3 Ιουλίου 2024

    Ανείπωτη ανθρωπιά: Ασθενής στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση χωρίς γενική αναισθησία

    Το θέαμα που αντικρύστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι αποτρόπαιο και σοκαριστικό. Η αδελφή μιας ασθενούς αποκάλυψε μια κατάφορη κατάχρηση εξουσίας, όπου η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση χωρίς να της χορηγηθεί η απαιτούμενη γενική αναισθησία. Το περιστατικό, που συνέβη κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης για την αντιμετώπιση κήλης στην σπονδυλική στήλη, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

    Η αδελφή της ασθενούς αποφάσισε να αποκαλύψει αυτήν την απάνθρωπη κατάχρηση μέσω κοινωνικών δικτύων, εξηγώντας πως οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι, λόγω δυσλειτουργίας του μηχανήματος, δεν της χορηγήθηκε ποτέ η κατάλληλη γενική αναισθησία, αλλά μόνο μια αρχική μέθη. Η ανάρτησή της έχει προκαλέσει αναστάτωση και οργή στους πολίτες, ενώ το νοσοκομείο δέχεται βαριά κατηγορία για αμέλεια και παραβίαση των δικαιωμάτων του ασθενούς.

    Οι αρχές του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας επιβεβαίωσαν το περιστατικό και ανέφεραν ότι έχουν ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση. Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει αναλάβει την έρευνα του θέματος και έχει υποσχεθεί να δώσει πλήρη ενημέρωση για την πορεία της έρευνας και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν.

    Η κατάχρηση εξουσίας και η παραβίαση της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου είναι απαράδεκτες πράξεις που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Ο αδικοχαμένος ασθενής ήταν εντελώς απροστάτευτος και ανυπεράσπιστος κατά τη διάρκεια της επέμβασης, υποβάλλοντας τον σε ακατόρθωτο άγχος και πόνο. Είναι πλέον κοινή υποχρέωση όλων μας να εξετάσουμε αυτήν την υπόθεση με βάση τη δικαιοσύνη και να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν άλλο ασθενή.

    Πρέπει να επισημάνουμε τη σημασία της σωστής διεξαγωγής των χειρουργείων και της σωστής χρήσης των ναρκωτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται. Οι ασθενείς δικαιούνται να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και η ασφάλειά τους πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα. Είναι καθήκον μας ως κοινωνία να προστατεύουμε τα ασθενή μας και να διασφαλίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν παραλείψεις που μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ευημερία τους.

    Είναι καιρός να δείξουμε αλληλεγγύη σε αυτήν την αδικοχαμένη οικογένεια και να απαιτήσουμε τις κατάλληλες ενέργειες για να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων ανείπωτων γεγονότων. Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα σε μια ανθρώπινη, ασφαλή και αξιοπρεπή περίθαλψη, και εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό το δικαίωμα δεν θα παραβιάζεται ποτέ ξανά.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα