ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Τα είδη των φωτογράφων!

Υπάρχουν πάρα πολλοί φωτογράφοι τριγύρω μας. Ειδικά αν ασχολείσαι λίγο με Facebook ή με άλλες διαδικτυακές κοινότητες στις οποίες μπορείς εύκολα να βρεις και να γνωρίσεις φωτογράφους (πχ www.photocontest.gr), είμαι σίγουρος ότι θα αναγνωρίσεις εύκολα τα είδη φωτογράφων που θα σου παρουσιάσω στην συνέχεια. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά.

The Street Shooter

Ο φωτογράφος αυτός ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη φωτογραφία δρόμου. Θα τον βρεις σε στενάκια στο κέντρο της Αθήνας ή κλασσικά, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότερες φωτογραφίες του είναι ασπρόμαυρες και με πολλές σκιές από τον ήλιο. Αν τύχει και μιλήσετε, είναι επικοινωνιακός, φιλικός και συχνά θέλει να μοιραστεί τις εμπειρίες του και τα μυστικά του γύρω από τη φωτογραφία.

Photographers 5
The Compulsive Photographer

Αυτό το είδος φωτογράφου, δεν αποχωρίζεται ποτέ τη φωτογραφική του. Αγαπάει πολύ τη φωτογραφία και φωτογραφίζει τα πάντα! Ανθρώπους, τοπία, ζώα, ηλιοβασιλέματα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Συνήθως είναι ερασιτέχνης αλλά βελτιώνεται σταθερά.

The Hipster

Ένα είδος που εμφανίζεται όλο και πιο πολύ στις μέρες μας, ο χίπστερ φωτογράφος είναι εύκολο να αναγνωριστεί. Συνήθως θα τον δεις με μία παλιά φιλμ-κάμερα κρεμασμένη στον λαιμό ή με το τελευταίο iPhone να φωτογραφίζει για το προφίλ του στο Instagram. Μην σε ξεγελάει. Δεν είναι φωτογράφος. Σε λίγο καιρό θα τα παρατήσει και θα καταπιαστεί με κάτι άλλο.

Photographers 3
The Light Painter

Ο φωτογράφος αυτός αγαπάει το φως λίγο παραπάνω από όλους εμάς τους υπόλοιπους φωτογράφους. Θα έχει σίγουρα ένα καλό Flash στον εξοπλισμό του και αρκετά φωτάκια-led σε διάφορα χρώματα. Επίσης συχνά θα τον δεις να παίζει με φωτιά, σπίρτα, αναπτήρες κτλ. Είναι ο καλύτερος άνθρωπος για να σου εξηγήσει πώς λειτουργεί το κλείστρο και το διάφραγμα, μιας και το έχει εξηγήσει ήδη σε πάρα πολλούς, αφού όλοι των ρωτάνε!

The Model Photographer

Ένας είδος φωτογράφου που πολλοί από εμάς ζηλεύουμε. Ο φωτογράφος αυτός φωτογραφίζει αποκλειστικά ανθρώπους και κατά 90% γυναίκες! Τα πορτραίτα του είναι όμορφα, αλλά συνήθως οι κοπέλες που φωτογραφίζει ακόμη πιο όμορφες! Στην περίπτωση που αυτό το είδος φωτογράφου είναι γυναίκα, τότε η πιθανότητα επιτυχίας πολλαπλασιάζεται, καθώς μπορεί να βρει και να πείσει πολύ πιο εύκολα τα πιθανά μοντέλα να ποζάρουν στο φακό της, χωρίς ντροπές.

The Traveller Photographer

Ο φωτογράφος αυτός συνδυάζει την αγάπη του για τα ταξίδια με τη φωτογραφία. Έχει φωτογραφήσει και έχει φωτογραφηθεί με όλα τα αξιοθέατα του κόσμου καθώς τα περισσότερα χρόνια της ζωής του ταξιδεύει. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Κινέζος που σου είχε ζητήσει να τον βγάλεις φωτογραφία με την ακρόπολη ή τον λευκό πύργο… Θυμάσαι;

The Instagram Photographer

Οι Instagram photographers ή αλλιώς Instagramers, όπως θα τους ακούσεις να αυτοαποκαλούνται, ποικίλουν και διαφέρουν. Υπάρχουν αυτοί που χρησιμοποιούν και τα 20 φίλτρα σε μία φωτογραφία, αυτοί που ανεβάζουν 10 φωτογραφίες τη μέρα, αυτοί που φωτογραφίζουν όλα τους τα γεύματα και αυτοί που απλά χρησιμοποιούν το Instagram για να μοιραστούν τις όποιες φωτογραφίες τους. Θαμμένοι μέσα σε αυτούς βρίσκονται και αρκετά καλοί φωτογράφοι, όπως πχ ο Φάνης Παυλόπουλος, που μας μίλησε στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής Phototalks! Αλλά και φυσικά όλοι εσείς που επιλέγουμε τις φωτογραφίες σας ως Photo of the day στο προφίλ μας στο Instagram!

The Wedding Shooter

Οι φωτογράφοι γάμου, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι ένα από τα πιο κλασσικά είδη επαγγελματία φωτογράφου στην Ελλάδα. Συνήθως ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό και προσπαθούν να γίνονται συνεχώς καλύτεροι. Έχουν φαντασία, είναι δημιουργικοί και γι’ αυτό συχνά “τρέχουν” το ζευγάρι σε εξωτικά μέρη για μερικές ρομαντικές λήψεις!

Photographers 2

The Mobile Photographer

Αυτός ο φωτογράφος θα έχει σίγουρα ένα καλό κινητό με το οποίο θα φωτογραφίζει και συχνά διάφορα αξεσουάρ για το κινητό αυτό (πχ τρίποδο, extra φακούς κτλ.). Δεν βγαίνει για φωτογραφίες, απλά φωτογραφίζει ό,τι του κινεί το ενδιαφέρον καθώς κινείται στην πόλη ή την εξοχή. Ανήκει ίσως στην κατηγορία των hipster ή του Instagram photographer…

The Landscape Shooter

Ο landscape shooter ή αλλιώς ο οικολόγος φωτογράφος, αγαπάει πολύ τη φύση και την ύπαιθρο. Ξέρει να χειρίζεται τα φωτογραφικά φίλτρα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο και έχει στην κατοχή του πολύ περισσότερα από τα βασικά. Ξέρει ανά πάσα στιγμή να σου πει προς τα που είναι η ανατολή και προς τα που η δύση, αφού το να βγάζει τοπία την ώρα που δύει ή ανατέλλει ο ήλιος είναι το αγαπημένο του.

Photographers
The Nightlife Photographer

Αγαπάει τη νύχτα και φωτογραφίζει εξ’ ολοκλήρου τότε, μίας και τα πρωινά κοιμάται. Δουλεύει μέσα σε νυχτερινά μαγαζιά, έχει πολλούς γνωστούς και άπειρους φίλους στο Facebook. Το ISO και το Flash του είναι οι καλύτεροί του φίλοι, μιας και το να φωτογραφίζει στα σκοτάδια είναι πλέον ρουτίνα γι’ αυτόν.

The Architect

Μελετάει και αγαπάει τόσο πολύ τα κτήρια που μπορεί να περιμένει για ώρες μέχρι ο ήλιος, το φως και οι σκιές να είναι στο κατάλληλο σημείο για τη φωτογραφία του. Νευριάζει απίστευτα όταν περαστικοί περπατάνε και μπαίνουν μέσα στο πλάνο του, χαραμίζοντας έτσι το καρέ που μόλις έβγαλαν.

The Self Portrait Photographer

Όλοι μας έχουμε βγάλει μία-δύο φωτογραφίες τους εαυτούς μας μπροστά σε έναν καθρέφτη, ίσως τότε που πήραμε την πρώτη μας DSLR… Ο Self Portrait Photographer όμως το έχει παρακάνει. Φωτογραφίζει τον εαυτό του παντού και πάντα. Σίγουρα στην συλλογή του θα βρεις αυτή την κλασσική ασπρόμαυρη φωτογραφία που φωτίζεται μόνο το μισό του πρόσωπό με το φλας και το άλλο μισό είναι σκοτεινό… Αν έχεις έναν self portrait φίλο στο Facebook, καταλαβαίνεις σίγουρα για ποια φωτογραφία μιλάω.

Photographers 4
The Still Life Shooter

Του αρέσει να φωτογραφίζει άψυχα θέματα και να μελετάει για ώρες τον τρόπο με τον οποίο θα τα φωτίσει. Έχεις στον εξοπλισμό του αρκετά φώτα και φλας και είναι ο μόνος φωτογράφος που έχει πιάσει στα χέρια του ρυζόχαρτο και αλουμινόχαρτο. Μην ψάχνεις να τον βρεις. Στο στούντιο είναι πάλι.

The Car Photographer

Αγαπάει τα αυτοκίνητα τόσο πολύ όσο και την φωτογραφία. Μην σου πω και λίγο περισσότερο… Πηγαίνει σε όλες τις εκθέσεις ή τους αγώνες αυτοκινήτων πάντα παρέα με την φωτογραφική του μηχανή. Ξέρει να προστατεύει καλά τον εξοπλισμό του από την σκόνη, μιας και την έχει πάθει κανα-δύο φορές στους πρώτους off road αγώνες που φωτογράφιζε.

The Macro Photographer  

Ασχολείται μόνο με φωτογραφία μικρών αντικειμένων και ζώων. Ξέρει απ´έξω και ανακατωτά όλα τα είδη σκουληκιών και όλες τις αποχρώσεις ματιών μίας γάτας. Κυλίεται στα χώματα για να φωτογραφίσει την μάχη της ακρίδας με το αλογάκι της Παναγίας και συνήθως παρατηρεί απίθανες λεπτομέρειες γύρω του! (added by a fan)

Πηγή: photocontest.gr

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *