4 Ιουλίου 2024

    Έγκυος το καλοκαίρι: Συμβουλές που δεν πρέπει να ξεχάσουμε!

    Όταν είστε έγκυος και πέσει το καλοκαίρι, υπάρχουν μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε. Οι ψηλές θερμοκρασίες μπορούν να καθιστούν την εγκυμοσύνη πιο δύσκολη, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εδώ έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για εσάς!

    Ντυθείτε ελαφριά

    Επιλέξτε ευρύχωρα, ελαφριά ρούχα που δεν θα σας πιέζουν ή σας βαραίνουν. Ένα αέρινο φόρεμα και flat πέδιλα θα σας προσφέρουν άνεση καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

    Αποφύγετε τις μετακινήσεις το μεσημέρι

    Προτιμήστε να κάνετε τις εξωτερικές σας δραστηριότητες νωρίς το πρωί ή το απόγευμα, αποφεύγοντας τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερθέρμανση και την αναπνοή του καυτού αέρα.

    Προσέχετε την υδροδότηση

    Είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πίνετε αρκετό νερό για να σας δροσίζει και να σας βοηθά στην αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών.

    Απολαύστε το κολύμπι

    Το κολύμπι είναι μια ασφαλής μορφή άσκησης για μια έγκυο γυναίκα. Μπορείτε να κολυμπήσετε στη θάλασσα αρκεί να είναι καθαρή και τα νερά όχι πολύ κρύα. Μην ξεχάσετε να φορέσετε καπέλο και αντιηλιακό και να μείνετε στη σκιά για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

    Διατροφή και άσκηση

    Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για μια ισορροπημένη διατροφή. Προτιμήστε να καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά και αποφύγετε τα αλμυρά και γλυκά. Επίσης, κάντε καθημερινούς περιπάτους για να ενισχύσετε το σώμα σας και να διατηρήσετε το φυσιολογικό βάρος σας.

    Μην ξεχάσετε ότι η συμβουλή του μαιευτήρα-γυναικολόγου και της μαίας σας είναι πολύτιμη. Ρωτήστε τους για οποιαδήποτε απορία και μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους αν αντιμετωπίζετε δυσφορία λόγω της ζέστης.

    Ευχαριστούμε θερμά τον κο. Ευριπίδη Μαντούδη FRCOG, Γυναικολόγο αναπαραγωγής – υπεύθυνο θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, Γέννημα IVF ΜΙΥΑ – www.gennima.com

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα