώς προσπαθείς να καταλάβεις πώς να ενεργήσεις, τι να πεις, που να βάλεις τα χέρια σου και πότε και αν είναι εντάξει να προσπαθήσεις να την φιλήσεις. Είναι παράλογα περίπλοκα, άσκοπα επιβαρυντικά κοινωνικά κατασκευάσματα που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και νευρικό κλονισμό.

Με άλλα λόγια, δεν είναι και ιδιαίτερα ευνοϊκά για ένα περιβάλλον παρακολούθησης ταινίας. Δεν μπορείς να δώσεις προσοχή σε πράγματα όπως χαρακτηριστικά ή συμβολισμούς όταν είσαι πολύ απασχολημένος με το να ανησυχείς αν το να της κρατήσεις το χέρι είναι  πολύ προχωρημένο σε αυτό το στάδιο του ραντεβού.

 

9. Είναι ακριβό

Γιατί δεν θα πρέπει να πας cinema στο πρώτο σου ραντεβού - dailyarticle.gr

Κανείς δεν βγαίνει απλά ραντεβού στο cinema. Είναι πάντα δείπνο και ταινία. Μπορείς να βγεις απλά για δείπνο, αλλά ποτέ δεν μπορείς να βγεις απλά για ταινία. Αυτό σημαίνει ότι θα ξοδέψεις γύρω στα 50-80 ευρώ σε μια μόνο νύχτα, σε κάποιον που δεν έχεις βγει ξανά ραντεβού! Βάλε μέσα και το ποπ κορν και τα γλυκά και ίσως την 3D αίθουσα και υπάρχει η πιθανότητα να έχεις ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά σε ένα πρώτο ραντεβού το οποίο μπορεί να μην οδηγήσει καν σε δεύτερο.

 

8. Δεν μπορείς να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω

Γιατί δεν θα πρέπει να πας cinema στο πρώτο σου ραντεβού - dailyarticle.gr

Τεχνικά, μπορείς να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω πριν την μέση της ταινίας αν είναι πάρα, μα πάρα πολύ χάλια. Αλλά σίγουρα δεν μπορείς να το κάνεις αυτό σε ένα ραντεβού. Απλά θα φανείς γύφτος. Δεν υπάρχει πίσω γύρισμα αν έχεις δει ένα χάλια έργο: τα λεφτά έχουν φύγει για τα καλά.

 

7. Οι ταινίες σε κάνουν πιο σπασικλάκι από άλλα πιθανά ραντεβού

Γιατί δεν θα πρέπει να πας cinema στο πρώτο σου ραντεβού - dailyarticle.gr

Τα ραντεβού είναι στιγμές που πρέπει να εντυπωσιάσεις. Μπορείς να την πας για mini-golf και να της δείξεις ότι έχεις αίσθηση του χιούμορ ενώ κάνεις κάτι σχεδόν αθλητικό. Μπορείς να την πας για αναρρίχηση και να δείξεις ότι σέβεσαι τον περιπετειώδη τύπο της. Μπορείς να την πας σε ένα λούνα παρκ και να προσπαθήσεις να πας πίσω στο πόσο διασκεδαστικά περνάγατε όταν ήσασταν παιδιά.

Ή μπορείτε απλά να πάτε cinema και απλά να καθίσετε και να κοιτάτε ιστορίες φαντασία για μερικές ώρες.

Από όλα τα πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις σε ένα πρώτο ραντεβού, γιατί να επιλέξεις μια ταινία; Τα καλύτερα ραντεβού λένε, «είμαι περιπετειώδης» ή «είμαι έξυπνος» ή «είμαι συμπονετικός». Το να πηγαίνεις κάποιον cinema απλά λέει, «μου αρέσουν οι ταινίες». Και λοιπόν;

 

6. Δυο ώρες είναι πολύς χρόνος για να κάθεσαι με κάποιον που μπορεί και να περιφρονείς

Γιατί δεν θα πρέπει να πας cinema στο πρώτο σου ραντεβού - dailyarticle.gr

Οποιοσδήποτε έχει πάει σε τυφλό ραντεβού γνωρίζει το συναίσθημα: το πρόσωπο με το οποίο έχεις επιλέξει να περάσεις την νύχτα είναι είτε άσχημο ή έχει αντίθετες πολιτικές πεποιθήσεις ή έχει απαίσια προσωπικότητα, αλλά πρέπει να περάσεις τις υπόλοιπες ώρες μαζί του επειδή το ραντεβού έχει ήδη κανονιστεί.

Σε ένα χάλια δείπνο, μπορείς πάντα να φύγεις νωρίς και να μοιραστείτε τον λογαριασμό. Σε μια βόλτα στο λούνα παρκ, μπορείτε πάντα να φύγετε. Σε μια ταινία, όπως αναφέρθηκε και πριν, δεν μπορείς να ξεφύγεις, ειδικά αν εσύ είσαι αυτός που έχει πληρώσει. Όχι μόνο έχεις χάσει τα χρήματα, αλλά και τον χρόνο σου επίσης: ενδεχομένως πρέπει να καθίσεις δίπλα από ένα απαίσιο ραντεβού για 120 λεπτά απλά και μόνο επειδή προτίμησες μια ταινία από κάτι άλλο που θα μπορούσες να αποδράσεις πιο εύκολα.

 

5. Οι καλές ταινίες συνήθως δεν είναι ρομαντικές

Γιατί δεν θα πρέπει να πας cinema στο πρώτο σου ραντεβού - dailyarticle.gr

Το “No Country for Old Men” είναι μια από τις καλύτερες τελευταίες ταινίες που έχουν βγει, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο υπονοεί «ας πάμε να κάνουμε λίγο σεξ μετά» στο ραντεβού σου. To “Reservoir Dogs” δεν είναι μια ταινία που εμπνέει αγκαλιές και το “The Godfather” δεν είναι και η πιο ρομαντική ταινία του αιώνα.

Οι σπουδαίες ταινίες έχουν σχέση με την απώλεια, την τιμή, το κακό, τον θρίαμβο, την θυσία και αυτά είναι ακριβώς τα πράγματα που δεν είναι και τόσο ρομαντικά για ένα πρώτο ραντεβού. Έπειτα από κάποιο διάστημα, σίγουρα: πηγαίνετε να δείτε το “No Country for Old Men” και περάστε το υπόλοιπο της νύχτας σχολιάζοντας την. Αν μόλις την έχεις γνωρίσει ωστόσο, μια πραγματικά σπουδαία ταινία ίσως να παραείναι συναισθηματική για πρώτο ραντεβού.

 

4. Οι χάλια ταινίες κάνουν τα πάντα γύρω τους χάλια

Γιατί δεν θα πρέπει να πας cinema στο πρώτο σου ραντεβού - dailyarticle.gr

Αντιθέτως, μια χάλια ταινία θα εξοργίσει τόσο εσένα όσο και την συνοδό σου τόσο πολύ που όλο τα ραντεβού θα καταστραφεί: η ταινία πάνω στην οποία βασιζόσουν για την εξέλιξη του ραντεβού σου σε πρόδωσε και ουσιαστικά χάσατε τέσσερις ώρες σύνολο από τις ζωές σας. Και οι δύο θα είστε νευριασμένοι και όποιος διάλεξε την ταινία θα κατηγορείται από τον άλλο, ακόμη και αν αυτός πλήρωσε. Δυστυχώς, το κακό από τις χάλια ταινίες μπορεί να εισβάλει στο ραντεβού σου και να το καταστρέψει εντελώς.

 

3. Ο Wall-E θα είναι πάντα πιο αξιολάτρευτος από εσένα, όποιος και αν είσαι

Γιατί δεν θα πρέπει να πας cinema στο πρώτο σου ραντεβού - dailyarticle.gr

Ξέρω τι σκέφτεσαι. Λες, “Θα την πάω να δούμε το Wall-E! Είναι χαριτωμένο, είναι αστείο και είναι μια ιστορία αγάπης. Έτσι θα σκεφτεί ότι είναι αληθινά ευαίσθητος και θα θέλει να με φιλήσει!

Λάθος.

Το εγγενές πρόβλημα βλέποντας το Wall-E είναι ότι σχεδόν κάθε ρομπότ σε αυτή την ταινία είναι τουλάχιστον δεκαπέντε φορές πιο αξιολάτρευτο από εσένα ή οποιονδήποτε γνωρίζεις. Ο Wall-E είναι το πιο χαριτωμένο πλάσμα που έχει υπάρξει σε ταινία, η Eve είναι ένα χαριτωμένο πράγμα που μοιάζει με iPod και ο M-O κλέβει την παράσταση στις λίγες σκηνές που εμφανίζεται. ΤΟ Wall-E είναι μια αξιολάτρευτη ταινία, σίγουρα, αλλά είναι τόσο αξιολάτρευτη που όταν τελειώσει, το ραντεβού σου δεν θα σκέφτεται εσένα – θα σκέφτεται να ξαναδεί το Wall-E. Θα το έχεις διασκεδάσει και εσύ, αλλά σου κλέψει την βραδιά σεξ ένα μεταλλικό κουτί  30 εκατοστών.

 

2. Είναι προφανές

Γιατί δεν θα πρέπει να πας cinema στο πρώτο σου ραντεβού - dailyarticle.gr

Οι γυναίκες μισούν τα κλισέ. Το «δείπνο και ταινία» ραντεβού είναι κυριολεκτικά τόσο παλιό όσο και οι ταινίες. Γιατί να θέλεις να διαλέξεις το πιο κοινό, βαρετό είδος ραντεβού στην ιστορία των ραντεβού; Πήγαινε της και ένα κουτί σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς και μερικά λουλούδια επίσης.

 

1. Δεν επιτρέπει την συζήτηση

Γιατί δεν θα πρέπει να πας cinema στο πρώτο σου ραντεβού - dailyarticle.gr

Μαζί με όλα τα στάνταρ, τους κανόνες και την αμηχανία που συνοδεύει ένα πρώτο ραντεβού, είναι εύκολο να ξεχάσεις ποιος είναι ο σκοπός τους: να γνωρίσεις καλύτερα τον άλλο. Έχοντας αυτό στο μυαλό, μπορείς κυριολεκτικά να σκεφτείς χειρότερο τρόπο να ξοδέψεις δύο ώρες με κάποια που βρίσκεις ελκυστική από το να κάθεσαι δίπλα της σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, χωρίς να έχεις οπτική επαφή μαζί της;

Τα ραντεβού θα πρέπει να έχουν να κάνουν με την συζήτηση και όχι απλά με κάποια χαζή ταινία που μόλις είδατε. Υπάρχουν για να καταλάβεις τι είδος άτομο είναι ο άλλος, να βρεις του σου αρέσει πάνω τους, ποιοι είναι. Με αυτή την έννοια, μια ταινία είναι η απόλυτη απόσπαση της προσοχής από το πραγματικό νόημα του ραντεβού: τεχνικά έχετε βγει και τεχνικά έχετε μοιραστεί ο ένας την παρέα του άλλου, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε κάνει τίποτα. Τίποτα δεν διακινδυνεύτηκε και ως εκ τούτου τίποτα δεν κερδήθηκε. Είναι απλά μια ανόητη σπατάλη χρόνου και χρήματος.

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *