7 Ιουλίου 2024

    Ένα ανατρεπτικό ταξίδι στην καρδιά της δυσλεξίας: Η άλλη οπτική του Γιώργου

    Πώς είναι να μην μπορείς να συνθέσεις ένα παζλ ή να χτίσεις έναν πύργο με τουβλάκια; Γιατί δεν μπορείς να αποσπάσεις το μυαλό σου από την αταξία και να συγκεντρωθείς; Και πού πηγαίνεις όταν η προσοχή σου δραπετεύει από την τάξη; Έχοντας πάντοτε τους χειρότερους βαθμούς, από πού αντλείς τη δύναμη να συνεχίσεις; Αυτές οι ερωτήσεις άλλαξαν τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο ο Γιώργος, ένας έφηβος με δυσλεξία.

    Μεγαλώνοντας, ο Γιώργος έμαθε ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, παρόλο που κάποια από αυτά τα γράφει με λάθη. Σε αυτό το βιβλίο, ο Γιώργος μεταφέρει αυτά τα μηνύματα ένα προς ένα, με δύναμη και πάθος, για να τα ακούσεις κι εσύ. Μέσα από ένα όμορφο ταξίδι ανάμεσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο 18χρονος Γιώργος Καβούκας προσπαθεί να σου μεταδώσει ένα σημαντικό μήνυμα: δεν πρέπει να προσπαθούμε να βάλουμε τα δυσλεκτικά παιδιά στα δικά μας πλαίσια, αλλά να μπούμε εμείς στον δικό τους κόσμο. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, να ανακαλύψουμε τις δυνατότητές τους και να μην επιδεινώνουμε τις δυσκολίες τους.

    Κάνε κλικ στο παρακάτω βίντεο του ygeiamou για να δεις τα πάντα που μπορεί να κάνει ο Γιώργος:
    [Εισαγωγή του βίντεο σ]

    Γιατί όλα όσα κάνει σωστά ένα παιδί με δυσλεξία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που κάνει λάθος. Άλλωστε, η δυσλεξία δεν καθορίζει την έξυπνη του και τις ικανότητές του. Αυτός ο νέος τρόπος να αντικρίζουμε τη δυσλεξία μας ανοίγει τα μάτια και μας αναγκάζει να αντιληφθούμε την ομορφιά που κρύβεται πίσω από αυτήν. Ας μάθουμε, λοιπόν, να αντιμετωπίζουμε τα δυσλεκτικά παιδιά με ανοιχτό μυαλό και αγάπη, για να μάθουμε από εκείνα και να μοιραστούμε τον κόσμο μαζί τους.
    Ένα ανατρεπτικό ταξίδι στην καρδιά της δυσλεξίας: Η άλλη οπτική του Γιώργου
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα