ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Οι 10 πλουσιότερες χώρες για το 2012

Για να καθοριστεί ποιες χώρες είναι οι πλουσιότερες, αυτό δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποιοτικά και ποσοτικά αλλά βασίζεται στο ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) ανά κάτοικο. Παρά το γεγονός ότι ορισμένες οργανώσεις χρησιμοποιούν το PPP ή ισοτιμία αγοραστικής δύναμης στον καθορισμό των πλουσιότερων χωρών του κόσμου, παρ’ όλα αυτά, το ΑΕΠ εξακολουθεί να προέρχεται και να στηρίζεται στο PPP, το οποίο θα έδινε επίσης τα ίδια αποτελέσματα στην συνολική κατάταξη της ακόλουθης λίστας. Ο εθνικός πλούτος για κάθε χώρα εξακολουθεί να βασίζεται στο ΑΕΠ της αν και το κόστος ζωής δεν περιλαμβάνεται.

Ορίστε λοιπόν οι 10 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο για το 2012.

 

10. Ινδία

Η τρέχουσα ανάπτυξη της σύμφωνα με το ΑΕΠ είναι 2,012.760 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων κατά το τέλος του 2011. Στην πραγματικότητα, με βάση τις εκθέσεις, υπήρχε μια αύξηση 8.2% πριν ακόμα τελειώσει το 2010. Μερικούς από τους παράγοντες αυτής της προόδου είναι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων, οι ιδιωτικές καταναλώσεις, η εξαγωγή γεωργικών προϊόντων και οι βασικοί τομείς των υπηρεσιών τους.

 

9.Ρωσία

Η Ρωσία βρίσκεται στην ένατη θέση με 2,117.245 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στην πραγματικότητα, ήδη από το 2007, είχαν ήδη καθοριστεί τα σχέδια οικονομικής ανάπτυξης που θα διαρκούσαν μέχρι το 2020. Είχε ήδη προβλεφτεί για το έτος αυτό, παρά τις κάποιες αρνητικές αντιρρήσεις που υπήρξαν. Ως εκ τούτου, το σχέδιο διαμορφώθηκε ξανά λόγω της ετήσιας μέσης αύξησης κατά 6.7% στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν της. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην βιομηχανική ανάπτυξη και άλλους παράγοντες στους οικονομικούς τομείς.

 

8. Ιταλία

Έχει ένα κλειστό εισόδημα 2,287.704 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το CIA World Factbook, έχει γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη όταν πρόκειται για το ονομαστικό ΑΕΠ, δεδομένου ότι έχει διαφοροποιημένες βιομηχανικές και οικονομικές υποδομές. Είναι μια από τα οχτώ μέλη των βιομηχανοποιημένων χωρών της ομάδας G8.

 

7. Ηνωμένο Βασίλειο

Με κέρδη 2,603.880 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2011 και μια μέση τριμηνιαία αύξηση του ΑΕΠ κατά 0.58% καθίσταται ένας από τους γίγαντες όταν πρόκειται για σταθερή οικονομία, παρά την ύφεση που έπληξε τις μεγάλες χώρες τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα, εμφάνισε μεγάλη αύξηση το 3ο τρίμηνο του 2011, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ κατέχει την Τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη.

 

6. Βραζιλία

Είχε 2,616.986 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν μπει το 2012 και κατάφερε να φτάσει μια αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 0.80%, που προέρχεται κυρίως από τους τομείς των υπηρεσιών, τα ορυχεία, τις κατασκευές και τα γεωργικά προϊόντα. Στην πραγματικότητα, έχει την υψηλότερη οικονομία της Νοτίου Αμερικής.

 

5. Γαλλία

Έσοδα 2,.888.907 δισεκατομμύρια δολάρια καταγράφηκαν και μια αύξηση κατά 0,30% στο ΑΕΠ σημειώθηκε στο τέλος του 2011. Θεωρείται ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη, λόγω της διαφοροποιημένης βιομηχανικής της βάσης. Παρά την ύφεση που γνώρισε από το 2008 έως το 2009, ανέκαμψε το 2010.

 

4. Γερμανία

Με συνολικά κέρδη 3,707.790 δισεκατομμύρια δολάρια και επιτυγχάνοντας αύξηση μέσου ετήσιου ρυθμού ΑΕΠ κατά 0.31, είναι η υπ’ αριθμόν ένα χώρα όταν πρόκειται για οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη. Επικεντρώνεται στην εξαγωγή, η οποία αποτελεί το 1/3 του συνόλου της συμβολής στην οικονομία της χώρας.

 

 3. Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6,125.842 τρισεκατομμύρια δολάρια και μέση αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,52% στο τέλος του 2011. Είναι γνωστή για την ανταγωνιστικότητα της στις αγορές της ελεύθερης οικονομίας και τις διεθνείς συναλλαγές. Στην πραγματικότητα, έχει διατηρήσει με συνέπεια την κατάταξη της στην πρώτη πεντάδα με τις πλουσιότερες χώρες από το 1960, παρά τα πρόσφατα χτυπήματα του τελευταίου έτους εξαιτίας του τσουνάμι που κατέστρεψε τις ζωές πολλών ανθρώπων καθώς και πολλά ακίνητα.

 

2. Κίνα

Έχει έσοδα 7,744.133 τρισεκατομμύρια δολάρια και μέση αύξηση του ΑΕΠ κατά 2.15%. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Επικεντρώνεται κυρίως στις διεθνείς συναλλαγές, οι άνθρωποι της είναι προσανατολισμένοι προς την αγορά και ο κύριος συντελεστής για την ανάπτυξη της βρίσκεται στην εξαγωγή – που έκανε την Κίνα τον μεγαλύτερο εξαγωγέα παγκοσμίως – και στην εισαγωγή που τους καθιέρωσε σαν τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα αγαθών στον κόσμο.

 

1. Ηνωμένες Πολιτείες

Εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης οικονομίας έχοντας κέρδη, με βάση το ΑΕΠ, 15,495.389 τρις δολάρια. Η μέση αύξηση του ΑΕΠ είναι της τάξης του 3.28%. Είναι επίσης προσανατολισμένη προς την αγορά και επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, παρά τα θέματα ανεργίας που οφείλονται στην ύφεση που γνώρισε τα τελευταία χρόνια.

Check Also

Πως πίνουν το καφέ σε όλο τον κόσμο

Στην Ελλάδα λατρεύουμε το φραπέ (ακόμη και αν δε το παραδεχόμαστε) και πλέον έχουμε γίνει ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *