ENFRAME | PHOTOGRAPHY

10 ενοχλητικές συνήθειες επιβατών αεροπλάνου

1. Ανάκλιση του καθίσματος χωρίς προειδοποίηση

Η ανάκλιση του καθίσματος χωρίς να προειδοποιηθεί το άτομο που κάθεται ακριβώς από πίσω, κρύβει αρκετούς κινδύνους, ανάλογα με το είδος των αντικειμένων που είναι τοποθετημένα στο πτυσσόμενο τραπεζάκι του καθίσματος.

Αν υπάρχει κάποιο καυτό ρόφημα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εγκαύματος. Αν υπάρχει φορητός υπολογιστής ή τάμπλετ, υπάρχει ενδεχόμενο καταστροφής του.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι υπάρχει στο τραπεζάκι, είτε φαγητό είτε υγρό, είναι σίγουρο ότι θα «λούσει» τον επιβάτη του πίσω καθίσματος.

2. Στην τουαλέτα του αεροπλάνου με εφημερίδα ή τάμπλετ

Η τουαλέτα του αεροπλάνου δεν είναι μέρος χαλάρωσης και περισυλλογής. Πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση, επειδή εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό επιβατών.

Είναι προκλητικό να πηγαίνει κάποιος στην τουαλέτα του αεροπλάνου με εφημερίδα ή τάμπλετ, καθώς υποδηλώνει ότι θα παραμείνει για αρκετή ώρα.

3. Παραμελημένη προσωπική υγιεινή

Στο αεροπλάνο, η απόσταση μεταξύ των επιβατών -τουλάχιστον της οικονομικής θέσης- είναι η ελάχιστη δυνατή. Η φροντίδα της προσωπικής υγιεινής, είναι μέγιστης σημασίας για την ομαλή διεξαγωγή του ταξιδιού.

Δυσάρεστες και ενοχλητικές οσμές αναδύονται συνήθως από επιβάτες που δεν χρησιμοποίησαν αποσμητικό, ή παρέλειψαν να πλύνουν τα δόντια τους για να κερδίσουν χρόνο.

Εξίσου ενοχλητική, είναι επίσης η υπερβολική χρήση κολόνιας. Σε ένα πολύωρο ταξίδι μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα ναυτίας ή ασφυξίας στους διπλανούς επιβάτες.

Ακόμα χειρότερη περίπτωση, επιβάτες που βγάζουν τα παπούτσια τους, ενώ γνωρίζουν πως τα πόδια τους έχουν σοβαρό πρόβλημα δυσοσμίας.

4. Κατάχρηση του χώρου των χειραποσκευών

Ένας χαρακτηριστικός τύπος ενοχλητικού επιβάτη, είναι αυτός που σπρώχνει τους άλλους για να επιβιβαστεί πρώτος στο αεροσκάφος, ώστε να προλάβει να «βολέψει» πολυάριθμα αντικείμενα στο ντουλάπι των χειραποσκευών.

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι επιβάτες των γύρω καθισμάτων, καθώς αναγκάζονται να «μεταναστεύσουν» προκειμένου να βρουν ελεύθερο ντουλάπι για να τοποθετήσουν τις χειραποσκευές τους.

Ο κανόνας της μίας χειραποσκευής που επιβάλουν κάποιες αεροπορικές εταιρείες τελευταία, τείνει να εξομαλύνει αυτή τη στρέβλωση.

5. Ο άρχοντας του υποβραχιονίου

Το υποβραχιόνιο (χερούλι) ανάμεσα σε δύο καθίσματα, δίκαιο είναι να καταλαμβάνεται από τους επιβάτες των μεσαίων καθισμάτων, επειδή δεν έχουν άλλο σημείο για να στηριχτούν ή να τεντωθούν.

Αυτό δεν εμποδίζει κάποιους ενοχλητικούς επιβάτες που κάθονται στο παράθυρο ή στο διάδρομο να το διεκδικούν για λογαριασμό τους, ή να απαιτούν να παραμένει ανεβασμένο καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

6. Kickboxing με το μπροστινό κάθισμα

Τα επαναληπτικά χτυπήματα του μπροστινού καθίσματος μπορούν να γίνουν εφιάλτης για τον επιβάτη που κάθεται σε αυτό. Αδιαμφισβήτητα, τα πρωτεία σε αυτό το είδος ενόχλησης κατέχουν τα παιδιά.

Ακόμη και οι ενήλικες μπορούν να γίνουν αρκετά ενοχλητικοί, ασκώντας πίεση με τα γόνατα στο μπροστινό κάθισμα, ή κάνοντας «σκληρή» χρήση της οθόνης αφής, με περιττή πίεση και ελαφρά χτυπήματα.

7. Θορυβώδεις επιβάτες

Κάθε είδος ηχορύπανσης που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να μετατρέψει ένα αεροπορικό ταξίδι σε κόλαση. Ηλεκτρονικά παιχνίδια, μουσική και ταινίες από φορητές συσκευές χωρίς ακουστικά, ή ακουστικά με την ένταση στο τέρμα, είναι μερικές συνήθεις πηγές ηχορύπανσης.

Για ακόμη μία φορά, τα παιδιά κατέχουν τα πρωτεία στον θόρυβο. Το αεροπλάνο τους προκαλεί εκνευρισμό, και είναι πάντα απρόβλεπτος ο τρόπος που θα ξεσπάσουν. Ακόμα χειρότερα, αν οι γονείς δεν έχουν φροντίσει να τα κρατούν απασχολημένα με διάφορες δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

8. Ο «ζόρικος» επιβάτης

Υπάρχουν επιβάτες που ενώ κάθονται στο διάδρομο ή στη μεσαία θέση, δυσανασχετούν κάθε φορά που τους ζητείται να σηκωθούν, προκειμένου να πάει στην τουαλέτα ο επιβάτης που έχουν εγκλωβίσει.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος, επιβάτες που κάθονται στο παράθυρο και κάνουν κατάχρηση αναψυκτικών, νερού και καφέδων, είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα γίνουν ενοχλητικοί για τους συνεπιβάτες τους.

9. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Το αεροπλάνο είναι το χειρότερο μέρος για να καταναλώσει κάποιος υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, μπορεί να δημιουργήσει φραστικά ή άλλα επεισόδια, παρενοχλώντας τους γύρω επιβάτες.

Αν το αεροπλάνο πέσει σε αναταράξεις, οι πιθανότητες να εκνευριστεί το σύνολο των επιβατών απογειώνονται…

10. Πολυλογάδες

Διακρίνονται για την ασταμάτητη φλυαρία τους. Η θεματολογία τους ποικίλει από την οικογένεια τους, μέχρι την πολιτική και τη θρησκεία. Οι πολυλογάδες, είναι ένας πονοκέφαλος για τον αεροπορικό ταξιδιώτη.

Δείξτε τους έγκαιρα ότι δεν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην κουβέντα, ανοίξτε ένα βιβλίο, φορέστε τα ακουστικά σας, ή προσποιηθείτε ότι κοιμάστε. Αν από ευγένεια δεν το κάνετε, θα το μετανοιώνετε σε ολόκληρο το ταξίδι σας.

Πηγή: inflight.gr

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *