ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Οι 10 πιο μολυνσμένες πόλεις στον κόσμο

Η ρύπανση δεν είναι ποτέ ένα απλό πρόβλημα. Οι απρόσεκτες κυβερνήσεις και οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για το κάθε γραμμάριο ρύπων που υπάρχει στον αέρα ή τους υδάτινους πόρους. Είναι στιγμές σαν αυτή που καταλαβαίνεις πόσο τυχεροί είμαστε. Το γραφείο μας μοιάζει εξίσου άσχημα αυτή τη στιγμή.

 

10. New Delhi – Ινδία


Σε ένα μέρος της πόλης του Νέο Δελχί, υπάρχουν ορισμένες περιοχές όπου οι άνθρωποι πετάνε τα σκουπίδια τους και άλλες βρωμιές. Η βρεφική νοσηρότητα στο Νέο Δελχί είναι υψηλή και κύρια αιτία είναι αυτές οι μολύνσεις. Κάθε μέρα, 1000 νέα οχήματα κινούνται στους δρόμους και 3000 τόνοι ρύπων από τις βιομηχανίες γεμίζουν τον αέρα της πόλης. Δεν είναι έκπληξη ότι το Νέο Δελχί αποτελεί την 4η πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο.

 

9. Munbai – Ινδία


Η Βομβάη, μια άλλη αναπτυσσόμενη πόλη της Ινδίας, είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις στον κόσμο. Δυστυχώς όμως, δεν ξέρουν όλοι οι άνθρωποι πώς να καθαρίσουν το περιβάλλον τους. Η πόλη πάντα ασφυκτιούσε από τις νέες μολύνσεις από τις βιομηχανίες και τα οχήματα. Κάποιοι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα αλλά οι λύσεις τους δεν είναι αρκετές, εκτός και αν υποστηριχτούν από την κυβέρνηση της Ινδίας με 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

 

8. Maputo – Μοζαμβίκη


Το Μαπούτο είναι η πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης και κατοικείται από 60000 οικογένειες. Η πόλη είναι πολύ κοντά στον Ινδικό ωκεανό. Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι η πόλη έχει κακή επεξεργασία λυμάτων και κακό σύστημα αφαίρεσης αποβλήτων.

 

7. Moscow – Ρωσία


Παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο, η Μόσχα είναι επίσης γνωστή και ως η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη. Λόγω της ρύπανσης του αέρα, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από ασθένειες του πνεύμονα και χολέρα. Οι εγκαταστάσεις υγιεινής προφανώς εξαιρούνται από το ακριβό κόστος ζωής της Μόσχας.

 

6. Mexico City – Μεξικό


Περίπου 70 χρόνια πριν, η Πόλη του Μεξικό ήταν γνωστή ως η καθαρότερη πόλη του κόσμου. Το γεγονός αυτό έχει αλλάξει πια. Το 1940, η μέση ορατότητα ήταν 100 χλμ και τώρα είναι μόλις 1,5 χλμ. Τα χιονισμένα βουνά είναι περιορισμένα και το οξυγόνο είναι μολυσμένο με υψηλά ποσοστά διοξειδίου του αζώτου.

 

5. Lagos – Νιγηρία


Το Λάγος είναι το σπίτι 12 εκατομμυρίων οικογενειών και πολλών βιομηχανιών. Από τον αέρα μέχρι το έδαφος, η ρύπανση γεμίζει κάθε κενό χώρο στην πόλη. Μπορείς να επισκεφτείς την πόλη αν θέλεις να το επιβεβαιώσεις. Μόνο προσέξτε για τις νιγηριανές απάτες αν ταξιδέψετε εκεί.

 

4. Karachi – Πακιστάν


Το Καράτσι είναι η πιο πολυσύχναστη πόλη του Πακιστάν. Εκτός από την αναπτυσσόμενη οικονομία, οι κάτοικοι του Καράτσι δέχονται και τις επιπτώσεις της. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ρύπανση των υδάτων και τα ψυχολογικά νοσήματα έχουν ήδη επηρεάσει το 35% των ανθρώπων που ζουν στην πόλη.

 

3. Dhaka – Μπαγκλαντές


Η Ντάκα είναι μια πόλη 8 εκατομμυρίων οικογενειών με σοβαρά προβλήματα ρύπανσης των υδάτων, ρύπανσης του αέρα και πρόβλημα σκουπιδιών. Το νερό έχει δηλητηριαστεί με ρύπους από τις βιομηχανίες, εμπορικά φυτοφάρμακα και βακτηρίδια ασθενειών.

 

2. Bandar Seri Begawan – Brunei Darussalam


To Μπρουνέι Νταρουσάλαμ είναι μια μικρή αλλά πλούσια χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καλό μισθό και πολλοί από αυτούς δεν συνειδητοποιούν ότι ο αέρας που αναπνέουν περιέχει υψηλό επίπεδο TSP. Η ρύπανση του αέρα προέρχεται κυρίως από τα οχήματα.

 

1. Baghdad – Ιράκ


Από το 2003, η Βαγδάτη έχει αντιμετωπίσει πολλούς πολέμους και η κυβέρνηση έχει σοβαρότερα θέματα να ανησυχεί από τα θέματα του περιβάλλοντος. Η ατμοσφαιρικοί ρύποι από τα οχήματα, τα εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, η καύση πετρελαίου και οι ρύποι στο νερό αποτελούν σοβαρό πρόβλημα το οποίο μεγαλώνει κάθε μέρα. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μελετήσει το θέμα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει να επιλυθεί γρήγορα.

Check Also

Πως πίνουν το καφέ σε όλο τον κόσμο

Στην Ελλάδα λατρεύουμε το φραπέ (ακόμη και αν δε το παραδεχόμαστε) και πλέον έχουμε γίνει ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *