7 Ιουλίου 2024

    Αστυνομικά μυθιστορήματα: 5 Τίτλοι για μια ιουλιανή συναρπαστική ανάγνωση!

    Καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του φέρνει συζητήσεις για διακοπές, ζέστη και φυσικά θερινές αναγνώσεις! Ένα είδος λογοτεχνίας που απευθύνεται σε πολλούς αναγνώστες το καλοκαίρι είναι το αστυνομικό μυθιστόρημα. Σήμερα, το CultureNow έχει επιλέξει 5 τίτλους που θα σας προτείνει. Όπως πάντα, θα κάνουμε μια νέα εκδοχή της λίστας, προσθέτοντας το δικό μας προσωπικό άγγιγμα και συνοδεύοντας τη με έναν νέο τίτλο στην αρχή τουυ.

    1. “Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ και άλλες ιστορίες” από Έντγκαρ Άλλαν Πόε
    Ξεκινάμε τη λίστα μας με τον κλασικό τίτλο της αστυνομικής λογοτεχνίας, τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε και το συλλογικό έργο που περιέχει τις “Ιστορίες του Σερ Άρθουρ Γόρντον Πιμ”. Αυτό το βιβλίο είναι θεμελιώδες για το είδος και παρουσιάζει την αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία και την αινιγματική φύση της ανθρώπινης ψυχής μέσα από τις συναρπαστικές ιστορίες.

    2. “Μαρπλ” από διάφορους συγγραφείς
    Στη συνέχεια, έχουμε μια συλλογή από διάφορους συγγραφείς που παρουσιάζουν την αγαπημένη μας κυρία του whodunnit, την Μαρπλ. Κάθε συνεισφέρων συγγραφέας παρουσιάζει μια δική του έκδοση της Μαρπλ, με σεβασμό στις κλασικές αστυνομικές αρχές. Αυτό το βιβλίο είναι μια ευφάνταστη συλλογή που σίγουρα θα σας συναρπάσει.

    3. “Ευρυδίκη, Από το Σκοτάδι στο φως” από Αννέτα Μαρκογιαννάκη
    Στη συνέχεια, έχουμε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα από μια Ελληνίδα συγγραφέα, την Αννέτα Μαρκογιαννάκη. Αυτό το βιβλίο ακολουθεί την ιστορία της Ευρυδίκης, μιας νεαρής γυναίκας που προσπαθεί να λύσει ένα αίνιγμα με τις ίδιες. Ένα συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ που θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.

    4. “Εξαίσιο πτώμα” από Αγκουστίνα Μπαστερρίκα
    Στη συνέχεια, έχουμε ένα πυκνά δομημένο μυθιστόρημα από την Αγκουστίνα Μπαστερρίκα. Αυτό το βιβλίο εξερευνά την άλλη πλευρά της ανθρώπινης φύσης μέσω μιας δυστοπικής ιστορίας όπου ο κανιβαλισμός γίνεται νόμος. Ένα αστυνομικό θρίλερ που μας κάνει να σκεφτούμε βαθύτερα για την ανθρώπινη φύση και την κοινωνία μας.

    5. “Η εξέγερση των Καρυάτιδων” από Πέτρο Μάρκαρη
    Τέλος, έχουμε ένα βιβλίο από έναν Έλληνα συγγραφέα, τον Πέτρο Μάρκαρη. Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει μια φανταστική ιστορία όπου μια ομάδα γυναικών ενάντια σε ξένους επενδυτές που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Ένα βιβλίο που ενδιαφέρει και ενημερώνει για την εποχή μας μέσω μιας συναρπαστικής αστυνομικής ιστορίας.

    Καθώς προετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές απολαύσεις, ας μην ξεχνάμε τις αστυνομικές αναγνώσεις που μας κρατάνε σε αγωνία και μας προσφέρουν ένα Ιούλιο γεμάτο μυστήριο!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα