4 Ιουλίου 2024

    Απεργοί οι Φυσικοθεραπευτές: Αίτημα για δίκαιη μεταχείριση και αύξηση των προϋπολογισμών

    Οι Φυσικοθεραπευτές αποφάσισαν να βγουν σε απεργία, αντιδρώντας στα μέτρα επιστροφής και απόσβεσης που επηρεάζουν αρνητικά την εργασία τους. Ο πανελλήνιος σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, μετά από διάσκεψη των αντιπροσώπων του, απεφάσισε να προχωρήσει σε δράσεις αντίδρασης, με κορύφωση την απεργία και τη διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας.

    Ο κλάδος της Φυσικοθεραπείας έχει υποστεί σημαντικές οικονομικές απώλειες λόγω των μέτρων επιστροφής και απόσβεσης (claw-back και rebate). Από το 2013, υπήρξε μείωση των εσόδων των Φυσικοθεραπευτών και η θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τον κλάδο. Το χειρότερο είναι ότι το claw-back επιβάλλεται σε υπηρεσίες που παρέχονται μετά από παραπομπή ιατρού, ενώ οι Φυσικοθεραπευτές δεν έχουν την ευθύνη για τη συνταγογράφηση αυτών των υπηρεσιών. Επιπλέον, οι Φυσικοθεραπευτές πρέπει να αντιμετωπίσουν περαιτέρω δυσκολίες λόγω της αύξησης των καλυπτόμενων παθήσεων, χωρίς αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού για τη φυσικοθεραπεία.

    Για αυτούς τους λόγους, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζητά από την κυβέρνηση:

    – Αύξηση του προϋπολογισμού για τη φυσικοθεραπεία, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων.
    – Άμεση κατάργηση των μέτρων επιστροφής και απόσβεσης.

    Οι Φυσικοθεραπευτές αξίζουν δίκαιη μεταχείριση και αναγνώριση για το έργο τους στη βελτίωση της υγείας των πολιτών. Είναι καιρός η κυβέρνηση να ακούσει τις ανησυχίες τους και να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει την αειφόρο ανάπτυξη του κλάδου της Φυσικοθεραπείας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα