ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Τα 10 πιο τρομαχτικά μέρη για να επισκεφθείτε

Τα ταξίδια έχουν μετατραπεί πλέον σε κάτι πολύ δημοφιλές, ειδικά κατά τις περιόδους των διακοπών. Γιατί να μην εμπλουτίσετε τα ταξίδια σας με κάποια τρομαχτικά μέρη την επόμενη φορά; Η παρακάτω λίστα με τοποθεσίες περιέχει κάποιες πληροφορίες για μερικά μέρη που θα μπορούσατε να επισκεφτείτε στις επόμενες διακοπές σας. Αρκετά από αυτά τα μέρη δεν είναι γνωστά στους περισσότερους ανθρώπους, έτσι θα είστε κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος από τους φίλους και την οικογένεια σας που θα τα επισκεφτείτε.

 

1. Hill of Croses

O «Λόφος των σταυρών», στο Kryziu Kalnas, που βρίσκεται 12 χιλιόμετρα βόρεια της βιομηχανικής πόλης Siauliai είναι ένα λιθουανικό έθιμο προσκυνήματος. Μόνιμα καρφωμένοι πάνω σε ένα μικρό λόφο βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες σταυροί που αντιπροσωπεύουν τη χριστιανική αφοσίωση και ένα μνημείο για την εθνική ταυτότητα της Λιθουανίας. Η προέλευση των σταυρών είναι άγνωστη, αλλά παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες από τους κομμουνιστές τον 20ο αιώνα για να καταστρέψουν το λόφο και να αφαιρέσουν τους σταυρούς, αυτοί εμφανίζονται ξανά ανά χιλιάδες. Αν και το θέμα δεν είναι τρομαχτικό από μόνο του, η έννοια ενός λόφου με μυστηριώδης σταυρούς να εμφανίζονται, είναι λίγο ενοχλητική.

 

2. Kostnice Sedlec

Το Sedlec Ossuary στο Kutna Hora της Τσεχίας, είναι εδώ και πολύ καιρό ένα δημοφιλές μέρος για ταφές, χάρη σε ένα μοναχό που έλαβε μέρος στις σταυροφορίες και εναπόθεσε εκεί χώμα από τον Γολγοθά. Τον 15ο αιώνα, ένας μεγάλος ναός χτίστηκε και καθώς το νεκροταφείο γέμισε εξαιτίας της πανώλης, άρχισε η εκταφή των σωμάτων και δημιουργήθηκε ένα είδος κρύπτης. Γύρω στο 1879 ένας ξυλουργός με το όνομα Frantisek Rint δημιούργησε γλυπτά, κηροπήγια και ασπίδες στρατιωτών με αυτά τα οστά. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς στην Τσέχικη Δημοκρατία.

 

3. Chateau de Machecoul

Το Chateau de Machecoul ήταν το σπίτι του Gilles de Rais (1494-1440), ενός βρετανού ιππότη, συμπολεμιστή της Joan of Arc, στρατάρχη της Γαλλίας, αλλά πιο γνωστού για τις μαζικές του δολοφονίες παιδιών. Το 1434-35, αποσύρθηκε από τη στρατιωτική ζωή, ασχολήθηκε με τον αποκρυφισμό και εξάντλησε τον πλούτο του ανεβάζοντας εξωφρενικές θεατρικές παραστάσεις δικιάς του σύνθεσης. Κάποια στιγμή, μεταξύ της άνοιξης του 143201433, συνέβη η πρώτη δολοφονία παιδιού και ακολούθησαν παρόμοια εγκλήματα. Τα θύματα αριθμούσαν μερικές εκατοντάδες παιδιά. Αφού βίαζε τα παιδιά που απήγαγε, έκοβε το λαιμό τους και αυνανίζονταν στο αίμα και τα σπλάχνα τους.

 

4. European Ossuaries

Το οστεοφυλάκιο (ossuary) είναι ένα κτίριο που χρησιμεύει ως η τελευταία κατοικία του σκελετού ενός ανθρώπου. Συχνά χρησιμοποιούνται εκεί όπου ο χώρος ταφής είναι δύσκολο να βρεθεί. Οστεοφυλάκια μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το πιο διάσημο ίσως οστεοφυλάκιο είναι οι Κατακόμβες του Παρισιού, που είναι ένα τεράστιο δίκτυο από σπήλαια επενδυμένα με σκελετούς κάτω από τους δρόμους του Παρισιού. Η παραπάνω φωτογραφία προέρχεται από την Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, μια εκκλησία στη Ρώμη της Ιταλίας, που δημιουργήθηκε υπό τις εντολές του Πάπα Urban VIII το 1626. Τα υπολείμματα πάνω από 4.000 μοναχούς μπορούν να θεαθούν εκεί. Μερικοί από τους σκελετούς είναι άθικτοι και ντυμένοι με παραδοσιακές στολές μοναχών, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος, τα επιμέρους οστά χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία περίτεχνων διακοσμητικών σχεδίων. Αυτή είναι μια από τα πολλά καταπληκτικά (και τρομαχτικά) οστεοφυλάκια που μπορείτε να επισκεφθείτε.

 

5. The Queen Mary, California

Το Queen Mary είναι ένα υπερωκεάνιο που απέπλευσε στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό το 1936-1967 για τη γραμμή Cunard. Το Queen Mary αγοράστηκε από την πόλη Long Beach της Καλιφόρνια το 1967 και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Η πιο στοιχειωμένη περιοχή του πλοίου είναι το μηχανοστάσιο όπου ένας 17-χρονος ναύτης συνθλίφτηκε μέχρι θανάτου στην προσπάθεια του να αποφύγει μια φωτιά. Χτυπήματα και κρότοι στους σωλήνες γύρω από την πόρτα του έχουν ακουστεί και καταγραφεί από πολλούς ανθρώπους. Εκεί που βρίσκεται πλέον το μπροστινό γραφείο του ξενοδοχείου, επισκέπτες έχουν δει το φάντασμα μιας «κυρίας στα λευκά». Φαντάσματα παιδιών λέγεται ότι στοιχειώνουν την πισίνα του πλοίου.

 

6. Pripyat

Εγκαταλελειμένη το 1986, η Pripyat είναι η πόλη που δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί τους εργαζόμενους του πυρηνικού σταθμού του Chernobyl. Εκκενώθηκε αμέσως μετά το ατυχές συμβάν και αντιπροσωπεύει ένα θέαμα που παγώνει το αίμα – στέγες που έχουν καταρρεύσει, διαρροή νερού, δέντρα που φυτρώνουν στο πάτωμα… Μερικοί άνθρωποι έρχονται εδώ για να τραβήξουν φωτογραφίες και να μετρήσουν τη ραδιενέργεια, αλλά αυτή η περιπέτεια καλύτερα να μείνει στους ειδικούς.

 

7. Island of Dolls

Αυτό το chinampa (πλωτός κήπος) που καλύπτεται από εκατοντάδες κούκλες, βρίσκεται στο κανάλι La Xochimilco στο Μεξικό. Οι κούκλες κρέμονται από τα δέντρα για να κρατήσουν τα κακά πνεύματα μακριά και για να θυμίζουν το θάνατο του κοριτσιού που πνίγηκε εκεί. Κρίνοντας από τα λόγια του Don Julian Santana Barer ο οποίος έκανε μια ασυνήθιστη «έκθεση», οι κούκλες ζουν, αλλά έχουν ξεχαστεί από τους ιδιοκτήτες τους. Το Chinampa είναι προσβάσιμο με βάρκα και οι κούκλες βρίσκονται ακόμα εκεί, παρά το γεγονός ότι ο Don Barrera απεβίωσε το 1992.

 

8. Εdinburgh Castle

Το κάστρο του Εδιμβούργου φημίζεται ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα σημεία στη Σκωτία. Ακόμα και το Εδιμβούργο έχει χαρακτηριστεί ως η πιο στοιχειωμένη πόλη στην Ευρώπη. Σε διάφορες περιπτώσεις, οι επισκέπτες του κάστρου έχουν αναφέρει τι φάντασμα ενός αυλίτη, έναν ακέφαλο τυμπανιστή, τα πνεύματα Γάλλων αιχμαλώτων από τον Επταετή Πόλεμο και αποικιακούς κρατούμενους από την Αμερικανική Επανάσταση – ακόμα και το φάντασμα ενός σκύλου να περιφέρεται στο νεκροταφείο σκύλων.

 

9. Capuchin Catacombs of Palermo

Καταρχήν, αυτό δεν θα πρέπει να συγχέεται με τα πολλά οστεοφυλάκια ανά την Ευρώπη. Οι Κατακόμβες των Καπουτσίνων στο Παλέρμο είναι κατακόμβες ταφής στο Παλέρμο της Σικελίας στη νότια Ιταλία. Σήμερα παρέχον ένα κάπως μακάβριο τουριστικό αξιοθέατο, καθώς και ένα εξαιρετικό ιστορικό ρεκόρ. Το 1599 οι μοναχοί στο μοναστήρι μουμιοποίησαν τον πρόσφατα νεκρό αδερφό Silvestro of Gubbio και τον τοποθέτησαν στις κατακόμβες. Τα σώματα ήταν αφυδατωμένα σε ράφια κεραμικών σωλήνων στις κατακόμβες και ανά διαστήματα πλένονταν με ξύδι. Μερικά από τα σώματα ήταν ταριχευμένα και άλλα βρίσκονταν μέσα σε σφραγισμένα γυάλινα ντουλάπια. Οι μοναχοί διατηρούντο με τα καθημερινά τους ρούχα και μερικές φορές με τα σχοινιά που τους είχαν φορεθεί ως τιμωρία. Αρχικά οι κατακόμβες προορίζονταν μόνο για τους νεκρούς αδελφούς. Ωστόσο, στους επόμενους αιώνες, έγινε ένα σύμβολο κοινωνικής θέσης το να τοποθετείται κάποιος μέσα στις κατακόμβες των Καπουτσίνων. Στις διαθήκες τους, ζητούσαν να διατηρούνται τα σώματα τους με συγκεκριμένα ρούχα ή ακόμα και να τους αλλάζουν ρούχα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι κατακόμβες έκλεισαν επίσημα το 1880, αλλά οι τουρίστες συνέχισαν να τις επισκέπτονται. Οι τελευταίες ταφές είναι από τη δεκαετία του 1920.

 

10. Winchester Mystery House

Μετά το χαμό του άντρα και του μικρού παιδιού της, η Sarah Winchester είχε πειστεί ότι φαντάσματα στοιχειώνουν την οικογένεια της, λόγω των όπλων που παρήγαγε η οικογενειακή αυτοκρατορία Winchester. Για να αφαιρέσει αυτή την κατάρα, μετακόμισε στο αγρόκτημα τους και διέταξε να χτιστεί ένα νέο σπίτι μέσα σε 24 ώρες. Αυτή η κατασκευή, γνωστή ως Winchester Mystery House δεν ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της ζωής της. Σήμερα, αυτό το τεράστιο σπίτι με τα 160 δωμάτια είναι ανοιχτό στους επισκέπτες και βρίσκεται στο San Jose της Καλιφόρνια. Αποτελείται από μια συγχυσμένη διάταξη δωματίων, μη λειτουργικά μπάνια και πόρτες που σιωπηλά ξεφυτρώνουν μέσα από τοίχους.

 

Check Also

Οι 10 πιο καταζητούμενοι άνθρωποι του κόσμου

Το 1951 το FBI δημοσίευσε τη λίστα των πιο σκληροτράχηλων κακοποιών έπειτα από αίτημα δημοσιογράφων. ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *