2 Ιουνίου 2024

    Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων γρίπης και κορωνοϊού – Ο Προεδρεύων της ΕΙΝΑΠ προειδοποιεί για την κατάσταση

    Μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων γρίπης, κορωνοϊού και άλλων ιώσεων παρατηρείται στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η κυρία Παγώνη επεσήμανε ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες, ιδίως στο διάστημα των επόμενων 10 ημερών. Ωστόσο, επισήμανε ότι οι πολίτες είχαν ανάγκη να απολαύσουν τις γιορτές και να έχουν καλή διάθεση.

    Όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τη Δευτέρα, η κυρία Παγώνη σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Σε περίπτωση που ένα παιδί δεν νιώθει καλά, δεν χρειάζεται να έχει πυρετό για να μείνει στο σπίτι και να μη μεταδώσει την ασθένεια. Η κυρία Παγώνη πρότεινε επίσης να κρατηθεί απόσταση από φίλους και συμμαθητές και να τηρηθούν οι αναγκαίες υγειονομικές προφυλάξεις, όπως η χρήση αντισηπτικού.

    Σχετικά με τη χρήση μάσκας στα παιδιά, η κυρία Παγώνη αναφέρει ότι δεν χρειάζεται για αυτούς στα σχολεία. Ωστόσο, οι ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να τη φορούν σε αεροπλάνα, πλοία, μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους με μεγάλο αριθμό ατόμων.

    Επίσης, η κυρία Παγώνη υπενθύμισε την σημασία του εμβολιασμού κατά της γρίπης. Οι εμβολιασμοί έχουν καθυστερήσει και η ευκαιρία για τον εμβολιασμό παραμένει ανοικτή. Τα εμβόλια χρειάζονται 2 εβδομάδες για να αναπτύξουν αντισώματα που θα προστατεύσουν τον οργανισμό. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου.

    Η κυρία Παγώνη τονίζει ότι η γρίπη παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου αναμένεται να προκαλεί πολλές δυσκολίες σε πολλούς ανθρώπους. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε προσεκτικοί και να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για να αποφύγουμε την εξάπλωση των ιώσεων.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα