ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Οι 10 πιο συναρπαστικές και παράξενες γιορτές

Μια γιορτή είναι μια μέρα που έχει ορισθεί να έχει μια ιδιαίτερη σημασία και για την οποία οι άνθρωποι, η κυβέρνηση ή θρησκευτικές/κοσμικές ομάδες πιστεύουν ότι αξίζει ιδιαίτερο εορτασμό. Υπάρχουν γιορτές επιτρέπουν τη μη εργασία, γιορτές που απαιτούν νηστεία ή που απαγορεύουν τη χρήση οχημάτων εκείνη τη μέρα.

Όλοι έχουμε ακούσει για την Πρωτοχρονιά, τα Χριστούγεννα, το Hanukkah, το Kwanzaa, το Κινέζικο Νέο Έτος και το Ραμαζάνι. Ωστόσο, θα εκπλησσόμουν αν έχετε ακούσει για τις παρακάτω συναρπαστικές γιορτές.

 

1. 30 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Στήθους

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Πολλοί άνδρες θα πέθαιναν να γνώριζαν ότι αυτό είναι μια εθνική εορτή. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο μεγάλη γιορτή, αλλά περισσότερο ένα τέχνασμα μάρκετινγκ. Δημιουργημένη από τον γίγαντα των σουτιέν, Wonderbra, αυτή η γιορτή αναδεικνύει την ανεξαρτησία και τη δύναμη των γυναικών. Εντάξει… εφιστά επίσης την προσοχή προς την κατεύθυνση που τραβάει περισσότερο τα ανδρικά βλέμματα.

 

2. 23 Δεκεμβρίου: Ημέρα Festivus

Αυτή είναι μια κοσμική γιορτή που γίνεται μια μέρα πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων. Η περίοδος των διακοπών είναι για πολλούς ανθρώπους μια περίοδος που δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις ή στην εμπορευματοποίηση τους. Έτσι γιορτάζουν το Festivus.

Αυτή η γιορτή έγινε ευρέως γνωστή όταν εισήχθη στην τηλεόραση από την κωμική σειρά Seinfeld, το 1997. Ο συγγραφέας της σειράς, Dan O’Keefe, γιόρταζε αυτή τη μέρα με την οικογένεια του από το 1966.

 

3. Turkmenistan: Εθνική Εορτή Πεπονιού

Αυτή είναι μια Εθνική στο Τουρκμενιστάν. Είναι αφιερωμένη σε εορταστικές εκδηλώσεις που αφορούν ένα τοπικό είδος πεπονιού (Turkmebashi). Το πεπόνι Turkmebashi πήρε το όνομα του από τον πρώτο πρόεδρο της χώρας και θεωρείται ως ένα σπουδαίο φρούτο με εξαιρετικό άρωμα, γεύση και μέγεθος. Η γιορτή καθιερώθηκε το 1994 από τον πρόεδρο Niyazov.

 

4. 7 & 8 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Αλλαγής Λωρίδας Οδήγησης

Πότε δεν πίστευα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι δυνατόν, μέχρι τώρα. Στη Σαμόα, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου να οδηγήσουν στην αριστερή πλευρά του δρόμου και όχι στη δεξιά. Δεν είναι όλος ο πληθυσμός σύμφωνος με αυτή την αλλαγή, ειδικά όταν στα περισσότερα αυτοκίνητα η θέση του οδηγού είναι στα δεξιά. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6 το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου.

 

5. 5 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Hello

Αυτή η μέρα είναι τόσο συναρπαστική και τόσο απλοϊκή ταυτόχρονα. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή, λέγοντας «Γεια» σε 10 άτομα. Ο εορτασμός ξεκίνησε με αρκετά ενδιαφέρον τρόπο, για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου το Φθινόπωρο του 1973. Πλέον γιορτάζεται σε πάνω από 180 χώρες παγκοσμίως.

 

6. 22 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Βλακείας

Αυτή είναι μια μέρα ως επί το πλείστον για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε χρόνο για τον εαυτό σας. Θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί μια μέρα για ευδιάθετη διασκέδαση και ανοησίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να ξεχάσετε όλες τις ευθύνες εκείνη τη μέρα και να χαλαρώσετε. Είναι σαν την Πρωταπριλιά, αλλά λιγότερο γνωστή και κάπως πιο παράξενη γιορτή.

 

7. 7 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σημείων Στίξης

Αυτή είναι μια από τις πιο παράξενες και περίεργες γιορτές που θα μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει. Μπορείτε να την γιορτάσετε διαβάζοντας μια εφημερίδα και κυκλώνοντας όλα τα λάθη στίξης. Μπορείτε επίσης να διορθώνετε όταν κάποιος κάνει λάθος στη χρήση των σημείων στίξης.

 

8. 6 Νοεμβρίου: Obama Day

Αυτή δεν μπορεί να είναι μια μέρα που οι Η.Π.Α. και οι Αμερικάνοι γιορτάζουν, αλλά είναι μέρα Εθνικής Εορτής για τους κατοίκους της Κένυα. Εκεί είναι που ζούσαν και ζουν οι περισσότεροι συγγενείς του σημερινού Προέδρου της Αμερικής.

 

9. 3 Ιανουαρίου: Ημέρα Ύπνου

Αυτή είναι η μέρα που μπορούμε πραγματικά να κοιμηθούμε και να μην κάνουμε απολύτως τίποτα. Δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να χαλαρώσουν μετά από τις διακοπές και να αφήσουν τις μπαταρίες τους να γεμίσουν για το σχολείο ή την εργασία. Κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει την αρχική προέλευση αυτής της γιορτής.

 

10. 2 Ιουλίου: Ημέρα Ξεχασιάς

Κάντε την επέτειο σας να συμπίπτει με αυτή τη μέρα. Τουλάχιστον θα έχετε ένα λόγο να την ξεχάσετε. Επίσης δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να εκφράσουν τη λύπη τους για αυτό που ξέχασαν. Πόσοι από εμάς το παραδέχονται πραγματικά αυτό; Όχι πολλοί…

Check Also

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για το 2017

Ποιους προορισμούς να διαλέξουμε και τι πρέπει να επισκεφτούμε πριν φύγουμε από εκεί; Το 2017 ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *