4 Ιουλίου 2024

    Γίνε φίλος με τον εαυτό σου και αγκάλιασε τον με αγάπη και αυτοσεβασμό

    Στη ζωή μας, κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει την αμφισβήτηση του εαυτού του, είτε ως στόχο ζωής είτε ως κάτι που έχει μάθει να κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά τι είναι ακριβώς η αυτό-αμφισβήτηση; Βαθιά μέσα μας, αναζητούμε μία εσωτερική αλλαγή και εξέλιξη.

    Γιατί όμως είναι τόσο δύσκολο να γίνουμε δίκαιοι με εμάς τους ίδιους; Γιατί να αμφισβητούμε τις αποφάσεις μας περισσότερο από ό,τι αμφισβητούμε τους άλλους; Γιατί να προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτό που είμαστε; Οι ταμπέλες που δίνουμε σε εμάς τους ίδιους γίνονται μέρος της ταυτότητάς μας και μας κάνουν να αμφισβητούμε κάθε απόφασή μας.

    Ας πάψουμε λοιπόν να κρίνουμε τον εαυτό μας με άγρια μάτια. Ας προσπαθήσουμε να μας δίνουμε τη δική μας ευκαιρία. Ας μην κρίνουμε τον εαυτό μας πιο αυστηρά από ό,τι κρίνουμε τους άλλους. Ας μην πιστεύουμε ότι η αυστηρή μας κριτική θα μας βελτιώσει και θα μας οδηγήσει σε λιγότερα λάθη στο μέλλον.

    Πρέπει να είμαστε δίκαιοι με τον εαυτό μας και να μην επηρεαζόμαστε από τις δεύτερες σκέψεις και τις ενοχές μας που είναι πιο ισχυρές από την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Αν δεν είμαστε οι πρώτοι που θα αναγνωρίσουμε και θα σεβαστούμε τα όριά μας, τις επιθυμίες μας και τον εαυτό μας, πώς μπορούμε να περιμένουμε να το κάνουν οι άλλοι;

    Ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας και ας μιλάμε σε εμάς με όμορφα λόγια. Ας αγαπάμε και τις επιλογές μας, καθώς αυτές καθορίζουν τον δρόμο μας. Και ας σκεφτόμαστε ότι αν μιλάμε με τους φίλους μας με τον ίδιο τρόπο που απευθυνόμαστε σε εμάς, αν τους υποτιμούμε όπως υποτιμούμε τον εαυτό μας, κανένας δεν θα νιώθει ότι είμαστε φίλοι τους.

    Ας γίνουμε φίλοι με τον εαυτό μας, ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας και ας του μιλάμε με τον τρόπο που θα θέλαμε να μας μιλάνε. Ας μην αφήνουμε τις επιθυμίες μας να παραμένουν μόνο στη θεωρία. Ας κάνουμε τις επιλογές μας πράξη, γιατί το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να γίνουμε ό,τι θέλουμε είναι το αν. Ας στηρίξουμε την επιλογή μας και ας γίνουμε η επιλογή μας.

    Να θυμάστε, πως κανείς δεν μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία που δεν δίνετε εσείς στον εαυτό σας. Κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει όσα δεν αναγνωρίζετε εσείς σε εσάς. Είστε οι μόνοι που μπορείτε να στηρίξετε τα όριά σας και να δείξετε στους άλλους πόσο σημαντικά είναι για εσάς.

    Ο κόσμος έξω είναι σκληρός και οι άλλοι μπορεί να μην καταλαβαίνουν πάντα τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Αλλά πρώτα πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να γίνουμε φίλοι με τον εαυτό μας και να μιλάμε σε εμάς με αγάπη και αυτοσεβασμό. Μόνο τότε, θα μπορέσουμε να γίνουμε η καλύτερη έκδοση του εαυτού μας.
    Γίνε φίλος με τον εαυτό σου και αγκάλιασε τον με αγάπη και αυτοσεβασμό
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα