Καινοτόμος οινοποιός μετατρέπει ντομάτες σε κρασί

Ποιος λέει ότι χρειάζονται καλά σταφύλια για να φτιαχτεί ένα καλό κρασί; Ο Pascal Miche, ένας οινοποιός από το Quebec του Καναδά, χρησιμοποιεί τις ντομάτες για να δημιουργήσει ένα ασυνήθιστο αλλά όλο και πιο δημοφιλές ποτό. Το μυστικό του βρίσκεται σε μια βέλγικη οικογενειακή συνταγή τεσσάρων γενιών.

Ο πρώην κρεοπώλης, Pascal Miche, μετακόμισε από το Βέλγιο στον Καναδά πριν από εφτά χρόνια και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ιδέα του και να εμπορευματοποιήσει το πολύτιμο αυτό κρασί του παππού του, το οποίο γίνεται σύμφωνα με μια παλιά συνταγή. Ξεκίνησε τελικά την επιχείρηση του το 2009, φύτεψε τις ντομάτες του και άρχισε να φτιάχνει κρασί από ντομάτα. Αν ψάξετε online, θα βρείτε αρκετούς ενθουσιώδεις χρήστες που έχουν πειραματιστεί με την παραγωγή κρασιού από ντομάτες, αλλά ο Mich ελπίζει ότι το δικό του θα είναι το πρώτο που θα παραχθεί με επιτυχία για εμπορικούς σκοπούς.  Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πωλήσεις «Omerto» κρασιού του έχουν φτάσει τις 34.000 ετησίως, θα έλεγα ότι το σχέδιο του είναι σε σωστό δρόμο.

Ακριβώς όπως και οι κανονικοί οινοποιοί κάνουν με τα σταφύλια τους, ο Pascal Miche επιλέγει μόνο τις καλύτερες ντομάτες για τα δικά του. Για το Omerto κρασί του (από το όνομα του παππού του, Omer) χρησιμοποιεί κίτρινα και μαύρα ντοματίνια, τα οποία επιλέγονται για την άφθονη παραγωγή τους και τις γευστικές τους ιδιότητες. Δοκίμασε 16 διαφορετικές ποικιλίες ντομάτας για να δει ποια προσαρμόζεται καλύτερα στο ύψος και το δροσερό κλίμα του Κεμπέκ. Η διαδικασία οινοποίησης της ντομάτας  αποτελείται από τα ίδια βήματα που χρησιμοποιούνται για να γίνει κρασί από σταφύλια (σύνθλιψη, εμποτισμός, ζύμωση και συμπίεση) και διαρκεί περίπου εννέα μήνες για να ολοκληρωθεί, από το χωράφι στο μπουκάλι.

Ο Pascal Miche δεν έχει πρόβλημα να αποκαλεί το δημιούργημα του «κρασί» στην Βόρεια Αμερική, αλλά θα πρέπει να βρει άλλο όνομα αν αποφασίσει να εξάγει το Omerto εμπορικά στη Γαλλία, για παράδειγμα. Μόνο τα αλκοολούχα ποτά που παρασκευάζονται από τη ζύμωση χυμού του σταφυλιού μπορούν να ονομαστούν κρασί. Αλλά ο αυτός ο οινοποιός ντομάτας θα ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο όταν έρθει η ώρα. Προς το παρών, είναι ευτυχής καθώς οι πωλήσεις αυξάνονται και όλο και πιο πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να δοκιμάσουν αυτό το μοναδικό ποτό. Σύμφωνα με τους γευσιγνώστες, ο κρασί από ντομάτα Omerto έχει ένα «ίχνος φρούτων, μια πικάντικη υφή… είναι λίγο γλυκό σαν μέλι, το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ καλό με γλυκά και πικάντικα φαγητά» και συγκρίνεται συχνά με ένα γλυκό Pineau des Charentes.

Check Also

H “απαγορευμένη” λευκή παραλία

Η εκθαμβωτική λευκή άμμος της “Spiagge Bianche» (σ.σ. “λευκή παραλία”), στην πόλη της Rosignano Solvay, ...

3 Σχόλια

  1. ΜΙα ιστοσελίδα με πραγματικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Το συγκεκριμένο άρθρο συμπλήρωσε τη σημερινή μου αναφορά στη χώρα του Καναδά.
    Συγχαρητήρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *