ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Δέκα σημαντικοί λόγοι που χάνουμε στο στοίχημα

Στα προηγούμενα 9 άρθρα του οδηγού, ασχοληθήκαμε αρκετά με τις θεμελιώδεις έννοιες του στοιχήματος και όσα πρέπει να γνωρίζετε σε θεωρητικό επίπεδο, για να μπορείτε να κατανοήσετε τη στοιχηματική «αργκό». Ο οδηγός «Βασικές έννοιες» κλείνει με τους 10 πιο σημαντικούς λόγους που χάνουμε στο στοίχημα.

1.Έλλειψη πληροφόρησης

Εννοούμε πιο βαθιά πληροφόρηση απ’ότι μας προσφέρει η εφημερίδα ή οι ιστοσελίδες. . Πολλοί παίκτες τείνουν να θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς απλά και μόνο επειδή γνωρίζουν τις αρχικές ενδεκάδας μιας ομάδας. Θα πρέπει να αναζητάτε πληροφορίες από καλές πηγές. Θα πρέπει να ψάχνετε για αξιόπιστες πληροφορίες που προσφέρονται ελεύθερα στο ίντερνετ. Eπίσης θα πρέπει να παρακολουθείτε κάποιες σελίδες προγνωστικών ενημερωτικά και όχι λαμβάνοντας ως δεδομένες τις προτάσεις των «γκουρού».

2. Δεν κρατάμε βιβλίο καταγραφής στοιχημάτων

Όπως κάθε καλή επιχείρηση, θα πρέπει να κρατάτε βιβλίο εγγραφής στοιχημάτων ώστε να μπορείτε να τα αναλύσετε κάθε βδομάδα ή μήνα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορείτε να καταλάβετε το λόγο που χάνετε χρήματα. Ποιές είναι οι πιο απρόβλεπτες λίγκες? Σε ποιά κατηγορία είστε αδύναμος? Το βιβλίο θα σας βοηθήσει να αναπροσαρμόσετε τη στρατηγική σε μία μακροπρόθεσμη περίοδο.

3. Αφήνουμε τα συναισθήματα να μας καταβάλλουν

Μόλις χάσατε πέντε στοιχήματα στη σειρά? Γιατί όχι, να ρισκάρετε όλη σας τη μπάνκα στο επόμενο σας στοίχημα για να ρεφάρετε. Aυτή είναι μία αλάνθαστη μέθοδος για να χρεοκωπήσει το απόθεμα σας. Κοντρολάρετε τα συναισθήματα σας και ποτέ μα πότε μην αυξάνετε το ποντάρισμα σας ακόμα και μετά από σερί χαμένων στοιχημάτων. Kάντε διάλειμμα και σταματήστε το στοίχημα για μερικές ώρες ή μερες.

4. Απερίσκεπτα επιλέγουμε την φιλοξενούμενη ομάδα

Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι γηπεδούχοι κερδίζουν με ποσοστό πλέον του 50%. Η γηπεδούχος ομάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως την εξέδρα, τα σφυρίγματα των διαιτητών, την οικειότητα του αγωνιστικού χώρου, την απουσία μετακινήσεων κλπ. Επομένως στατιστικά θα πρέπει να αποφεύγετε τη φιλοξενούμενη ομάδα εκτός εάν έχετε πολύ σημαντικούς λόγους ή πληροφορίες για το αντίθετο.

5. Ποντάρουμε γιατί απλά βλέπουμε το παιχνίδι

Πάρα πολλοί παίκτες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Βέβαια δεν υπάρχει πρόβλημα να τοποθετήσετε ένα η δύο μικρά στοιχήματα τα οποία θα κάνουν την παρακολούθηση ενός αγώνα πιο συναρπαστική, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε στον εαυτό σας πότε στοιχηματίζετε για να βγάλετε χρήματα και πότε για διασκέδαση. Ποντάρετε μόνο σε ένα παιχνίδι για το οποίο έχετε καλές πληροφορίες, έχοντας μελετήσει το ματς και όταν οι αποδόσεις είναι ευνοϊκές.

6. Κακό ή καθόλου bankroll management (διαχείριση κεφαλαίου)

To να μην έχετε καθόλου σύστημα διαχείρησης κεφαλαίου ή το να έχετε ένα κακό ή ελλειπές πλάνο είναι μια αλάνθαστη μέθοδος να χάσετε τα χρήματα σας. Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να παίξουν 10 ευρώ σε ένα παιχνίδι και 100 ευρώ σε ένα άλλο, απλά και μόνο επειδή πιστεύουν στο παιχνίδι των 100 ευρώ. Το προτεινόμενο σύστημα πονταρίσματος σε έναν αγώνα είναι σταθερό σύστημα πονταρίσματος. Πάντα να ποντάρετε ένα σταθερό ποσό μέχρι η μπάνκα σας να αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό. Μόνο τότε να αυξάνετε το ποσό πονταρίσματος. Επίσης ποτέ δεν πρέπει να διπλασιάζετε το ποσό με σκόπο να ρεφάρετε ένα χαμένο στοίχημα.

7. Πίστη σε «άχαστα» ματς ή «στάνταρ

Στο στοίχημα δεν υπάρχουν άχαστα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που πετάνε αρκετά χρήματα και μεγάλα πονταρίσματα σε παιχνίδια που θεωρούν σίγουρα. Τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτό τον κόσμο..Επίσης μην πιστεύετε στους «γκουρού» και τις ιστοσελίδες που σας λένε ότι έχουν εγγυημένο σύστημα κέρδους ή ROI 80% – 90% ή παρασκηνιάκες πληροφορίες.

8. Δεν κατανοούμε το άθλημα που ποντάρουμε

Όπως σε κάθε δουλειά ή ακόμα και το χρηματιστήριο, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι κατανοείτε τους κανόνες και τις παραμέτρους πριν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με αυτό, ειδικά όταν ποντάρονται σημαντικά ποσά. Όλοι έχουμε υποπέσει στο λάθος να ποντάρουμε σε αγορές και αθλήματα που δεν γνωρίζουμε (πχ βελάκια, κρίκετ, μποουλς κλπ). Να ποντάρετε μόνο σε αθλήματα για τα οποία ενδιαφέρεστε και για τα οποία μπορούμε να συλλέξετε πληροφορίες.

9. Live Betting

Πολλοί κάνουν το λάθος να περιμένουν μπροστά από τον υπολογιστή τους για να ποντάρουν σε κάποιο Live event απλά και μόνο για παίξουν στοίχημα. Άλλη μία αλάνθαστη μέθοδος χρεοκωπίας. Συνήθως δεν έχετε μελετήσει το παιχνίδι που ποντάρετε ή ελπίζετε στην τύχη παίζοντας κόρνερ, αριθμό φάουλ και καρτών. Τελικός νικητής? Σίγουρα όχι εσείς, αφού 9 στους 10 παικτες μακροπρόθεσμα χάνουν και οι μπουκμεϊκερς χρυσαφίζουν.

10. Δεν ξέρουμε πότε να σταματήσουμε

Κλείνοντας, εάν χάνετε ακατάπαυστα χρήματα από μήνα σε μήνα, είναι μία απόδειξη ότι το στοίχημα δεν σας ταιριάζει. Μπορεί να το αντιμετωπίζετε σαν ευχαρίστηση στον ελεύθερο χρόνο σας αλλά σίγουρα δεν είναι επικερδές για εσάς. Επομένως, σταματήστε να δικαιολογείτε τον εαυτό σας ότι είναι απλά θέμα κακοτυχίας. Σίγουρα μπορεί να έχετε ένα σερί αποτυχιών, αλλά αναμφίβολα η κακή τύχη θα φύγει μόνη της μετά από 2 ή 3 μήνες. Εάν μετά από 6 μήνες, συνεχίζετε να βλέπετε τον εαυτό σας να χάνει, είναι ώρα να σταματήσετε το στοίχημα και να διοχετεύσετε χρήματα και ενέργεια άλλου.

Πηγή: foxbet.gr

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *