7 Ιουλίου 2024

    Βελτίωση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας: Νέες υπογραφές για ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση

    Τα πρώτα βήματα για τη βελτίωση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, έγιναν σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτιρίου. Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 5.588.368,96 ευρώ και διάρκεια εκτέλεσης 14 μήνες, θα πραγματοποιηθεί από την ανάδοχη εταιρεία Κ/Ξ Τροπή ΑΕ – Τάλως ΑΤΕ.

    Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, παρευρέθηκαν στην τελετή υπογραφής και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη αυτού του σημαντικού έργου. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας είναι προτεραιότητα και χάρηκε ιδιαίτερα που η πρώτη του υπογραφή ως Υπουργού Υγείας αφορά την ανακαίνιση ενός κέντρου υγείας που είχε ανάγκη από επισκευές και αναβαθμίσεις για καιρό.

    Από την πλευρά της, η κ. Αγαπηδάκη τόνισε τη σημασία του έργου, αποκαλύπτοντας πως το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας θα γίνει πανεπιστημιακό κέντρο υγείας, που θα συνδεθεί με την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Επίσης, η κ. Αγαπηδάκη ανέφερε ότι το έργο αυτό συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα RRF και προσέθεσε ότι άλλα 10 κέντρα υγείας έχουν υιοθετηθεί για παρόμοιες αναβαθμίσεις.

    Η ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας θα βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου έτους. Η ανάδοχη εταιρεία δεσμεύθηκε να πραγματοποιήσει το έργο με υψηλή ποιότητα και στους προβλεπόμενους χρονικούς περιθωρίους.

    Τα εργατικά συνδικάτα και οι κάτοικοι της περιοχής χαιρέτισαν την ανακοίνωση για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας. Αναμένεται με ανυπομονησία να δουν το αποτέλεσμα των εργασιών και τις βελτιώσεις που θα φέρουν στην εφαρμογή των υπηρεσιών υγείας προς όφελος της τοπικής κοινότητας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα