ENFRAME | PHOTOGRAPHY

10 ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Kim Jonk Il

Ο μικροσκοπικός πρώην δικτάτορας της Βόρειας Κορέας ήταν ο άρχοντας της προπαγάνδας και της κοινωνικής χειραγώγησης, αλλά έπασχε επίσης από ανασφάλεια, αυταπάτες και σοβαρή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Διαβάστε παρακάτω 10 ενδιαφέροντα «γεγονότα» σχετικά με τον Kim Jong Il, όπως αναφέρθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.

Η λέξη «γεγονότα» είναι σε εισαγωγικά, διότι τα 5 πρώτα στον κατάλογο είναι παραδείγματα προπαγάνδας που ο Kim Jong Il χρησιμοποιούσε για να κάνει πλύση εγκεφάλου στους πολίτες και να διατηρεί την σαν θεού εικόνα του. Τα υπόλοιπα 5 είναι πραγματικά γεγονότα.

10. Υπερφυσικό

Το «Γεγονός»: Είχε μια υπερφυσική γέννηση

Σύμφωνα με την ιστορική λογοτεχνία της Βόρειας Κορέας, ο Kim Long Il γεννήθηκε σε μια ξύλινη καλύβα μέσα σε μια μυστική βάση στο πιο ιερό βουνό της Κορέας, το Mt. Baekdu. Κατά τη στιγμή της γέννησης του, ένα αστέρι φώτισε τον ουρανό, οι εποχές άλλαξαν αυθόρμητα από χειμώνα σε άνοιξη και ουράνια τόξα έκαναν την εμφάνιση τους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη λιγότερο ενδιαφέρουσα Δυτική λογοτεχνία σχετικά με τη γέννηση του, η οποία αναφέρει ότι ο δικτάτορας γεννήθηκε σε ένα στρατόπεδο ανταρτών στη Ρωσία, ενώ ο πατέρας του ήταν κυνηγημένος από τους Ιάπωνες.

9. Μόδα

Το «Γεγονός»: Είναι πρωτοπόρος της μόδας

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Βόρειας Κορέας Rodong Sinmun, το εικονικό στυλ του Kim Jong Il έχει γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Η εμπνευσμένη του εμφάνιση με τους χακί χιτώνες με φερμουάρ και τα ασορτί παντελόνια έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, κάτι που αποτελεί προφανή απόδειξη για την εξαιρετική του εικόνα και επιρροή. Η εφημερίδα «ξέχασε» να αναφέρει και την δημοτικότητα των 10-ποντων παπουτσιών που ο Kim φορούσε.

8. Αγαπητός σε όλο τον κόσμο

Το «Γεγονός»: Ο κόσμος τον αγαπούσε

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Kim Jong Il ήταν ο πιο σημαντικός πολιτικός στον κόσμο και άνθρωποι από χώρες σε όλο τον πλανήτη γιόρταζαν τα γενέθλια του με ταινίες και φεστιβάλ. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα έθνη είχαν μεγάλο πρόβλημα με τις ακανόνιστες αποφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του για σημαντικά θέματα όπως το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

7. Χάμπουργκερ

Το «Γεγονός»: Εφηύρε το χάμπουργκερ

Δεδομένου ότι κάθε Αμερικάνικη επιρροή έχει από καιρό απαγορευτεί σε αυτή τη μικροσκοπική κομμουνιστική χώρα, ο Kim Long Ill δεν είχε άλλη επιλογή από το να δημιουργήσει κάποια νέα «μη-Δυτικά» τρόφιμα για τον εαυτό του. Η εφημερίδα της Βόρειας Κορέας Minju Joson ανέφερε ότι ο Kim Jong Ill εφηύρε ένα νέο σάντουιτς με την ονομασία «διπλό ψωμί με κρέας» σε μια προσπάθεια να παρέχει «ποιοτικό» φαγητό στους φοιτητές. Στη συνέχεια έχτισε ένα εργοστάσιο μαζικής παραγωγής χάμπουργκερ για να ταΐζει τους μαθητές και τους δασκάλους τους, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία τον πολιτών του έδινε μάχη με την πείνα σε καθημερινή βάση.

6. Γκολφ

Το «Γεγονός»: Ήταν ο καλύτερος παίχτης γκολφ στην ιστορία

Το 1994, αναφέρθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πρωτεύουσας Pyongyang ότι ο Kim Jong Ill πέτυχε στο γκολφ βαθμολογία κατά 25 βολές καλύτερη από ότι ο καλύτερος γύρος γκολφ στην ιστορία και γίνεται ακόμα πιο εκπληκτικό δεδομένου ότι ήταν η πρώτη φορά που έπαιζε αυτό το άθλημα. Ευτυχώς για τους παίχτες του Παγκόσμιου Τουρνουά Γκολφ, δεν αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα…

5. Εθισμός

Το Γεγονός: Αν εθιστεί σε ένα φάρμακο, όλοι οι άλλοι θα εθιστούν επίσης

Σύμφωνα με ένα βιβλίο γραμμένο από ένα πρώην άτομο του προσωπικού του Kim Jong Ill, κάποτε τραυματίστηκε πέφτοντας από το άλογο του όταν αυτό γλίστρησε. Φοβόταν τόσο πολύ ότι θα εθιστεί στα παυσίπονα που του έδωσαν οι γιατροί, που ανάγκασε όλα τα μέλη του διοικητικού προσωπικού να κάνουν ένεση καθημερινά με τις ίδιες δόσεις που έπρεπε να λάβει και αυτός. Το έκανε αυτό, έτσι ώστε να μην είναι ο μόνος που θα είναι υπό την επήρεια του φαρμάκου…

4. Ταινίες

Το Γεγονός: Κάποτε απήγαγε έναν διάσημο σκηνοθέτη για να του γυρίσει μια νέα ταινία Godzilla

Ο Shin Sang-ok, ένας σκηνοθέτης από τη Νότια Κορέα, είχε απαχθεί από τον Kim Jong Il, είχε φυλακιστεί, και τελικά αναγκάστηκε να φτιάξει μια ταινία με την ονομασία Pulgasari που ήταν ουσιαστικά μια κομμουνιστική εκδοχή του Godzilla γεμάτη προπαγάνδα. Μετά την επιτυχή απόδραση του Shin και της συζύγου του, ενώ πραγματοποιούσαν γυρίσματα στην Αυστρία, ο Kim Jong Ill έβαλε στο ράφι το Pulgasari και όλα τα άλλα έργα του Shin. Από τότε είχε δώσει σαφείς οδηγίες στο Υπουργείο Πολιτισμού και τους κομμουνιστικούς κινηματογραφιστές του: «Κάντε περισσότερα κινούμενα σχέδια»!

3. Ομοιότητες με τον Χίτλερ

Το Γεγονός: Απομάκρυνε όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες  και τους κοντούς από την πρωτεύουσα

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας το 1989, ο Kim Jong Ill είχε δώσει εντολή να απομακρυνθούν από την πρωτεύουσα Pyongyang όλοι οι κάτοικοι με ειδικές ανάγκες. Η κυβέρνηση είχε επίσης διανείμει φυλλάδια διαφημίζοντας ένα θαυματουργό φάρμακο που μπορούσε να αυξήσει το ύψος των κοντών ανθρώπων. Όσοι ανταποκρίθηκαν σε αυτά τα φυλλάδια στάλθηκαν σε διάφορα ακατοίκητα νησιά, μαζί με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί η επόμενη γενιά από τα δήθεν υποβαθμισμένα γονίδια τους…

2. Μεγάλος πότης

Το Γεγονός: Ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής της εταιρείας Hennessy

Για μερικά χρόνια στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είχε επιβεβαιωθεί από την Hennessy ότι ο Kim Jong Ill ήταν ο καλύτερος τους πελάτης, ξοδεύοντας περίπου 600.000-850.000 δολάρια ετησίως για αλκοόλ. Είχε ιδιαίτερη αδυναμία το κονιάκ Paradis, το οποίο πωλείται για 700 δολάρια το μπουκάλι. Για τη σύγκριση, ο ετήσιος μισθός ενός μέσου πολίτη της Βόρειας Κορέας ήταν περίπου 1000 δολάρια.

1. Η Πόλη των Ονείρων

Το Γεγονός: Έχτισε μια πόλη ακριβώς όπως ήθελε

Η Kijong-Dong είναι μια πόλη προπαγάνδας που χτίστηκε αρχικά τη δεκαετία του 1950 από τον πατέρα του Kim Jong Ill ακριβώς πάνω στα σύνορα, με σκοπό προβάλει την υπεροχή του Βορρά έναντι του Νότου και επίσης για να ενθαρρύνει τους κατοίκους της Νότιας Κορέας να αποστατήσουν. Δεν έχει κανένα πραγματικό κάτοικο, άλλα είχαν γίνει μεγάλες προσπάθειες για να μοιάζει με μια λειτουργική πόλη, συμπεριλαμβανομένων αυτόματων φωτισμών και καθαριστών δρόμου για να δημιουργούν την ψευδαίσθηση δραστηριότητας. Η χρήση σύγχρονων τηλεσκοπίων αποκάλυψε ότι τα σπίτια δεν είχαν τζάμια στα παράθυρα και μερικά κτίρια δεν είχαν καν εσωτερικούς χώρους. Η πόλη αυτή φιλοξενεί επίσης το μεγαλύτερο κοντάρι σημαίας συμπεριλαμβανομένης μιας σημαίας της Βόρειας Κορέας βάρους 150 κιλών.

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *