Ο Ιταλός φωτογράφος Gabriele Galimberti παρουσιάζει κάτι που θα μπορούσατε να αποκαλέσετε και ένα διεθνές μανιφέστο αγάπης για τις γιαγιάδες: δεδομένου ότι όλες οι γιαγιάδες σε όλο τον κόσμο πρέπει πρώτα να βεβαιωθούν ότι τρέφεστε καλά, ο Gabriele το είδε ως κάτι που αξίζει να καταγραφεί και να μετατραπεί σε μια αξιολάτρευτη σειρά φωτογραφιών. Το έργο του, που ονομάζεται “Delicatessen with Love”, τον ταξίδεψε σε 58 διαφορετικές χώρες, όπου ο Gabriele φωτογράφησε γιαγιάδες πριν ξεκινήσουν το μαγείρεμα καθώς και την τελική τους δημιουργία.
Ο Gabriele λέει ότι στην πραγματικότητα ήταν η δική του γιαγιά που του έδωσε την ιδέα για αυτή τη σειρά φωτογραφιών: πριν ο φωτογράφος ξεκινήσει ένα ταξίδι του, η γιαγιά του, του έδωσε ένα ζεστό πιάτο με τα διάσημα ραβιόλια της. Καθώς η μεγαλύτερη ανησυχία της ήταν, φυσικά, ότι ο εγγονός της θα φάει στο ταξίδι του, ο Gabriele της είπε: «Ξέρεις γιαγιά, υπάρχουν πολλές άλλες γιαγιάδες σε όλο τον κόσμο και οι περισσότερες από αυτές είναι πραγματικά καλές μαγείρισσες. Θα πάω να τις συναντήσω και να τους ζητήσω να μαγειρέψουν για μένα, ώστε να μπορέσω να σου δείξω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για μένα και για το φαγητό που θα φάω!»
Website: gabrielegalimberti.com1. Italy: Swiss chard and ricotta ravioli with meat sauce
2. Albania: Burekoep domate (layered egg custard pie) 
3. Algeria: Chicken and vegetable couscous 
4. Argentina: Asado criollo (mixed meats barbecue) 
5. Armenia: Tolma (roll of beef and rice wrapped into grape leaves) 
6. Bolivia: Queso humacha (vegetables and fresh cheese soup) 
7. Brazil: Fejoada (pork and bean stew), light version 
8. Canada: Bison stew under the midnight sun 
9. Cayman Islands: Iguana with rice and beans 
10. China: Hui guo rou (twice-cooked pork with vegetables) 
11. Egypt: Kuoshry (pasta, rice and bean pie) 
12. Ethiopia: Injera with curry and vegetables 
13. Georgia: Khinkali (pork and beef dumplings) 
14. Haiti: Lambi (conch) in Creole sauce 
15. Iceland: Kjotsùpa (lamb and vegetable soup) 
16. India: Chicken vindaloo 
17. Indonesia: Soto Betawi (beef soup with coconut and vegetables) 
18. Kenya: Mboga and orgali (white corn polenta with vegetables and goat meat) 
19. Latvia: Silke (herring with potatoes and cottage cheese) 
20. Lebanon: Mjadara (rice and lentils cream) 
21. Malawi: Finkubala (caterpillar in tomato sauce) 
22. Malaysia: Nasi lemak (coconut rice with vegetables and fried dried anchovies) 
23. Mexico: Vegetarian Tamales 
24. Morocco: Chicken tajine 
25. Norway: Kjottsuppe (Icelandic beef and vegetable soup) 
26. Peru: Corvina ceviche 
27. Philippines: Sinigang (tamarind soup with pork and vegetables) 
28. Spain: Asadura de cordero lecca con arroz (milk-fed lamb offal with rice) 
29. Sweden: Inkokt Lax (poached cold salmon and vegetables)
30. Thailand: Kai Yat Sai (stuffed omelette) 
31. Turkey: Karniyarik (stuffed eggplants with meat and vegetables) 
32. USA: Moose steak 
33. Zanzibar: Wali, mchuzina mbogamboga (rice, fish and vegetables in green mango sauce) 
34. Zimbabwe: Sadza (white maize flour) and pumpkin leaves cooked in peanut butter 
Διαβάστε επίσης: Τι τρώνε και πίνουν οι άνθρωπο σε όλο τον κόσμο για μια εβδομάδα;