ENFRAME | PHOTOGRAPHY

10 τρελά πράγματα που δεν ήξερες για τη Ρωσία

Μπορεί να νομίζεις ότι τα γνωρίζεις όλα για τη Ρωσία, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις που την έφεραν πιο έντονα στο προσκήνιο της καθημερινότητάς μας, ωστόσο υπάρχουν μερικά τρελά πράγματα που ίσως δεν ήξερες για αυτήν, αλλά και για το ξανθό γένος.

.

10.  Η Σιβηρία έχει χτυπηθεί από αστεροειδή 1.000 φορές μεγαλύτερο από την ατομική βόμβα

rosia (10)

Το 1908 ένας αστεροειδής 1.000 φορές μεγαλύτερος και ισχυρότερος από την ατομική βόμβα χτύπησε τη Σιβηρία. Η σύγκρουση ήταν  τόσο ισχυρή που περισσότερα από 80 εκατομμύρια δέντρα καταστράφηκαν, όπως και μια έκταση 20.000  μέτρων, ωστόσο μόλις ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

.

9.  Η Μόσχα είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης

rosia (9)

Η Μόσχα έχει περίπου 11.500.000 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, μάλιστα αποτελεί την πατρίδα των περισσότερων εκατομμυριούχων τους κόσμου που έχουν συγκεντρωθεί εκεί . Κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό λαμβάνοντας υπ’ όψη το γεγονός ότι η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, μάλιστα η έκτασή της ξεπερνά αυτήν του Πλούτωνα.

.

8.  Η  Ρωσία δεν έχει υπογράψει ακόμη για τη λήξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου

rosia (8)

Η Ρωσία και η Ιαπωνία είναι η μοναδικές χώρες που δεν έχουν ακόμη υπογράψει το ειρηνευτικό σύμφωνο για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Παράλληλα, η αμφισβητούμενη κατοχή των νήσων Κουρίλε έχει προκαλέσει καθυστέρηση στο να πραγματοποιηθεί μια συμφωνία.

.

7.  Η Ρωσία απειλούσε να μηνύσει τους παραγωγούς του Χάρι Πότερ

rosia (7)

Φαίνεται πως η Ρωσία το 2003 απείλησε τη Warner Bros με μήνυση για τις ταινίες του Harry Poter. Όλα αυτά γιατί υποστήριζαν ότι ο Ντόμπι το ξωτικό έμοιαζε εκπληκτικά με τον τότε Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.

.

6. Το ναρκωτικό Krokodil που καταστρέφει το δέρμα είναι διάσημο στη χώρα

rosia (6)

Το Krokodil είναι ένα ναρκωτικό που καταστρέφει την ανθρώπινη σάρκα και σταδιακά οδηγεί στο θάνατο μετά από τρία χρόνια χρήσης. Ωστόσο, όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό ώστε να ελαττώσει τη χρήση του στη Ρωσία όπου κάθε χρόνο καταμετρούνται 100.000 χρήστες.

.

5. Τα αδέσποτα στη Μόσχα έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

rosia (5)

Τα αδέσποτα σκυλιά στη Μόσχα έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να μεταφερθούν από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο. Επομένως, είναι συνηθισμένο να συναντήσεις στο μετρό αδέσποτα, μάλιστα όπως αναφέρεται τα ζώα έχουν πλέον εκπαιδευτή και καταλαβαίνουν την εκφώνηση των σταθμών από τα μεγάφωνα.

.

4. Η 12η Σεπτεμβρίου είναι η “Ημέρα γονιμοποίησης”

rosia (4)

Στην περιοχή Ulyanovsk  η 12η Σεπτεμβρίου δεν είναι μια συνηθισμένη ημέρα καθώς αποτελεί την “ημέρα γονιμοποίησης”. Έτσι τα ζευγάρια δράττουν της ευκαιρίας και κάθονται στα σπίτια τους για να κάνουν έρωτα και αυτοί που καταφέρουν να γονιμοποιήσουν και να αποκτήσουν παιδί μετά από 9 μήνες βραβεύονται.

.

3.  Μύθος αναφέρει ότι η Αικατερίνη Β’ πέθανε πάνω σε ερωτικές περιπτύξεις με άλογο

rosia (3)

Ένας μύθος αναφέρει ότι η  Αικατερίνη Β’ της Ρωσίας πέθανε κατά τη διάρκεια ερωτικών περιπτύξεων με άλογο. Ωστόσο αναφέρεται ότι έπαθε εγκεφαλικό, πιθανότατα στην τουαλέτα, με αποτέλεσμα να πεθάνει μετά από λίγο.

.

2.  Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ στην κυριαρχία της υπήρχαν 27.000 πυρηνικά όπλα

rosia (2)

Όταν διαλύθηκε η ΕΣΣΔ εντοπίστηκαν στην κατοχή της Ρωσίας 27.000 πυρηνικά όπλα, ενώ σύμφωνα με Ουκρανική αναφορά 250 από αυτά χάθηκαν κατά τη μεταφορά τους στη Ρωσία, κάτι που διαψεύσθηκε από τη δεύτερη.

.

1. Η γραμμή 2 του Μετρό οδηγεί στα κρυφά πολυβολεία

rosia (1)

Η γραμμή 2 του Μετρό αποτελεί το καλά φυλαγμένο μυστικό της Ρωσίας, καθώς σύμφωνα με αναφορές οδηγεί στην περιοχή Ramenki της Μόσχας. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί μια υπόγεια πόλη με πολυβολεία που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 30.000 κατοίκους σε περίπτωση κάποιας καταστροφής ή πολέμου.

Πηγή: news247.gr

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *