4 Ιουλίου 2024

    Ανατροπή στα σχολεία: Προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων σε 700 ομάδες”

    Η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, έκανε σήμερα μια σημαντική ανακοίνωση που αλλάζει την εικόνα των ελληνικών σχολείων. Με απόφαση της, 700 ομάδες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αποκτήσουν νέους συνεργάτες, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, για να υποστηρίξουν το προσωπικό και τους μαθητές. Η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και αφορά στο σχολικό έτος 2023-2024.

    Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ περιλαμβάνονται 443 ομάδες σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 257 ομάδες σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι νέοι συνεργάτες θα επιλεγούν από τους ισχύοντες τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ των κλάδων ΠΕ23-Ψυχολόγων και ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών. Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί η δυνατότητα σε εξειδικευμένο προσωπικό να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε ζητήματα κοινωνικής δέσμευσης και ψυχολογικής ευεξίας.

    Ο στόχος της υφυπουργού Παιδείας είναι να προσφέρει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον στα ελληνικά σχολεία. Τα τελευταία χρόνια, η πίεση και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές έχουν αυξηθεί, γεγονός που απαιτεί την παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    Οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος προσαρμοσμένου στις ανάγκες των μαθητών. Θα παρέχουν υποστήριξη όχι μόνο στους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά και σε όλη τη σχολική κοινότητα.

    Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια σημαντική επένδυση στο μέλλον των μαθητών μας και ανταποκρίνεται στην ανάγκη για πλήρη υποστήριξη στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η ενίσχυση των σχολικών ομάδων με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να προχωρήσουν στην προσωπική τους ανάπτυξη.

    Η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας ανοίγει νέους δρόμους και ευκαιρίες για τη μεταρρύθμιση του σχολικού συστήματος. Είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της προσαρμοστικής εκπαίδευσης που έχει ως στόχο να φέρει τους μαθητές στο επίκεντρο και να τους παρέχει τη σωστή στήριξη για την επίτευξη των στόχων τους.

    Με αυτήν την πρωτοβουλία, τα ελληνικά σχολεία δείχνουν ότι λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των μαθητών και επιδιώκουν την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος. Αναμένουμε με αγωνία την εφαρμογή αυτής της απόφασης και ελπίζουμε ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα για όλους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό σύστημα στο σύνολό του.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα