7 Ιουλίου 2024

    Απολαυστικά μύδια σαγανάκι με πικάντικη μουστάρδα και φρέσκο λεμόνι

    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας παρουσιάζει μια εκπληκτική συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα, που συνδυάζει τη μυρωδιά της θάλασσας με μία πικάντικη σάλτσα από μουστάρδα και φρέσκο λεμόνι. Τα πεντανόστιμα μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λεμόνι έχουν γίνει μια δημοφιλής επιλογή για τα εορταστικά γεύματα και όχι άδικα!

    Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν με τη γευστική ποικιλία τους. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να προετοιμάσετε τη σάλτσα μουστάρδας και λεμονιού. Χρειάζεστε 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδας, τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Στη συνέχεια, πρέπει να πλύνετε πολύ καλά τα μύδια, αφαιρώντας όλες τις άχρηστες πεταλούδες. Στη συνέχεια, θα τα βράσετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλάτι και νερό, μέχρι να ανοίξουν. Περίπου 5 λεπτά είναι αρκετά για να γίνουν. Όταν ανοίξουν, πρέπει να τα αφαιρέσετε από τη φωτιά και να τα αφήσετε να κρυώσουν ελαφρώς.

    Έπειτα, θα πρέπει να ανακατέψετε τα μύδια με τη σάλτσα μουστάρδας και λεμονιού, ώστε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα από τη γευστική σάλτσα. Αφού τα ανακατέψετε καλά, αφήστε τα να αφομοιώσουν τη γεύση της σάλτσας για 10 λεπτά.

    Τέλος, τα μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λεμόνι είναι έτοιμα για σερβίρισμα! Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με φρέσκα λάιμ, παραδοσιακές τηγανίτες πατάτες ή ακόμη και με μία ελαφριά σαλάτα.

    Αυτή η συνταγή, που φιλοξενείται στο blog της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, θα κάνει τα μύδια σαγανάκι το επικό κέρασμα της Καθαράς Δευτέρας. Η πικάντικη σάλτσα μουστάρδας και λεμονιού θα προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία, ενώ η φρεσκάδα της θάλασσας θα αναδείξει τη γεύση των μυδιών. Ετοιμαστείτε για μια απόλαυση που θα σας ξετρελάνει!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα