7 Ιουλίου 2024

    Διαβάστε για τις διακρίσεις στην απόκτηση εξειδίκευσης των ιδιωτικών παιδιάτρων

    Στον τίτλο: “Διακρίσεις στην απόκτηση εξειδίκευσης: Ιδιώτες παιδίατροι συναντούν εμπόδια”

    Ομάδα ιδιωτικών παιδιάτρων διαμαρτύρεται για τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν στην απόκτηση εξειδίκευσης σε σχέση με τους συναδέλφους τους που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) ή σε πανεπιστημιακές κλινικές. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων έχει επισημάνει την αδικία αυτή στα υπόμνημά της προς το Υπουργείο Υγείας, καταλογίζοντας ότι η εξειδίκευση της παιδιατρικής στις κλάδους της ενδοκρινολογίας, γαστρεντερολογίας και αναπτυξιολογίας παραχωρείται αποκλειστικά σε ιατρούς που εμπλέκονται με δημόσιους φορείς, αφήνοντας έτσι τους ιδιώτες παιδιάτρους χωρίς τη δυνατότητα άμεσης εξειδίκευσης.

    Σύμφωνα με τους ιδιώτες παιδίατρους, έχουν υποβληθεί υπομνήματα προς το Υπουργείο Υγείας από την “Ελληνική Εταιρεία Παιδικής & Εφηβικής Ενδοκρινολογίας” και την “Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής”, καθιστώντας σαφή την ανάγκη αλλαγής τουυ 8 των υπουργικών αποφάσεων. Παρόλα αυτά, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία δράση, ενώ οι υπουργικές αποφάσεις παραβιάζουν την ισότητα μεταξύ των ιατρών και πλήττουν την δυνατότητα πρόσβασης των ασθενών στους ιδιωτικούς φορείς υγείας.

    Ενόψει της προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών των ιατρών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων ζητά από το Υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα που περιλαμβάνονται στα υπόμνημά της, καθώς και στο υπόμνημα των Επιστημονικών Εταιρειών, έτσι ώστε να διορθωθούν οι αδικίες που διαπράττονται με τις υπουργικές αποφάσεις. Μόνο έτσι θα αποκατασταθούν οι νομιμότητες και θα δοθεί η δυνατότητα στους ασθενείς να επιλέξουν ιδιωτικούς φορείς υγείας, απαλλάσσοντας άδικα το δημόσιο σύστημα υγείας από περιττό φόρτο.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα