6 Ιουλίου 2024

    “Αγώνας για τη ζωή: Το υπουργείο Υγείας της Γάζας παραμένει στο πλευρό των ασθενών”

    Παρά τις απειλές και τη σκοτεινή σκιά του πολέμου που καλύπτει την περιοχή, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα προδίδει την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά για την προστασία των πολιτών της. Με καρτερικότητα και αποφασιστικότητα, δηλώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει τα νοσοκομεία της, ακόμη κι αν κατεδαφιστούν πάνω από τους κεφαλιούς τους.

    Απαντώντας στον κίνδυνο που διατυμπανίζεται από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, οι οποίες ζητούν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν, οι αξιωματούχοι του υπουργείου αρνούνται να υποκύψουν στον τρόμο και την πίεση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει την ανησυχία του, καθώς η εκκένωση των νοσοκομείων θα οδηγούσε σε θανάτους και τραυματισμούς αθώων πολιτών. Ωστόσο, οι αρχές της Γάζας δεν θα απαντήσουν σε αυτές τις απειλές και θα παραμείνουν αφοσιωμένες στο έργο τους.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ασράφ Αλ-Κίντρα, δεν κρύβει την ανάγκη για μια ασφαλή διέξοδο, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση των ασθενών και των τραυματιών, καθώς επίσης και η παροχή βοήθειας, ιατροφαρμακευτικών εφοδίων και καυσίμων. Αυτή η ανθρωπιστική πρόκληση απαιτείται για τη διασφάλιση της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή και για την προστασία της ζωής των ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή πολιτικών πεποιθήσεων.

    Ο τίτλος αυτού τουυ, “Αγώνας για τη ζωή: Το υπουργείο Υγείας της Γάζας παραμένει στο πλευρό των ασθενών”, αποτυπώνει την ανυποχώρητη προσήλωση των επαγγελματιών υγείας στην περιοχή, που δίνουν τον αγώνα τους για να προστατεύσουν και να φροντίσουν τους πιο ευάλωτους. Η απόφασή τους να παραμείνουν στα νοσοκομεία, ανεξάρτητα από τον κίνδυνο που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν, αξίζει τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων μας. Ο αγώνας για τη ζωή δεν πρέπει να γνωρίζει εθνοτικά ή πολιτικά σύνορα, αλλά να αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα