7 Ιουλίου 2024

    Γεωργιάδης: Χρονική παράταση για τις καθαρίστριες στα δημόσια νοσοκομεία

    Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αντιμετώπισε την προβληματική κατάσταση που εκτυλίχθηκε έξω από το Υπουργείο Υγείας και συζήτησε με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Κατόπιν της συνάντησης, δηλώθηκε η συμφωνία για τρίμηνη παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών που απασχολούνται στα δημόσια νοσοκομεία έως την 30η Ιουνίου 2024, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβασή τους στην αγορά εργασίας.

    Ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η πολιτική της Κυβέρνησης για το “outsourcing” στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, καθώς και ότι η συνταγματική απαγόρευση της μονιμοποίησης των εργαζομένων με Συμβάση Ορισμένου Χρόνου Εργασίας παραμένει ισχύουσα. Ο υπουργός ευχήθηκε στους εργαζόμενους να ενημερώνονται καλά και να προβαίνουν στις καλύτερες επιλογές για τη ζωή τους. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι όσοι εργαζόμενοι με Συμβάση Ορισμένου Χρόνου επιθυμούν να προσληφθούν από εργολάβους υπηρεσιών καθαριότητας στα νοσοκομεία, θα βρεθεί λύση για την πρόσληψή τους. Ωστόσο, εκείνοι που επιλέγουν να μην προσληφθούν πρέπει να γνωρίζουν ότι η εργασία τους στο νοσοκομείο θα ολοκληρωθεί κάποτε.

    Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας ανήκει στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και έδωσε εντολή για το άνοιγμα των πορτών του και την αναχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Η ανακοίνωση ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο δεν θα είναι ποτέ κλειστό για τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ και όλων των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στο ΕΣΥ.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα