9 Ιουλίου 2024

    Αυτογνωσία: Το κλειδί για ευτυχισμένες σχέσεις

    Το βασικό συστατικό για μια ευτυχισμένη ζωή είναι οι σχέσεις μας, σύμφωνα με το Life Project. Αυτή η εξαιρετική εμπειρία αυτογνωσίας πρόκειται να λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ωδείο Αθηνών, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου. Ο κεντρικός στόχος του φεστιβάλ είναι να μας φέρει πιο κοντά στην αυτογνωσία μέσω των ανθρώπινων σχέσεων.

    Η έρευνα του πανεπιστημίου Harvard, που εξετάζει τον παράγοντα της ευτυχίας και τους παράγοντες που την επηρεάζουν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ποιότητα των σχέσεων μας συνδέεται άμεσα με την ποιότητα και τον χρόνο ζωής μας. Με αυτή τη σκοπιά, το 1ο Life Project, με τίτλο CONNECTED, έχει προσκαλέσει κορυφαία μυαλά από όλη τη χώρα για να διαφωτίσουν από διάφορες οπτικές γωνίες αυτόν τον σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει την ευτυχία και την παρατεταμένη ζωή μας. Στους ομιλητές περιλαμβάνονται:

    Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, θα προσφέρονται πολύτιμα εργαλεία και εφόδια για μια ζωή γεμάτη νόημα. Η επιλογή περιλαμβάνει εργαστήρια όπως το “Breathing for Life, Mindful Breathing workshop” με την Μυρτώ Λεγάκη. Το πόσες συνειδητές αναπνοές κάνουμε κατά τη διάρκεια μιας ημέρας είναι εντυπωσιακό. Σε αυτό το εντυπωσιακά διαδραστικό εργαστήριο, εξασκούμαστε σε τεχνικές διαλογισμού mindfulness και breathwork, που επιτρέπουν στη γαλήνη και την επαφή με τον εαυτό μας και την καρδιά μας να γίνουν πραγματικότητα.

    Το Breathwork, η τέχνη της αναπνοής με τους Στάθια Ζουγανέλη και Paul Jones, παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε την τέχνη της αναπνοής. Αυτό επιτρέπει στον καθένα να επιτυγχάνει την επιθυμητή νοητική και συναισθηματική κατάσταση όταν το επιθυμεί. Επιπλέον, μπορούμε να εξερευνήσουμε βάθος με τη χρήση της αναπνοής για να αντιμετωπίσουμε ασφαλέστερα και να απελευθερώσουμε σωματικές αναμνήσεις ψυχολογικών τραυμάτων. Κατά τη διάρκεια του crash course, θα εφαρμοστούν απλές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για να διαχειριστούμε την ένταση στην εργασία ή να παραμείνουμε ψύχραιμοι κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας.

    Τέλος, το Sound Healing Bath με τον Nikolaos Unalome παρέχει μια ακουστική θεραπεία μέσω του ήχου. Αυτή η εμπειρία χαλαρώνει το σώμα, καθαρίζει το υποσυνείδητο, ηρεμεί το μυαλό και ενεργοποιεί τα φυσικά συστήματα θεραπείας του σώματος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, χρησιμοποιούνται διάφορα μουσικά όργανα, όπως γκονγκ και κρύσταλλα, που κινητοποιούν κάθε κύτταρο του σώματος με τις κοσμικές τους δονήσεις. Αυτό αφήνει μια αίσθηση ανανέωσης και αναζωογόνησης, απαλλαγμένη από το άγχος και τα βάρη της καθημερινότητας.

    Το Life Project είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας να εργαστούμε πάνω στον πιο σημαντικό “project” της ζωής μας: Τον εαυτό μας. Το πλήρες πρόγραμμα του Life Project είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα lifeproject.gr και το ticketservices.gr. Μην χάσετε την ευκαιρία να ενσωματώσετε την αυτογνωσία στην καθημερινότητά σας και να ανακαλύψετε μια ζωή γεμάτη ευτυχία και νόημα.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα