4 Ιουλίου 2024

    Αδυναμίες και προκλήσεις στο Κρατικό Νίκαιας: Η έλλειψη ακτινολόγων και οι προτεραιότητες του ΕΣΥ”

    αναφέρεται στην ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στο απεικονιστικό τμήμα του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, λόγω της έλλειψης ακτινολόγων. Οι αξονικοί τομογράφοι του νοσοκομείου βρίσκονται στην πράξη απαρηγόρητοι, με μόνο δύο μόνιμους γιατρούς και έναν επικουρικό. Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εφημερίες και να διακοπούν οι ραντεβού για εξωτερικούς ασθενείς. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου και η Εισαγγελία Πειραιά έχουν αναλάβει δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Ο Υπουργός Υγείας και η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναγνωρίζουν τη δυσκολία στην εύρεση μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Ετοιμάζονται συνταγματικές αλλαγές για την προώθηση κίνητρων προς τους γιατρούς, με στόχο να γίνει το ΕΣΥ ελκυστικότερο για τους επαγγελματίες του χώρου. Συγκεκριμένα, προορίζονται επιδόματα και άλλα κίνητρα για περιοχές με προβλήματα και ειδικότητες που δεν ενδιαφέρουν τους γιατρούς. Παράλληλα, εξετάζεται η αύξηση των αμοιβών για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών.

    Η κατάσταση αυτή είναι ένα μικροσκοπικό παράδειγμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΕΣΥ σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Η επίλυση του προβλήματος απαιτεί μακροπρόθεσμες λύσεις και ένα συνεκτικό σχέδιο για την ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η παροχή ποιοτικής υγειονομικής περίθαλψης προς τους πολίτες.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα