7 Ιουλίου 2024

    Άδωνις Γεωργιάδης: Νέος Υπουργός Υγείας θέτει προτεραιότητες για τα νοσοκομεία – Αναμονές και εφαρμογή συστήματος DRG στο επίκεντρο της συνάντησης

    Ο νέος Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκινά τη θητεία του με μια μαραθώνια συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, αναμένεται να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, όπως οι αναμονές, οι εφημερίες και η νέα οργάνωση των χειρουργείων. Επίσης, θα γίνει αναφορά στην εφαρμογή του συστήματος DRG, το οποίο αξιοποιείται με επιτυχία στις Υγειονομικές Περιφέρειες της Κρήτης και της Μακεδονίας.

    Ο κ. Γεωργιάδης έχει προτεραιότητα τη μείωση των αναμονών για τα χειρουργεία και γι’ αυτό η λειτουργία της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν. Μέσω αυτής της λίστας, ο κάθε θεράπων χειρουργός θα κατατάσσει τις περιπτώσεις ασθενών σε κατηγορίες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσου και τον εκτιμώμενο χρόνο αναμονής για την επέμβαση. Έτσι, αναμένεται να μειωθούν οι αναμονές και να δοθεί μια πιο οργανωμένη και διαφανής λύση στο πρόβλημα.

    Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης επιθυμεί να επαναφέρει τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, που θεσμοθετήθηκαν το 2022. Αυτό θα δώσει στους ασθενείς μια επιπλέον επιλογή για να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις με μειωμένο κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει στη μείωση της λίστας αναμονής και στην αύξηση των εσόδων για τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό.

    Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του συστήματος DRG, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Το σύστημα αυτό βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα αποδοτικότητας των φορέων δημόσιας υγείας και επιτρέπει τη βελτίωση του σχεδιασμού των υπηρεσιών υγείας και την ορθή αποζημίωση των Υγειονομικών Μονάδων.

    Ο κ. Γεωργιάδης καλωσορίζει τους διοικητές των νοσοκομείων και των ΥΠΕ σε μια συνάντηση που αποτελεί την πρώτη επαφή του με αυτούς από τη νέα του θέση. Με τη συζήτηση αυτή, ο κ. Γεωργιάδης επιδιώκει να θέσει τις βάσεις για μια βελτιωμένη λειτουργία των νοσοκομείων και μια πιο αποδοτική παροχή υγειονομικής φροντίδας στους πολίτες.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα