7 Ιουλίου 2024

    Αφήστε πίσω τις σαλάτες! Δοκιμάστε ένα νόστιμο κινόα κέικ χωρίς αλεύρι

    Η κινόα αποτελεί ένα από τα superfoods που έχουν κατακτήσει δικαιωμένα μια θέση στο ντουλάπι της κουζίνας μας και στη διατροφή μας. Δεν αποτελεί μόνο μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης σε σχέση με τον ρύζι και το σιτάρι, αλλά είναι επίσης πλούσια σε σημαντικά μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο, καθώς και σε βιταμίνες Β, Ε και φυτικές ίνες που βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και μειώνουν το αίσθημα της πείνας.

    Ωστόσο, η μεγάλη πρόκληση με την κινόα είναι πώς να την ενσωματώσουμε στη διατροφή μας με πιο δημιουργικό τρόπο. Έχουμε βαρεθεί τις σαλάτες. Για αυτό αναζητήσαμε την πιο ελκυστική συνταγή στο coachmydiet.gr, από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου, και βρήκαμε ένα εξαιρετικά νόστιμο κέικ με κινόα που δεν περιέχει αλεύρι.

    Υλικά:
    – 2 φλυτζάνια βρασμένη κινόα (3/4 φλυτζάνι περίπου αν δεν έχει βραστεί)
    – 1/3 φλυτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
    – 4 αυγά
    – 125 γραμμάρια βούτυρο (μισή συσκευασία)
    – 1 βανίλια
    – 1 φλυτζάνι φρουκτόζη
    – ½ φλυτζάνι κακάο άγλυκο
    – 1 ½ κουταλάκι γλυκού baking powder
    – ½ κουταλάκι γλυκού σόδα
    – ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

    Εκτέλεση:
    1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη μάζα.
    2. Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.
    3. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε μια γλάσο από πάνω ή ανάμεσα στο κέικ. Για να φτιάξουμε τη γλάσο, αλέθουμε 2 φλυτζάνια φρουκτόζη μέχρι να γίνει σαν άχνη, και ανακατεύουμε με ½ φλυτζάνι βούτυρο και 2 κουταλάκια γάλα.

    Με αυτήν τη συνταγή για κινόα κέικ χωρίς αλεύρι, μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη της κινόας σε μια γλυκιά και γευστική μορφή. Αυτό το κέικ αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν το αλεύρι και θέλουν μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και για ένα γλυκό επίλεκτο!

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα