7 Ιουλίου 2024

    Αλληλεγγύη και βοήθεια: Τουρκία δέχεται καρκινοπαθείς από τη Γάζα για νοσηλεία

    Περισσότεροι από είκοσι καρκινοπαθείς που διέσχισαν τη Λωρίδα της Γάζας και φτάνοντας στην Αίγυπτο, θα μεταβούν στην Τουρκία για να λάβουν την απαραίτητη νοσηλευτική φροντίδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Υγείας. Ο Φαχρετίν Κοτζά, ο οποίος βρισκόταν στην Αίγυπτο για ανθρωπιστική αποστολή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είκοσι έξι καρκινοπαθείς έφτασαν στη μεθοριακή διάβαση της Ράφα και προορίζονται να μεταφερθούν σήμερα στην Τουρκία. Συνολικά 39 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων υπάρχουν 13 συνοδοί ασθενών, θα μεταβούν στην Τουρκία, χάρη στην συνεργασία της Τουρκίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

    Η Άγκυρα επίσης προσδοκά την έγκριση από την Αίγυπτο για να εγκατασταθούν νοσοκομεία και να προσφερθεί ιατρική φροντίδα στην περιοχή της Ράφας, προκειμένου να νοσηλεύσουν παλαιστίνιους ασθενείς και τραυματίες. Ο Κοτζά εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα λειτουργηθεί ένα νοσοκομείο εκστρατείας κοντά στη Ράφα, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται σε αυτό.

    Για τη βοήθεια και αλληλεγγύη που προσφέρει, η Τουρκία έχει ήδη αποστείλει αεροσκάφη και ένα πλοίο με τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικό υλικό προς τη Γάζα. Μεταξύ άλλων, έχει στείλει γεννήτριες και θερμοκοιτίδες για να στηρίξει τις ανάγκες της περιοχής.

    Η μεταφορά των καρκινοπαθών από τη Γάζα στην Τουρκία αποτελεί ένα βήμα προς την ανθρωπιστική βοήθεια και την προώθηση της υγείας των πληγέντων. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σταθερή απόδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της αλληλεγγύης στη δύσκολη εποχή αυτή για την περιοχή. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενισχύσει και να στηρίξει αυτές τις πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιτευχθεί η επαρκής νοσηλευτική φροντίδα και η βελτίωση των συνθηκών ζωής στην περιοχή.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα