ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Οι 10 πιο έξυπνες ράτσες σκύλων

Μερικοί λένε ότι η νοημοσύνη ενός σκύλου εξαρτάται από το πόσο καλά εκπαιδευμένος είναι, άλλοι πιστεύουν ότι σημαντικό ρόλο παίζει η ράτσα ενώ υπάρχουν και κάποιοι, μεταξύ τους κι εγώ, που πιστεύουν ότι το καλύτερο είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Εδώ σας έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με τα 10 πιο έξυπνα σκυλιά βάση της ράτσας τους.

10. Αυστραλιανό Κατλ (Australian Cattle)Australian-Cattle-Dog-Pics

Τα Αυστραλιανά Κατλ είναι γνωστά για την ευφυΐα τους, ειδικά όταν πρόκειται να τα εκπαιδεύσουμε για φύλαξη βοοειδών. Έχουν επίσης εκπαιδευτεί ως “σκύλοι για δάγκωμα” αφού, μπορούν να δαγκώσουν τα βοοειδή (όχι πάρα πολύ δυνατά) για να μπορέσουν να τα μετακινήσουν. Αυτά τα σκυλιά είναι στη φύλαξη και τη βοσκή βοοειδών από τον 19ο αιώνα, είναι πολύ δραστήρια και αγαπούν να έχουν το “πάνω χέρι” σε μια δουλειά.

9. Ροτβάιλερ (Rottweiler)Rottweiler_cutout

Τα σκυλιά Ροτβάιλερ χρησιμοποιούνται ως αστυνομικά σκυλιά, λόγω των ισχυρών δοντιών και σαγονιών που έχουν. Παλαιότερα, χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά ξυλείας και άλλων μεγάλων και βαρέων φορτίων. Αν ψάχνετε να εκπαιδεύσετε ένα σκυλί για να προστατεύει εσάς και όλα τα υπάρχοντά σας, ένα Ροτβάιλερ είναι η κατάλληλη ράτσα.

8. Παπιγιόν (Papillon)dsf

Τα Παπιγιόν είναι σε θέση να αποδείξουν ότι τα μικρά, χαριτωμένα σκυλιά μπορεί να είναι και πάρα πολύ έξυπνα. Αυτά τα σκυλιά είναι πολύ κομψά και γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, λατρεύτηκαν από τους βασιλιάδες και τους αριστοκράτες της εποχής. Είναι πολύ ικανά για φύλακες, λόγω της έντονης αίσθησης της ακοής τους.

7. Λαμπραντόρ (Labrador)5758354_orig

Τα Λαμπραντόρ είναι μία από τις πιο έξυπνες και δημοφιλείς ράτσες σκυλιών στον κόσμο. Από τη φύση τους είναι εκπαιδευμένα να κυνηγούν υδρόβια πτηνά αλλά με την πάροδο του χρόνου τα Λαμπραντόρ χρησιμοποιούνται πολύ συχνά ως ανιχνευτές για βόμβες ή ναρκωτικά, καθώς είναι γνωστές οι ικανότητες τους για αναζήτηση και διάσωση. Πολλά είναι εκπαιδευμένα να βοηθούν άτομα με αναπηρία και ιδιαίτερα τους τυφλούς επειδή μπορούν να εκπαιδευτούν για να οδηγήσουν έναν άνθρωπο χωρίς να τους αποσπάσει κάτι την προσοχή. Τα Λαμπραντόρ είναι στοργικά, υπάκουα, και υπομονετικά σκυλιά που μπορούν πολύ εύκολα να εκπαιδευτούν.

6. Ποιμενικός Σέτλαντ (Shetland Sheepdog)Shetland-Sheepdog

Τα σκυλιά Σέτλαντ είναι μια πολύ έξυπνη ράτσα που προέρχεται από τη Σκωτία. Χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη των προβάτων αλλά και για να κρατήσουν μικρότερα ζώα μακριά από κήπους. Τα σκυλιά Σέτλαντ έχουν μεγάλη αίσθηση της ακοής και γι’ αυτό όταν κάποιος φτάσει στην πόρτα σας, θα ακούσετε σίγουρα έντονο γάβγισμα.

5. Ντόπερμαν (Doberman)14648

Στο παρελθόν, τα σκυλιά Ντόπερμαν είχαν εκπαιδευτεί ως αστυνομικά και σκυλιά φρουράς. Αυτά τα σκυλιά είναι αληθινοί προστάτες αλλά ωστόσο είναι τρυφερά, πιστά και μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα άγρια όταν είναι απαραίτητο. Πολλά από τα σκυλιά Ντόπερμαν είναι υπάκουα και μάλιστα έχουν χρησιμοποιηθεί σε νοσοκομεία για να βοηθήσουν τους ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία.

4. Γκόλντεν Ριτρίβερ (Golden Retriever)golden-retriever-summer

Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι πολύ δημοφιλή σκυλιά και είναι πολύ καλοί σύντροφοι για κυνήγι δεδομένου ότι εκπαιδεύονται εύκολα για να μπορέσουν να βρουν και να φέρουν το θήραμα. Επίσης, χρησιμοποιούνται ως σκυλιά διάσωσης, ανιχνευτές για ναρκωτικά και ως σκύλοι-οδηγοί. Αυτή η ράτσα είναι πολύ υπομονετική, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολη την εκπαίδευσή της.

3. Γερμανικός Ποιμενικός (German Shepherd)German-Shepherds

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι μία από τις πιο αξιαγάπητες ράτσες σκυλιών που θα συναντήσετε ποτέ. Αυτά τα σκυλιά συνήθως εκπαιδεύονται για να είναι σκυλιά της αστυνομίας και σκυλιά διάσωσης. Μερικά είναι εκπαιδευμένα για να εργάζονται στο στρατό και στο ναυτικό. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένα από τα πιο έξυπνα σκυλιά, πολύ υπάκουος και προστατευτικός.

2. Πουντλ (Poodle)toypoodlesf6

Δεν είναι γνωστό, αλλά τα σκυλιά Πουντλ χρησιμοποιούνται ως κυνηγετικά και σκυλιά διάσωσης. Τα Πουντλ αγαπούν να είναι γύρω από τους ανθρώπους και είναι πολύ προστατευτικά. Είναι επίσης γνωστό, ότι έχουν καλή συμπεριφορά και μια καρδιά γεμάτη αγάπη.

1. Μπόρντερ Κόλει (Border Collie)fdsfds

Το Μπόρντερ Κόλει, είναι νούμερο ένα στη λίστα μας. Aυτό το σκυλί ζει για την εργασία αφού χρειάζεται να ασχολείται συνεχώς με κάτι για να είναι ευτυχισμένο. Το Μπόρντερ Κόλει χρησιμοποιείται ως σκυλί βοσκής καθώς και ως αθλητικό σκυλί. Είναι γνωστό για την ευελιξία, την ταχύτητα, την υπακοή και την ικανότητά του να μάθει νέα κόλπα γρήγορα. Τα Κόλει είναι ιδιαίτερα καλά σε αθλητικούς αγώνες και παιχνίδια πετάγματος μπάλας και δίσκων.

Πηγή: i-pet.gr

Check Also

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για το 2017

Ποιους προορισμούς να διαλέξουμε και τι πρέπει να επισκεφτούμε πριν φύγουμε από εκεί; Το 2017 ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *