ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Πως να παίξεις και να νικήσεις στη monopoly

Η Monopoly είναι ένα επιτραπέζιο που αποτελείται από ένα είδος αγοράς μέσα στο παιχνίδι. Μπορείτε να αγοράζετε και να πουλάτε ακίνητα. Χρειάζονται αρκετές ώρες μόνο και μόνο για να τελειώσει μια παρτίδα παιχνιδιού, αλλά σε σχέση με κάθε άλλο παιχνίδι που πρέπει να ρίχνεις τα ζάρια, η νίκη δεν είναι πάντα εγγυημένη. Μπορείς ωστόσο, να αυξήσεις τις πιθανότητες σου να κερδίσεις μέσα από ένα κομμάτι στρατηγικής σκέψης. Δεν έχει σημασία τι πιόνι θα επιλέξεις, το αυτοκίνητο ή το παπούτσι. Αν σκέφτεσαι το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο, θα δεις αποτελέσματα.

Οι επίσημοι κανόνες της Monopoly ορίζουν ότι στόχος του παιχνιδιού είναι να γίνεις «ο πλουσιότερος παίκτης μέσω της αγοράς, ενοικίασης και πώλησης ακινήτων». Αν και αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, έχει να κάνει περισσότερο με την απόκτηση ελέγχου μιας υπηρεσίας. Πρέπει να κυριαρχήσεις για να κερδίσεις. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να κατανοήσουν είναι ότι η Monopoly έχει να κάνει πραγματικά με την δημιουργία ενός μονοπωλίου. Όταν κάποιος πέφτει πάνω σε μια ιδιοκτησία σου, του προσφέρεις μια υπηρεσία επιτρέποντας στο πιόνι του να ξεκουραστεί πάνω στην γη σου. Σε αντάλλαγμα θα πρέπει να σου πληρώσει ενοίκιο.

Αν καταφέρεις να είσαι ο μόνος ενοικιαστής στο παιχνίδι, τότε έχεις κερδίσει γιατί είσαι ο μοναδικός προμηθευτής της υπηρεσίας που είναι σε ζήτηση στη Monopoly και θα έχεις κέρδος ότι και να γίνει. Στην πραγματική ζωή, κάτι τέτοιο θα ήταν εξίσου αποδοτικό και άπληστο. Ένα πραγματικό μονοπώλιο είναι πολύ χειρότερο, καθώς το πρόσωπο που το έχει μπορεί να αυξάνει και να μειώνει το κόστος ανάλογα με τις ορέξεις του.

Ακίνητα

Τώρα, είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσεις να αποκτήσεις τα ακριβότερα σημεία, επειδή αυτά πληρώνουν τα περισσότερα. Το θέμα είναι ότι δεν θα έχεις πάντα την ευκαιρία να τα αποκτήσεις, σε κάθε παιχνίδι που παίζεις. Πρέπει να επικεντρωθείς και στις άλλες ιδιοκτησίες. Μην έχεις κάποια αγαπημένη, επειδή όλες θα σε εξυπηρετήσουν από την στιγμή που σου ανήκουν. Πάντα να προσπαθείς να πάρεις όλες του ίδιου χρώματος και να είσαι πρόθυμος να ανταλλάξεις ακίνητα, προκειμένου να λάβεις αυτά που χρειάζεσαι.

Έως ότου να πωληθούν όλα τα ακίνητα, μην αρχίσεις να χτίζεις σπίτια ή ξενοδοχεία. Πρέπει να επικεντρωθείς στο να αποκτήσεις όσο περισσότερα ακίνητα μπορείς. Όταν όλα τα ακίνητα έχουν πωληθεί επικεντρώσου στην ανταλλαγή, πώληση και αγορά από τους άλλους παίκτες. Ξεκίνα να χτίζεις σπίτια στις ιδιοκτησίες που έχεις και τα δύο ή τρία χρώματα και στη συνέχεια παρακολούθα τα χρήματα να έρχονται.

Χρήματα

Όταν ξοδεύεις τα χρήματα σου θα πρέπει να είσαι προσεκτικός ώστε να μην είσαι σπάταλος, επειδή αν πέσεις πάνω στην ιδιοκτησία κάποιου άλλου και δεν έχεις χρήματα να πληρώσεις τον ενοικιαστή, θα πρέπει να υποθηκεύσεις μερικά από τα ακίνητα σου, τα οποία επίσης θα σου στερήσουν χρήματα μιας και δεν θα μπορείς να παίρνεις ενοίκιο από αυτά. Θα πρέπει να βασιστείς στην τύχη αρκετές φορές, επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ζαριά που θα του έρθει. Απλά να ελπίζεις για το καλύτερο και να περιμένεις το χειρότερο.

Οι επίσημοι κανόνες Monopoly: http://richard_wilding.tripod.com/monorules.htm

Καλή τύχη στο παιχνίδι και να θυμάσαι απλά να διασκεδάζεις με αυτό. Ακόμα και η ήττα μπορεί να σε διδάξει κάτι.

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *