ENFRAME | PHOTOGRAPHY

12 συνήθειες ευτυχίας για πολυάσχολους ανθρώπους

Το μυστικό της ευτυχίας δεν είναι στο να κάνεις αυτό που σου αρέσει, αλλά στο να σου αρέσει αυτό που κάνεις” – James M. Barie

Ποτέ δεν θα πρέπει να είσαι πολύ απασχολημένος για να χαμογελάσεις, γιατί το να δημιουργήσεις ευτυχία στην ζωή σου δεν παίρνει πολύ χρόνο. Απλά πρέπει να κάνεις ορισμένα πράγματα σωστά.

 

1. Χαμογέλα σε τελείως αγνώστους

Μην περιμένεις από τους ανθρώπους να σου χαμογελάσουν. Δείξε τους πως.

Ρίξε την άμυνα σου. Μίλα σε κάποιον που δεν γνωρίζεις κατευθείαν από την καρδιά σου. Κάνε τους κομπλιμέντα. Μην περιμένεις αμηχανία. Απλά να είσαι ο εαυτός σου και να τους δώσεις την ευκαιρία να χαμογελάσουν και να συνδεθούν μαζί σου.

Όσο περισσότερο χαμογελάς σε άλλους, τόσο περισσότερο θα σου χαμογελάνε. Και η ζωή είναι πολύ πιο ευχάριστη όταν όλοι γύρω σου χαμογελάνε.

 

2. Προσποιήσου ότι σήμερα θα είναι τέλεια.

Κάνε το, και θα είναι. Έρευνες δείχνουν ότι αν και πιστεύουμε ότι ενεργούμε εξαιτίας του πως νιώθουμε, στην πραγματικότητα, συχνά νιώθουμε έτσι εξαιτίας του τρόπου που ενεργούμε. Μια σπουδαία στάση οδηγεί πάντα σε σπουδαίες εμπειρίες.

 

3. Προβληματίσου σχετικά με το τι είναι καλό.

Εκτίμησε όλα τα καλά πράγματα στην ζωή σου, άσχετα με το πόσο μικρά είναι. Ήδη έχεις κάποια σπουδαία πράγματα στην ζωή σου, είτε το συνειδητοποιείς είτε όχι.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν απίστευτα μέλη της οικογένειας, φίλους, άλλα αγαπημένα πρόσωπα που μας αγαπάνε. Μάθε να εκτιμάς αυτό το θαύμα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν καλή υγεία, κάτι το οποίο είναι άλλο ένα θαύμα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν μάτια, με τα οποία απολαμβάνουν το μαγικό ηλιοβασίλεμα, την φύση και την ομορφιά γύρω μας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν αυτιά, με τα οποία απολαμβάνουν την μουσική, ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα.

Να είστε ευγνώμονες για κάθε ένα από αυτά!

 

4. Χρησιμοποίησε προσωπικές σου δυνάμεις για να κάνεις πράγματα.

Ο καθένας κατέχει μοναδικές προσωπικές δυνάμεις. Όλοι έχουμε διαφορετικά ταλέντα και δεξιότητες. Η συναισθηματική ευτυχία έρχεται φυσικά σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να κάνουν πράγματα. Η κατάσταση της ολοκλήρωσης δημιουργεί πάντα μια αίσθηση ευτυχίας. Αν αυτό το κατόρθωμα βασίζεται αποκλειστικά στην προσωπική σου ικανότητα να ολοκληρώσεις το έργο, η ψυχολογική ανταμοιβή είναι ανεκτίμητη.

 

5. Χρησιμοποίησε την φαντασία σου.

Χθες είδα ένα παιδί στο μανάβικο να διασκεδάζει απίστευτα με τίποτα παραπάνω από μια μπανάνα και την φαντασία του. Προσποιούνταν ότι η μπανάνα ήταν πύραυλος και πετούσε τριγύρω από όλο το μαγαζί.

Πως γίνεται όταν γεννιόμαστε να απολαμβάνουμε την ζωή και όμως αφού έχουμε μάθει όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα σαν ενήλικες, ξεχνάμε πώς να διασκεδάζουμε; Είναι σαν να γινόμαστε πιο χαζοί σε αυτό τον τομέα όσο μεγαλώνουμε.

Η λύση; Εξουδετέρωσε την διαδικασία της γήρανσης με την πλήρη χρήση της φαντασίας σου. Δεν χρειάζεται να προσποιείσαι ότι οι μπανάνες είναι διαστημόπλοια – αν και θα είχε πλάκα – αλλά προσπάθησε να φανταστείς κάτι που θα σε κάνει να χαμογελάσεις τουλάχιστον μια φορά την μέρα.

 

6. Δημιούργησε κάτι.

Η δημιουργία είναι μια διαδικασία μοναδική. Κάνοντας χρήση των καινοτόμων ικανοτήτων σου και κατασκευάζοντας κάτι με τα δυο σου χέρια θα σε αφήσει με μια απερίγραπτη αίσθηση ολοκλήρωσης. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο για αυτό. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι πρέπει να είναι κάτι σχετικό με αυτά που σε ενδιαφέρουν να κάνεις. Αν δημιουργείς οικονομικά σχέδια για πελάτες όλη μέρα και το μισείς, τότε αυτό δεν πρόκειται να δουλέψει. Αλλά αν μπορείς να βρεις κάτι που αγαπάς και δημιουργήσεις κάτι σχετικό με αυτό, θα κάνει την διαφορά στην ζωή σου.

Αν δεν έχεις δημιουργήσει κάτι για καιρό για χάρη της δημιουργικότητας, δοκίμασε το. Δεν θα απογοητευτείς.

 

7. Βοήθησε κάποιον άλλο για μερικά λεπτά.

Στην ζωή, ότι δίνεις παίρνεις. Όταν κάνεις μια θετική επίδραση στην ζωή κάποιου άλλου, κάνεις μια θετική επίδραση και στην δική σου ζωή. Όσο περισσότερο βοηθάς τους άλλους, τόσο περισσότερο θέλουν να σε βοηθήσουν. Η αγάπη και η καλοσύνη γεννάνε αγάπη και καλοσύνη.

 

8. Μοιράσου το μεσημεριανό σου διάλειμμα με κάποιο στενό σου φίλο.

Βγες από το γραφείο, μακριά από την δουλειά σου και ξόδεψε 30-40 λεπτά τρώγοντας με κάποιον που σε νοιάζει. Θα ανακαλύψεις ότι το μυαλό σου θα ξεκινήσει να χαλαρώνει και θα αρχίσεις να νιώθεις περισσότερο ο εαυτό σου και πάλι.

 

9. Ξεφορτώσου ένα πράγμα κάθε μέρα.

Έχουμε τόση πολλή ακαταστασία γύρω μας κάθε στιγμή (στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι) και έχουμε γίνει τόσο εξοικειωμένοι με αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε πια το πόσο μας επηρεάζει. Αν ξεκινήσεις να καθαρίζεις κάποια από αυτή την ακαταστασία, πολλή από την εσωτερική μας ακαταστασία θα εξαφανιστεί επίσης.

Επέλεξε ένα περιττό στοιχείο κάθε μέρα και ξεφορτώσου το. Είναι τόσο απλό. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, για αυτό ανέμενε και κάποια αντίσταση. Αλλά μετά από λίγο καιρό το μυαλό σου θα σε ευχαριστεί για την προσπάθεια.

 

10. Διαλογίσου.

Ο διαλογισμός είναι η τέχνη του να συγκεντρώνεις 100% την προσοχή σου σε μια περιοχή. Η πρακτική αυτή προσφέρει μεγάλα οφέλη για την υγεία όπως η αυξημένη συγκέντρωση, η μείωση του άγχους και το γενικό αίσθημα της ευτυχίας.

Εάν χρησιμοποιείς τον διαλογισμό σαν μια μορφή χαλάρωσης, δεν θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να αρχίσεις να νιώθεις τα θετικά του αποτελέσματα.

 

11. Απέφυγε την αρνητικότητα και τους αρνητικούς ανθρώπους.

Μην υποτιμάς τον εαυτό σου και μην μπλέκεις με ανθρώπους που προσπαθούν να σε υποτιμήσουν. Είσαι τόσο ικανός όσο πιστεύεις ότι είσαι. Πάντα θα υπάρχουν εμπόδια, αλλά αν σκέφτεσαι θετικά και ψάχνεις λύσεις, μπορείς να επιτύχεις αυτό που οι άλλοι βλέπουν αδύνατο.

 

12. Απόλαυσε την στιγμή.

Αυτή η στιγμή είναι η ζωή σου. Απόλαυσε την.

Ότι και αν κάνεις, άσχετα με τις περιστάσεις, δώσε προσοχή και εκτίμησε το. Είτε διαβάζεις, γράφεις, μιλάς με ένα συνάδελφο, κάνεις μπάνιο, ανεβαίνεις τις σκάλες, τρως, πλένεις τα πιάτα, κτλ. Αυτές οι μικρές στιγμές συνθέτουν ένα τεράστιο μέρος της ζωής σου. Μπορείς να τα απολαύσεις αν ανοίξεις τα μάτια και τα αυτιά σου και δώσεις προσοχή σε αυτό που κάνεις.

Check Also

Γιατί αξίζει να αγαπάς

Σίγουρα, έστω και μια φορά στη ζωή σου, θα έχεις πιάσει τον εαυτό σου να ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *