4 Ιουλίου 2024

    Απελπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας: Οι αρρώστιες μολύνουν τα παιδιά

    Στη Λωρίδα της Γάζας, η ανθρωπιστική κρίση εξακολουθεί να επιδεινώνεται καθημερινά. Περίπου 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι ζουν στη Ράφα, όπου έχουν επικεφαλής απειλητική χερσαία επίθεση από το Ισραήλ. Σύμφωνα με το UNRWA, το 90% των παιδιών έχει μολυνθεί με μολυσματικές ασθένειες, ενώ οι τροφές και το πόσιμο νερό είναι ελάχιστα. Ο παλαιστινιακός πληθυσμός βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ δεν σταματούν.

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί με επιδείνωση της επίθεσης στη Ράφα, προκαλώντας ανησυχία σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, περίπου 29.092 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τη Χαμάς.

    Η διεθνής κοινότητα πιέζει για άμεση ανθρωπιστική παύση, αλλά οι ελπίδες για νέα ανακωχή μειώνονται. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρόκειται να εξετάσει σήμερα νέο κείμενο, αλλά τα αμερικανικά αντίποινα απειλούν να απορρίψουν οποιαδήποτε απόφαση. Η κατάσταση στη Ράφα γίνεται ολοένα πιο επικίνδυνη, καθώς οι άμαχοι είναι σε κίνδυνο ενόψει της επίθεσης του Ισραήλ.

    Η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς οι γείτονες αρνούνται να υιοθετήσουν οποιαδήποτε απόφαση για την επίλυση της σύγκρουσης. Η κατάσταση των παιδιών που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας είναι ανησυχητική, καθώς ο υποδιευθυντής του UNICEF επισημαίνει ότι τα παιδιά πεθαίνουν από την πείνα και τις ασθένειες, ενώ η υπαίτια κατάσταση επιδεινώνεται με κάθε στιγμή που περνά.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα