2 Ιουλίου 2024

    Γεωργιάδης: Θα ελέγξουμε τη φαρμακευτική δαπάνη πάση θυσία

    Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να ελέγξει τη φαρμακευτική δαπάνη και το clawback πάση θυσία. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση κοπής πίτας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο Υπουργός ζήτησε τη βοήθεια του ΕΟΦ και των θυγατρικών του για να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Τόνισε επίσης ότι η δαπάνη του ΙΦΕΤ είναι υπερβολικά μεγάλη και πρέπει να υπάρξει ένα φρένο.

    Ο Υπουργός Υγείας παρακάλεσε επίσης τον ΕΟΦ να επιταχύνει τις εγκρίσεις φαρμάκων, καθώς η ταχύτητα αυτής της διαδικασίας είναι κρίσιμη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Ενισχύοντας την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, τόνισε επίσης την ανάγκη για συνεργασία με τον ΕΟΦ.

    Ο Υπουργός επεσήμανε επίσης τη σημασία να επιταχυνθεί η διείσδυση κλινικών μελετών και να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα φαρμάκων. Εκφράζοντας την υπερηφάνειά του για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι καλύτερη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων.είναι απόδειξη της αποφασιστικότητας του Υπουργού Υγείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φαρμακευτικής δαπάνης και του clawback. Ο τίτλος του άρθρου μπορεί να είναι “Επιδίωξη ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης: Οι προσπάθειες του Υπουργού Υγείας για μια καλύτερη αγορά”.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα