7 Ιουλίου 2024

    Βασιλιάς Κάρολος στην COP28: Προστάτευση της Γης για την επιβίωσή μας”

    Στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP28 στο Ντουμπάι, ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε μία εμφάνιση που έκλεψε τις εντυπώσεις. Φορώντας μια γραβάτα με ελληνικές σημαίες, απηύθυνε έκκληση για μια αληθινά ανατρεπτική αλλαγή προς όφελος του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας.

    Ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας τη σημασία της COP28 ως η στιγμή για μια καμπή στην περιβαλλοντική δράση. Εκφράζοντας τις ευχές του, ελπίζει ότι αυτή η σύνοδος θα είναι ακόμη μια κρίσιμη στιγμή για μια πραγματική μεταβολή. Κατά τη γνώμη του, ο κόσμος βρίσκεται σε λανθασμένη πορεία όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει αν δεν γίνει γρήγορη προσαρμογή στα περιβαλλοντικά προβλήματα.

    Επιπλέον, ο βασιλιάς Κάρολος επεσήμανε τις παγκόσμιες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τις καταστροφές που προκαλούνται από κατακλυσμούς και κυκλώνες σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Δεν μπορούμε να αγνοούμε την τρομακτική εμπειρία που ζούμε, καθώς η φύση αλλάζει με έναν ρυθμό που ξεπερνά τις δυνατότητές της. Με αυτή την ευκαιρία, έκανε έκκληση για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματο-οικονομικού συστήματος προς όφελος της ενεργειακής μετάβασης.

    Τελειώνοντας την ομιλία του, ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι η Γη δεν ανήκει σε εμάς, αλλά εμείς ανήκουμε στη Γη. Αυτή η κατανόηση είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του πλανήτη και για την επιβίωση μας. Πρέπει να επανορθώσουμε και να αποκαταστήσουμε τη φυσική ισορροπία που αποτελεί το θεμέλιο της οικονομίας μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας.

    Αναλαμβάνοντας αυτήν την πρόκληση, ο βασιλιάς Κάρολος συνέδραμε τους ηγέτες όλων των χωρών στην COP28 να ενωθούν για να προωθήσουν την περιβαλλοντική δράση προς όφελος της Γης και της ανθρωπότητας. Μεταξύ άλλων, πρότεινε να επενδύσουν περισσότερο στην ανανεώσιμη ενέργεια και να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα.

    Ο βασιλιάς Κάρολος αφήνει το μήνυμά του στην COP28, καλώντας όλους να αναλάβουν δράση για το μέλλον του πλανήτη μας. Η προστασία της Γης και η διασφάλιση της επιβίωσής μας πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους μας. Εμείς ανήκουμε στη Γη και είναι καθήκον μας να φροντίσουμε για αυτήν, εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλες τις γενιές που θα ακολουθήσουν.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα