4 Ιουλίου 2024

    Αυτές είναι οι φυλές σκύλων που ρέπουν στην παχυσαρκία

    Τα παχουλά κουτάβια είναι αξιολάτρευτα. Σε κάνουν να θέλεις να τα πάρεις αγκαλιά, να τα ζουλήξεις και να τα βγάλεις φωτογραφία. Η παχυσαρκία όμως είναι επικίνδυνη καθώς μπορεί να φέρει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με μια μελέτη από το VCA Animal Hospitals, η παχυσαρκία είναι η πιο κοινή ασθένεια που προσβάλλει το 30% των σκύλων. Οι πιθανές φυλές που είναι πιο προδιαθετικές στην παχυσαρκία περιλαμβάνουν τα Pugs, Beagles, Golden Retrievers, English Springer Spaniels και Border Terriers. Άλλες φυλές με υψηλό ρίσκο είναι τα Labrador Retrievers, Cavalier King Charles Spaniels, Cocker Spaniels και West Highland Terriers. Καθορισμένες φυλές που μπορούν να πάρουν κάποια παραπάνω κιλά είναι τα Yorkshire Terriers, German Shepherds και Shih Tzus.

    Πώς να αποτρέψετε τον σκύλο σας από το να γίνει παχύσαρκος

    Πέραν από την γενετική προδιάθεση, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το βάρος ενός σκύλου, όπως ο μεταβολισμός, οι ορμόνες, η διατροφή και η άσκηση. Ανεξάρτητα από τη φυλή του σκύλου, είναι σημαντικό να του παρέχετε μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή, με περιορισμένες λιχουδιές. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για τις ειδικές ανάγκες του σκύλου σας. Επίσης, η καθημερινή άσκηση είναι απαραίτητη για την υγεία του σκύλου σας, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη φυλή του. Προσαρμόστε τις ανάγκες άσκησης ανάλογα με τις ανάγκες του σκύλου σας, αλλά θυμηθείτε ότι όλοι οι σκύλοι χρειάζονται καθημερινή δραστηριότητα και πνευματική διέγερση.

    Παρατηρήσεις

    Για να αναγνωρίσετε αν ο σκύλος σας είναι παχύσαρκος, μπορείτε να προσέξετε τα πλευρά του. Αν δεν φαίνονται με το μάτι ή δεν μπορείτε να τα ψηλαφήσετε, τότε μπορεί να έχει πρόβλημα υπέρβαρου. Ο δείκτης ένδειξης για την παχυσαρκία σε ζώα είναι όταν το βάρος τους ξεπερνά κατά 20% το φυσιολογικό βάρος που προβλέπεται για τη φυλή τους.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα