ENFRAME | PHOTOGRAPHY

15 καταπληκτικά και δημιουργικά βιογραφικά

Εκτός και αν είστε ένας επαγγελματίας, το κυνήγι για δουλειά δεν είναι το είδος της δραστηριότητας που θα απολαμβάνατε να κάνετε πολύ συχνά. Όλη η αναζήτηση, οι αποστολές βιογραφικών, τα τηλέφωνα και οι προσπάθειες απλά να τραβήξετε την προσοχή του εργοδότη μπορεί πραγματικά να καταστρέψει να νεύρα σας.

Το ρητό «μην κρίνεις το βιβλίο από το εξώφυλλο» δεν ταιριάζει εδώ – αντίθετα, θα πρέπει να έχεις καλή εμφάνιση και να ξεχωρίζεις από τους υπόλοιπους για να πάρεις τη δουλειά. Και με την καλή εμφάνιση δεν εννοούμε μόνο να βάλεις ένα καλό πουκάμισο ή φούστα, αλλά το πιο σημαντικό – να έχεις ένα τέλειο βιογραφικό και μια συνοδευτική επιστολή.

Φαίνεται ότι τα παρακάτω άτομα που έψαχναν για δουλειά δεν είχαν πρόβλημα με το να γίνουν αντιληπτά από τον εργοδότη. Η οικοδόμηση ενός δημιουργικού και ταυτόχρονα ενημερωτικού βιογραφικού είναι ένας καλός τρόπος για να παρουσιάσεις με σαφήνεια την προσωπικότητα και τις δεξιότητες σου. Και για να τραβήξεις την προσοχή, φυσικά. Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω απίστευτα βιογραφικά για να πάρεις έμπνευση και να γίνεις δημιουργικός την επόμενη φορά που θα είσαι στην αγορά εργασίας.

 

«Το ράψιμο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάθη μου και ήθελα να το μεταφέρω με κάποιο τρόπο στο βιογραφικό μου». Η Melissa τύπωσε τις πληροφορίες σε σιδερότυπο, το μετέφερε σε λευκό ύφασμα και το έραψε σε μια ποικιλία από εμπριμέ υφάσματα. Το αποτέλεσμα ένα πράγμα που έλεγε κάτι για αυτήν χωρίς να χρειαστεί να διαβαστεί. Αυτό το βιογραφικό έδωσε στη Melissa μια δουλειά αμέσως μετά την αποφοίτηση της.

 

Μετά την δημοσίευση του βιογραφικού του σε διάφορες ιστοσελίδες, ο Eric δέχθηκε μια πρόσκληση για συνέντευξη στην Google, αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι ποτέ δεν πήρε τη δουλειά. Παρ’ όλα αυτά, πήρε μια θέση σε μια άλλη εταιρεία που εκτίμησαν την προσπάθεια του.

 

Ο Benjamin δημιούργησε μια σειρά από χάρτινες σακούλες γεμάτες με τοπικό καβουρδισμένο καφέ και τις τύπωσε μόνος του. Οι σακούλες καφέ περιλαμβάνουν τις δεξιότητες του, τα προσόντα του και αντιπροσωπεύουν την καλλιτεχνική φιλοσοφία του Benjamin.

 

«Ήθελα να τραβήξω την προσοχή κάποιου. Οι άνθρωποι λαμβάνουν τον σχεδιασμό σοβαρά υπόψη, ειδικά όταν ψάχνουν για θέσεις εργασίας. Βασικά, ήθελα να πω “Γεια σου, ξέρω ότι είσαι απασχολημένος και έχεις μια ομάδα γεμάτη από σπουδαίους ανθρώπους, αλλά μπορώ και εγώ να κάνω αυτή τη δουλειά”»

 

Ο Brian έστειλε ένα θαυμάσιο και εκλεκτής ποιότητας πακέτο στην Pixar Animation Studios και ελπίζει να βρει μια θέση εργασίας στην εταιρεία.

 

«Γιατί να δώσεις ένα βαρετό, φτιαγμένο στο word, βιογραφικό σε έναν πιθανό εργοδότη, όταν μπορείς να επιδείξεις τις ικανότητες και την προσωπικότητα σου για να δημιουργήσεις μια σπουδαία πρώτη εντύπωση; Αν και ο εργοδότης κυριολεκτικά γέλασε μέσα στα μούτρα της, λόγω του βιογραφικού της σημειώματος, η Sarah πήρε τελικά την δουλειά.

 

Ο Miguel δημιούργησε αυτό το ιδιοφυές βιογραφικό στο κουτί γάλακτος για να βρει μια θέση εργασίας συγκεκριμένα στην Wieden + Kennedy, μια διαφημιστική εταιρεία στο Λονδίνο. Ακόμα περιμένει την απάντηση.

 

«Συνειδητοποίησα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αναζήτησης εργασίας μου ότι το να σε πάρουν για συνέντευξη σε ένα γραφείο επικοινωνίας είναι το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας», λέει ο Petit. «Προσπάθησα να δημιουργήσω ένα βιογραφικό που θα μου επέτρεπε να εκφραστώ πλήρως φωνητικά αμέσως μόλις κάποιος διάβαζε έντυπη μορφή. Ο συνδυασμός ενός φύλλου χαρτιού και ενός QR Code έμοιαζε με τον καλύτερο τρόπο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Δείτε το βίντεο εδώ.

 

Ο Mike Freeman το κάνει online και έχει βάλει μια κατηγορία «Κλείσιμο Συνάντησης» δίπλα στο βιογραφικό του. Αν κλείσετε μια συνάντηση μαζί μου θα πάρετε «χειραψία», μια επαγγελματική κάρτα περιορισμένης έκδοσης και ένα βιογραφικό σε έντυπη μορφή.

 

Ο Kristian Leigh Walsh μετέτρεψε το πρόγραμμα σπουδών του σε επιτραπέζιο παιχνίδι, με ένα μικρό αυτοκίνητο να ακολουθεί τα επιτεύγματα και τον κατάλογο δεξιοτήτων του.

 

Τι καλύτερος τρόπος να τραβήξεις την προσοχή όλων από το να παρουσιάσεις τον εαυτό σου σε μια μορφή που ο καθένας αισθάνεται άνετα; Αυτό ακριβώς είναι που έκανε η Sabrina Saccocio, ενσωματώνοντας τις προσωπικές της πληροφορίες σε μια μορφή του στυλ «Προφίλ Facebook». Εκτός από τα γεγονότα της ζωής της, αυτό αποκαλύπτει ότι αυτή η γυναίκα είναι πολύ συνειδητοποιημένη για τα social media, καθώς και δημιουργική και προσεκτική στις λεπτομέρειες.

 

Συγκρίνοντας τη ζωή κάποιου με ένα δρόμο είναι μια πολύ ευρεία μεταφορά: αυτό το πράγμα έκανε και ο Jonathan Kaczynski, παρουσιάζοντας το βιογραφικό του σε μια μορφή χάρτη του μετρό.

 

«Αυτό το βιογραφικό ήταν το μυστικό μου όπλο», λέει ο Jon Kelso, παρουσιάζοντας τον εαυτό του σε μια μορφή μιας παλιάς αφίσας ταινίας. Παραδέχεται ότι τον προσκαλούσαν για συνέντευξη κάθε φορά που έδινε ένα βιογραφικό του – ωστόσο, όταν ξέσπασε η κρίση, το δημιουργικό του τέχνασμα έχασε την δύναμη του.

 

Ένας γραφίστας από τη Λουιζιάνα βρήκε έναν καλό τρόπο για να επιδείξει τις ικανότητες του, παρουσιάζοντας το βιογραφικό του με τη μορφή μιας παλιάς εφημερίδας. Δέχθηκε αρκετές φιλοφρονήσεις για αυτό το δημιουργικό βιογραφικό.

 

Πίσω στο 2008, η Kelly Kinney άρχισε να τριγυρνά σε διάφορες καφετέριες και μπαρ, φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε «Χρειάζομαι δουλειά» και τυπωμένο το βιογραφικό της στο πίσω μέρος. Σύντομα αυτή η ιδέα διαδόθηκε και πλέον μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς ένα τέτοιο μπλουζάκι με τον δικό σας βιογραφικό.

Check Also

Καλλιτέχνης κάνει τις πέτρες… εύπλαστες!

Ο Ισπανός γλύπτης José Manuel Castro López δεν φοβάται να πειραματιστεί και να αλλάξει την ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *