ENFRAME | PHOTOGRAPHY

5 τρόποι να μην καταστραφείς οικονομικά μετά τις διακοπές

Γυρνώντας από τις διακοπές στην πραγματικότητα, όλοι λίγο πολύ διαπιστώνουμε πως την περίοδο που προηγήθηκε, είτε ταξιδέψαμε είτε όχι, σπαταλήσαμε περισσότερα από όσα μπορεί να είχαμε υπολογίσει. Συνήθως δε, πολύ παραπάνω από αυτά που αντέχει η τσέπη μας. Μην αγχώνεστε. Σας έχουμε εδώ μερικά  tips  ώστε να γλιτώσετε χρήματα μέχρι τον επόμενο μισθό.

1. Delivery: Όλοι περνάμε φάσεις που βαριόμαστε αφόρητα να μπούμε στην κουζίνα και να μαγειρέψουμε. Το φαγητό από έξω είναι εύκολη λύση και μπορεί να νομίζουμε ότι είναι οικονομικό αλλά κάτι τέτοιο τις περισσότερες φορές δεν ισχύει. Μια μερίδα φαγητό μπορεί να κοστίσει μέχρι και 10 ευρώ. Με τα ίδια χρήματα μπορούμε να μαγειρέψουμε φαγητό, πολύ πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, με λιγότερες θερμίδες και ανάλογα την ποσότητα που θα ετοιμάσουμε μπορούμε να το φάμε ξανά το βράδυ ή την επόμενη μέρα.

2. Καφές: Στις συνήθειες του Νεοέλληνα συμπεριλαμβάνεται πλέον ο καφές από έξω. Freddo espresso, cappuccino ή οι διάφορες θερμιδικές βόμβες με κατάληξη -cino. Ένας freddo λοιπόν έχει από 1 έως και 3 ευρώ. Αν θεωρήσουμε πως θα αγοράσουμε μόνο ένα την ημέρα στο γραφείο (κάτι που δεν συμβαίνει, αφού σχεδόν όλοι πίνουμε τουλάχιστον 2 καφέδες την ημέρα) της τάξεως του 1,5 ευρώ τότε έχουμε 7,5 ευρώ το πενθήμερο. Μια συσκευασία καφέ έχει γύρω στα 4 ευρώ και σίγουρα θα σας βγάλει δυο – τρεις εβδομάδες. Οπότε μήπως να φτιάχνατε μόνοι σας τον καφέ σας;

3. Μείνε σπίτι: Ωραίες οι βόλτες δεν λέω. Αλλά αν θέλουμε να βγάλουμε το μήνα οικονομικά η λύση είναι προφανής. Μπαλκόνι/κήπος, μουσική και ρεμβασμός.

Μπορείς να νοικιάσεις (ή σςς.. να κατεβάσεις ταινίες), να φωνάξεις την παρέα σου και θα περάσετε σούπερ. Εδώ απλά να επιστήσουμε την προσοχή σας στα κεράσματα. Μας πιάνει μια μανία όταν καλούμε κόσμο, να αγοράζουμε ένα σωρό μπινελίκια τα οποία στο τέλος περισσεύουν. Λίγα και καλά επομένως. Ακόμα καλύτερα μαγειρέψτε κάτι γρήγορο και οικονομικό ή απλώς σερβίρεται φρούτα, καροτάκια/αγγουράκια μαζί με το κρασί ή την μπίρα.

4.  Μετρητά μόνο: Ειδικά σε αυτή την περίοδο, που το budget μας είναι περιορισμένο, είναι καλό να αποφεύγουμε τις χρεώσεις σε πιστωτικές κάρτες. Υπάρχει η τάση όταν αγοράζουμε με πιστωτική κάρτα, να καταλήγουμε με πράγματα περιττά και να ξοδεύουμε παραπάνω χρήματα από αυτά που υπολογίζαμε. Χρησιμοποιήστε τα μετρητά σας, και αφήστε την πιστωτική για ώρα πραγματικής ανάγκης. Άλλωστε ό,τι αγοράσουμε τώρα θα πρέπει να πληρωθεί τους επόμενους μήνες, επομένως γιατί να επιβαρύνουμε το μελλοντικό μας προϋπολογισμό;

5. Δωρεάν είναι καλύτερα: Στην Αθήνα συμβαίνουν καθημερινά δεκάδες event χωρίς εισιτήριο. Κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις ζωγραφικής, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες μέχρι και μαθήματα yoga. Αναζητήστε σε site και online οδηγούς πράγματα που μπορείτε να κάνετε χωρίς να ξοδευτείτε.

Και να θυμάστε: Ένα cent αποταμιευμένο, είναι ένα cent κερδισμένο- Μπεντζαμίν Φράνκλιν

Πηγή: savoirville.gr

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *