ENFRAME | PHOTOGRAPHY

5 πράγματα που δεν γνώριζες για το ασήμι

Το ασήμι ή Ag για τους λάτρεις της επιστήμης, χρησιμοποιείται από το 700 π.Χ. περίπου για μια πληθώρα διαφορετικούς σκοπούς και εκτός από τις πρακτικές του χρήσεις, έχει επίσης μια πλούσια πολιτιστική ιστορία. Σήμερα, οι χρήσεις του είναι πολύ περισσότερες από την απλή κατασκευή λαμπερών πραγμάτων και χρησιμοποιείται για σκοπούς τόσο διαφορετικούς όπως η ιατρική και η υπεραγωγοί.

Ορίστε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με το ασήμι.

1. Το ασήμι είναι καλύτερο από τα χρήματα

Το ασήμι είναι μια σπουδαία επένδυση για εκείνους που παίζουν στο χρηματιστήριο. Το ασήμι έχει μακρά διάρκεια και δεν αναλώνεται (μπορεί να μαυρίζει λίγο, αλλά μπορεί να καθαριστεί). Μπορεί επίσης εύκολα να χωριστεί σε μικρότερες ποσότητες. Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι το ασήμι έχει μια υψηλή αναλογία αξίας-βάρους, το κάνει ένα σπουδαίο μέσο συναλλαγών.

Το καλύτερο από όλα, οι τιμές στο ασήμι έχουν παραμείνει σχετικά σταθερές κατά τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν πέσει ποτέ κάτω από το μηδέν, κάτι το οποίο μπορεί και έχει συμβεί στα χρήματα.

2. Μόνο το 20% περίπου από το ασήμι χρησιμοποιείται για κοσμήματα.

Παρά το γεγονός ότι το ασήμι παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή πολύτιμα μέταλλα για κοσμήματα και χειροτεχνίες, αυτό αντιπροσωπεύει μόνο το ένα πέμπτο του ασημιού που εξορύσσεται. Πριν από την άνοδο της ψηφιακής εγγραφής, η κινηματογραφική βιομηχανία και η φωτογραφία χρησιμοποιούσαν περισσότερο ασήμι από ότι η αγορά κοσμημάτων, με την χρήση του νιτρικού αργύρου.

Η πλειοψηφία του ασημιού σήμερα χρησιμοποιείται για αρκετές βιομηχανικές χρήσεις, όπως τα κυκλώματα και οι μπαταρίες, που αποτελεί σπουδαίο υλικό λόγω της υψηλότερης αλεκτρικής αγωγιμότητας σε σχέση με τα άλλα μέταλλα. Ωστόσο, θα ήταν εξαιρετικά ακριβό να καλωδιώσετε όλο το σπίτι σας με ασήμι.

3. Οι ασημένιες σφαίρες σκοτώνουν λυκάνθρωπους.

Αν και αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές, το ασήμι είχε πάντα μια αγαπητή θέση στην λαογραφία.

Παραδοσιακά, το ασήμι θεωρούνταν ως ένα σύμβολο της αγνότητας, μια φυσική προστασία ενάντια στο κακό και ότι διέθετε μαγικές ιδιότητες.  Το ασήμι ήταν το μέταλλο της Σελήνης και συχνά του αποδίδονταν στην λαογραφία παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του φεγγαριού. Αυτό περιελάμβανε μια θηλυκή πλευρά, ενώσεις «λευκής μαγείας», καθαρότητα και θεραπευτικές δυνάμεις.

4. Το ασήμι είναι καλό για εσένα.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ασημιού δεν είναι όλες μύθος και μελέτες έχουν δείξει ότι το ασήμι έχει πραγματικά ιατρικά οφέλη.

Το ασήμι χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά ως ένα είδος απολυμαντικού, με τους αρχαίους Έλληνες ναυτικούς να τοποθετούν ασημένια νομίσματα σε βάζα προϊόντων, έτσι ώστε να μην χαλάσουν στα θαλάσσια ταξίδια. Ακόμη και μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο νιτρικός άργυρος χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία πληγών και μόνο σχετικά πρόσφατα αντικαταστάθηκε από σύγχρονα αντιβιοτικά, όπως η πενικιλίνη.

Παρά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείται πια ως ιατρική θεραπεία, οι μελέτες συνεχίζονται για να ανακαλυφθούν άλλα ανεκμετάλλευτα οφέλη που μπορεί να έχει το ασήμι για την υγεία.

5. Τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα μπορούν να πουν πολλά.

Είτε κάνετε συλλογή είτε αγοράζετε μεγάλες ποσότητες ασημιού, πρέπει να γνωρίζετε τις διάφορες σφραγίδες του, ώστε να ξέρετε τι αγοράζετε.

Αν και το καθαρό ασήμι έχει καθαρότητα 99%, είναι γενικά πάρα πολύ μαλακό για να χρησιμοποιηθεί πρακτικά. Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε κόσμημα αγοράζετε πιθανότατα δεν είναι καθαρό ασήμι και έχει μια καθαρότητα της τάξης του 92.5%. Επί του παρόντος το ασήμι αυτό έχει σήμα κατατεθέν έναν εραλδικό λέοντα, ωστόσο τα σχέδια έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, οπότε ίσως χρειαστεί να κάνετε μια έρευνα αν ψάχνετε για παλαιότερα κομμάτια αργυροχοΐας.

Οι σφραγίδες μπορούν επίσης να δείξουν που κατασκευάστηκε, όπως για παράδειγμα ένα τριαντάφυλλο για το Yorkshire ή ένα στέμμα για το Sheffield. Μπορούν επίσης να πουν την ημερομηνία κατασκευής, αν και αυτό δεν θα είναι απαραίτητα ένας αριθμός, οπότε και πάλι, θα χρειαστεί να κάνετε έρευνα.

Προσοχή, οι σφραγίδες μπορεί να είναι ψεύτικες, για αυτό βεβαιωθείτε ότι κάθε ασημένιο αντικείμενο που αγοράζετε προέρχεται από έναν αξιόπιστο έμπορο.

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *