ENFRAME | PHOTOGRAPHY

12 τρόποι για να μιλήσεις σε κάποιον ξένο πιο άνετα

Ας το παραδεχτούμε, πολύ λίγες στιγμές είναι πιο δύσκολες από το να προσπαθούμε να κάνουμε μια συζήτηση με κάποιον που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Ορίστε λοιπόν μερικές γρήγορες συμβουλές για να γίνει πιο εύκολο:

1. Συζητήστε για το ποιους γνωρίζετε και το τι έχετε κοινό. Κοινοί γνωστοί, αφεντικά, πόλη καταγωγής, κτλ

2. Ρώτησε σχετικά ερωτήματα για την ζωή, την δουλειά, τα χόμπι και την κουλτούρα. Το να είσαι ενημερωμένος σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα θα σου προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα στο χτίσιμο της συζήτησης. Ξεκίνα με “Τι πιστεύεις για….;”, “Άκουσες για…;”, “Ποια είναι η θέση σου για…;”, κτλ. Μείνε μακριά από αρνητικά ή αμφιλεγόμενα θέματα και από μακροσκελείς ιστορίες.

3. Αν παρατηρήσεις τον εαυτό σου να βαριέται με αυτά που λες, σταμάτα να μιλάς, αναγνώρισε την κατάσταση και προχώρησε στο επόμενο θέμα.

4. Άκουσε περισσότερο από όσο μιλάς.

5. Με τους ανθρώπους που δεν έχεις συναντήσει ποτέ ξανά, περιόρισε τις ιστορίες σου στις τελευταίες στιγμές της ζωής σου. Ανέφερε περιστασιακά σημεία σχετικά με το τρέχων περιβάλλον σου, όπως η αστεία μουσική που παίζει ή τα ωραία ποτά που σερβίρει στο μπαρ.

6. Γνώριζε μερικά ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα, όπως αυτό: Σαν παιδί, ο Albert Einstein σπάνια μιλούσε – στην πραγματικότητα, έλεγε ολόκληρες προτάσεις από μέσα του μέχρι να τις πει φωναχτά. Ο Einstein το έκανε αυτό μέχρι τα εννέα του χρόνια. Οι γονείς του είχαν ανησυχήσει με αυτό. Αλλά επιτέλους, ένα βράδυ κατά την διάρκεια του δείπνου, έσπασε την σιωπή του λέγοντας, “Αυτή η σούπα είναι πάρα πολύ καυτή!”. Με μεγάλη ανακούφιση, οι γονείς του, τον ρώτησαν γιατί δεν είχε πει ποτέ μια λέξη πιο πριν. Ο Albert απάντησε, “Επειδή μέχρι τώρα όλα ήταν σε τάξη.”

7. Αλλά κατάλαβε ότι κανείς δεν συμπαθεί ένα άτομο που νομίζει ότι ξέρει τα πάντα.

8. Οι μεγάλες παύσεις είναι η καλύτερη στιγμή για ένα ενδιαφέρον ιστορικό γεγονός. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν να σε ακούνε να μιλάς για οτιδήποτε, παρά το να ακούνε μια αμήχανη σιωπή.

9. Δώσε προσοχή στην γλώσσα του σώματος. Οι άνθρωποι που φαίνονται ότι νιώθουν άβολα θα κάνουν και τους άλλους να νιώθουν άβολα. Δείχνε σίγουρος και άνετος ακόμα και αν δεν είσαι.

10. Άσε τους αγνώστους να σε διακόψουν. Δεν είναι αγενείς, απλά σε βοηθάνε. Άφησε τους να μιλήσουν και περίμενε να σου ζητηθεί πριν συνεχίσεις την ιστορία σου. Είναι συνήθως ένα καλό σημάδι ότι πραγματικά σε ακούνε.

11. Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, απλά μίλα για τον καιρό, το οποίο πάντα πιάνει.

12. Και έχε μερικές προτάσεις εξόδου έτσι ώστε, αν χρειαστεί, να προχωρήσεις παρακάτω χαριτωμένα.
Εφόσον μπορείς να αποφύγεις οτιδήποτε προσωπικό, πολιτικό ή αμφιλεγόμενο – τουλάχιστον κατά τις πρώτες συναντήσεις – και γνωρίζεις ποιες ερωτήσεις να κάνεις, θα μιλάς σαν ένας πιστοποιημένος ομιλητής.

Επίσης ρίξε μια ματιά και σε αυτό το άρθρο:
Πως να κερδίσεις φίλους και να επηρεάσεις ανθρώπους

Check Also

10 σπουδαίοι φιλόσοφοι μιλούν για την ευτυχία

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το τι είναι ευτυχία και πώς μπορούμε να την κατακτήσουμε. Ο ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *