9 Ιουλίου 2024

    Αθανάσιος Μίχος: Οδηγίες για την επίτευξη των εμβολιαστικών στόχων

    Τίτλος: Σημαντικές οδηγίες για την υλοποίηση των εμβολιαστικών στόχων

    Οι λέξεις που χρησιμοποιεί ο καθηγητής Αθανάσιος Μίχος, ειδικός στην Παιδιατρική-Λοιμωξιολογία του ΕΚΠΑ, αποδεικνύουν τη σημασία του εμβολιασμού για τα παιδιά και τους εφήβους, και τον ρόλο του στη διασφάλιση της δημόσιας και ατομικής υγείας. Οι εμβολιαστικοί στόχοι είναι απαραίτητοι για να προστατευθούν οι άνθρωποι από πολλές επικίνδυνες λοιμώξεις.

    Όπως αναφέρει ο καθηγητής Μίχος, μέσω του εμβολιασμού μπορούν να προληφθούν νοσήματα, επιπλοκές και ακόμη και θάνατοι από πολλές λοιμώξεις. Ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να αποτρέψει την επίτευξη αυτών των στόχων είναι οι ταραχές και οι πόλεμοι. Ο εμβολιασμός παρέχει προστασία σε όλες τις ηλικίες και σε ευπαθείς ομάδες, όπως τα νεογνά και οι υπερήλικες. Ωστόσο, αν δεν επιτευχθούν οι εμβολιαστικοί στόχοι, μπορεί να εμφανιστούν ξανά νοσήματα που έχουν ήδη εξαφανιστεί.

    Για να επιτευχθούν οι εμβολιαστικοί στόχοι, πρέπει να υπάρχουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές και δημόσια στοιχεία σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη ανά εμβόλιο. Ο καθηγητής Μίχος επισημαίνει ότι χωρίς αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολο να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Η εμβολιαστική κάλυψη θα πρέπει να είναι συνολική και να προστατεύει όλες τις ηλικίες για να είναι αποτελεσματική. Μόνο τότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια βιώσιμη πολιτική εμβολιαστικών στόχων.

    Ο καθηγητής Μίχος δίνει σαφείς οδηγίες για την υλοποίηση των εμβολιαστικών στόχων, υπογραμμίζοντας τη σημασία των δεδομένων και της πληροφόρησης. Εφιστά την προσοχή στην ανάγκη για ρεαλιστικούς στόχους που θα είναι εφικτοί και θα προστατεύουν την υγεία του πληθυσμού. Με την ορθή προετοιμασία και την ανάγκη για διαρκή παρακολούθηση και αξιολόγηση, μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας και να προσφέρουμε στον πληθυσμό την καλύτερη προστασία.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα